Šta je novo?

Pogresno detektovanje

ilija

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
319
E4500 radi trenutno na 9x320
Konfa iz profila.
Manje vise svi programi osim cpu-z mi pogresno detektuju brzinu. Zasto?
i everest i sandra. Jedino mi rade onaj gigabyte-ov easy-tune i cpu-z.

Prilozi

• Capture_3.jpg
    Capture_3.jpg
    217.5 KB · Pregleda: 80
Core Temp, kao što mu i ime znači, prikazuje podatak temperature, a ne tačnog radnog takta jezgra.

Sisoft Sandra i Everest više ne koristim.

Probaj PC Wizard 2008.

Vjerovatno starije verzije Sandre i Everesta...skini nove, pa ce sve biti ok!

Nisu starije verzije . Evo i orthos isto brljavi.
Btw. Da nisu malo visoke temperature za ovu brzinu?

Prilozi

• Capture_4.jpg
    Capture_4.jpg
    279.2 KB · Pregleda: 77
Prvo i prvo def mnozilac ti je 11x200 neznam zasto si ga spustao na 9 kada se procesor bez problema overklokuje ja ga licno drzim na 11x274 stock kuler plus mi je zatvoreno kuciste.Jedino zbog FSB brzine koja je u tvom slucaju veca?!Proveri da li su ti C1E,TM2,EIST,opcije u biosu stavljene na disabled moze i to da bude problem?!A da temp na cpu merene sa core tempom 30 stepeni u idle a dok se igram max 52 stepena.Orthos i T.A.T naguraju i do 68 stepeni ali to je smesna temperatura za ovaj procesor!

Pa spustio sam mnozilac zbog veceg FSB-a..
Ti imas slicnu plocu,kako da nadjem gde se podesavaju tajminzi za memoriju?. 68 stepeni meni bas i ne deluje kao smesna temperatura.

u glavnom meniju biosa pritisnes ctrl+f1....

Splinter ti je odgovorio na to pitanje sa obzirom da sam imao Amd athlona pre ovog kompa kome je temp u idle-u bila 55,60 stepeni to je nista.A ovaj tip cpu-a E4500 moze da istrpi najvece temperature po specifikaciji Intela treba se brinuti kada predje 75 stepeni!!!

Presao sam na F6 bios i tek tada sam mogao da otkljucam tajminge za memoriju ,ranije ctrl+F1 nije davalo rezultata.
Izgleda da mi je ovaj bios popravio temperature optimalnijim podesavanjima Vcore-a. Pod orthosom sada ne prelazi 60 stepeni na 1,28 V, vdroop je 0.016 V. Sve sa istim setovanjima. Nije mi jasno zasto je geil ultra 800 radio na 2.0 V 5-5-5-18(fabricki???) Sada sam stavio 4-4-4-12 ,1,8 V.
Moze izgleda ovaj moj procesor jos dosta vise ali mi trenutno ne treba,a i nije mi neko napajanje...

Nazad
Vrh Dno