Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

OK hvala, znači ostajem na x1950pro (dok ga ne prodam).
Nego recite mi to oko hlađenja?? Kakve su karte (dual slot ili single)?? Vidim da je saphire single slot što mi se jako sviđa, ali mi opet neuliva poverenje :( pogotovo kad vidim kakve temperature vi ovde dobijate.

Jesu, zato i kažem - isti problem, a kulera na kućištu imam sa svake strane ... Pisao sam ATI-ju, ali ne verujem da će mi išta korisno reći (iz Sapphire-a nisu ništa odgovorili, imaće već sedmica dana).

Jedino mi ostaje da zamenim grafiku. Evo, sad, u Windows-u dok pišem tekst na forumu (i nemam niti jedan drugi program pokrenut) - temperatura: 69 stepeni! Užas...

Edit: Skinuo sam ATI Tool, ne mogu da promenim fan speed, već samo da ga gledam: stoji 41% svo vreme, dok temperatura varira od 68-72 stepena (dok ovo pišem).

Poslednja izmena:
Sve mi čini da nema ni jednog usera sa Sapphire GDDR4 karticom koji nema problema sa temperaturama. Već se nekoliko ljudi javilo.

Jovyland je uspeo da promeni brzinu fana procackaj malo po Ati toolu ima opcija koju treba da ukljucish.

Inace koliko sam uspeo da saznam to je bag u BIOS-u i prisutan je kod nekih DDR4 karti, i kao trebali bi da ga isprave novom revizijom biosa.

@Neo

Safir DDR3 je poprilicno hladan, ako ne racunamo memoriju.

Pih, kartica me je potpuno bacila u bedak. Pisao sam ATI-ju i dobio praktično besmislen odgovor (da update-ujem Windows i drajvere od čipseta ploče), pa sam ih opljuvao i sad čekam šta će mi reći. Treba ih saviti preko kolena, nema druge. :smackbum:

Izgleda da je jedino učinkovito rešenje - zamena kartice. Samo, kad moj prodavac čuje da hoću da je zamenim - dobiće, bojim se, moždani udar. Ionako smo jedva došli do ovog primerka. :hair:

Narode, znam da je off-topic ali molim Vas preporučite mi neku kartu - da je po Vašem mišljenju OK kupovina (pošto ovu Sapphire HD 2600 XT šaljem nazad):

- VGA 256MB ATI Radeon 1950 GT PowerColor PCI-e DDR3/Dual DVI/HDTV/256bit
- VGA 256MB GeForce 8600GT Leadtek PCI-e DDR3/ Dual Dual-link/DVI-I/ HDTV/
128-bit
- MSI RX1950PRO-T2D256E ATI PCI-e

ili

- ASUS EN8600GTS/HTDP/256M/nVidia/PCIe skuplja 70 eur

ili da se ide na ove 8800 - a koja? Doplatio bih max 150 e (ovu sam platio oko 150), ne bih dao za grafiku više od toga.

Hvala! Odgovor mi je, manje više, hitan - pošto bih morao već sutra naručiti novu kartu.

Pozdrav!!

ili

za 8800gts 320 nemoj da dajes vise od 280e kumulativno jer je imas za te pare na dosta mesta. Svejedno je koju uzmes (EVGA je odlicna ali je neces naci, tako da uzmi najjeftiniju sobzirom da su sve fabrickog dizajna.), ako mozes uzmi MSI. Eto.

:wave:

Poslednja izmena:
ili da se ide na ove 8800 - a koja? Doplatio bih max 150 e (ovu sam platio oko 150), ne bih dao za grafiku više od toga.

Hvala! Odgovor mi je, manje više, hitan - pošto bih morao već sutra naručiti novu kartu.

Pozdrav!!

Ako imas da doplatis, doplati. Jedna 8800GTS vredece ti svake pare, i sigurno ce ti mnogo duze trajati od bilo koje gore navedene.

Narode, znam da je off-topic ali molim Vas preporučite mi neku kartu - da je po Vašem mišljenju OK kupovina (pošto ovu Sapphire HD 2600 XT šaljem nazad):

- VGA 256MB ATI Radeon 1950 GT PowerColor PCI-e DDR3/Dual DVI/HDTV/256bit
- VGA 256MB GeForce 8600GT Leadtek PCI-e DDR3/ Dual Dual-link/DVI-I/ HDTV/
128-bit

ili

Pozdrav!!

pa ako bi vec doplatio, potrazi malo, imas vec za 250eur 8800GTS karte.

Ne mogu da tražim na drugo mesto, pošto vraćam ovog Radeona dobavljaču pa doplaćujem za drugo. Dobio sam od njega informaciju da ima ova kartica:

XFX NVIDIA GeForce 8800 GTS DDR3 320-bit Dual 400MHz 320MB PCI-E Dual
Link DVI TV-out, HDTV SLI HDCP-rea

* 320-bitni memorijski interfejs
* Dual RAMDAC 400MHz
* Čipset: nVidia GeForce 8800 GTS
* Dual Link DVI izlaz - digitalni izlazni signal na rezolucijama do
2560 x 1600
* Dual DVI izlaz
* HDTV / HDCP / SLI ready, RoHS standard
* nVidia ForceWare unificirana drajverska arhitektura (UDA) sa
GigaThread tehnologijom - jezgro GPU podržava hiljade simultanih
nezavisnih kanala obrade, obezbeđujući ekstremne performanse
* nVidia Lumenex Engine
* Microsoft DirectX 10 Shader Model 4.0
* nVidia SLI multi-GPU podrška
* OpenGL 2.0 softverska optimizacija video parametara
* nVidia PureVideo - kombinacija video procesiranja visoke
definicije i nVidia DVD softvera za dekodiranje koja rezultira
neprevaziđenom jasnoćom slike glatkih tekstura i ivica, živopisnim
koloritetom i preciznim skaliranjem video signala, koji pretvaraju
Vaš računar u najnapredniji kućni bioskop
* nView Multi-Display tehnologija - maksimalna fleksibilnost i
performanse u radu sa više monitora

Da li je to OK kartica (XFX)? Upgrade će me verovatno koštati cca 150-200-tinak eur, što će na kraju izaći na 300-350 eur za karticu (ovde je oprema značajnije skuplja, ali na to sam računao). :|

Pozdrav i hvala velika na savetima!

Naravno da je dobra karta, kako 8800 moze da bide losh kad kosta 350e :p.

Inace samo josh da popricamo malo o zodijaku i rodu paradajza ove godine i onda ce ovaj tred biti kompletan :D:d:p

Jel se možda zna nešto o memorijskom interface-u?? Hoće li biti 128-bitni (čisto sumljam) ili će to biti budući naslednik x1950pro karte sa 256-bitnim mem interfejsom??
Ako će biti 256-bitni onda se nikako neisplate ove x2600pro/xt varijante (barem meni).

E vidiš to mi je promaklo (dešava se da danima neodem na home sajt)...Hvala...

Ne mogu da tražim na drugo mesto, pošto vraćam ovog Radeona dobavljaču pa doplaćujem za drugo. Dobio sam od njega informaciju da ima ova kartica:

XFX NVIDIA GeForce 8800 GTS DDR3 320-bit Dual 400MHz 320MB PCI-E Dual
Link DVI TV-out, HDTV SLI HDCP-rea

* 320-bitni memorijski interfejs
* Dual RAMDAC 400MHz
* Čipset: nVidia GeForce 8800 GTS
* Dual Link DVI izlaz - digitalni izlazni signal na rezolucijama do
2560 x 1600
* Dual DVI izlaz
* HDTV / HDCP / SLI ready, RoHS standard
* nVidia ForceWare unificirana drajverska arhitektura (UDA) sa
GigaThread tehnologijom - jezgro GPU podržava hiljade simultanih
nezavisnih kanala obrade, obezbeđujući ekstremne performanse
* nVidia Lumenex Engine
* Microsoft DirectX 10 Shader Model 4.0
* nVidia SLI multi-GPU podrška
* OpenGL 2.0 softverska optimizacija video parametara
* nVidia PureVideo - kombinacija video procesiranja visoke
definicije i nVidia DVD softvera za dekodiranje koja rezultira
neprevaziđenom jasnoćom slike glatkih tekstura i ivica, živopisnim
koloritetom i preciznim skaliranjem video signala, koji pretvaraju
Vaš računar u najnapredniji kućni bioskop
* nView Multi-Display tehnologija - maksimalna fleksibilnost i
performanse u radu sa više monitora

Da li je to OK kartica (XFX)? Upgrade će me verovatno koštati cca 150-200-tinak eur, što će na kraju izaći na 300-350 eur za karticu (ovde je oprema značajnije skuplja, ali na to sam računao). :|

Pozdrav i hvala velika na savetima!

brate, puno je to. Bolje uzmi njapovoljniju kartu sto imaju i za tih 250e doplate uzmi sam 8800gts na drugom mestu, prodaj kartu koju si od njih uzeo i povrati deo novca...350e za 8800gts 320 je suludo davati, to je 50 do 100e skuplje nego na drugim mestima.

Neznam da li ste čitali novi Digital! Biostar 8600GTS 256MB Sigma Gate karta za 175e mi se čini kao jako dobra kupovina ("ima V-Ranget program sa kojim voldmod-ute iz Windows-a" kaže Nebojša Todorović) a max koji su oni iizvukli je 1GHz!!! za GPU i 2,5GHz!!! za DDR3 memoriju na istoj. A i čini mi se da je ista single slot :)

Eto, ipak sam naručio :(

Na kraju krajeva - izađe 325e (carina, pdv, transport), tako da ovde teško mogu naći takvu karticu za 50-100e manje. Da sam u BG ili Novom Sadu - ne bih se puno dvoumio. :(

Ne znam sta da ti kazem, ali gx-x je u pravu, odrali su te, to je previse za 8800gts 320mb...

Nisu ga "odrali", čak šta više, to je korektna cena za taj region. I u BG-u ima za mnogo veće pare tako da... ;)

Ta XFX je 275€ u jednoj poznatoj firmi. On je covek u Crnoj Gori kako vidim, nije na kraj sveta pa da mora da se kalkulise u kom je regionu...

Pa, mogu reći da sam odabrao prilično jeftinog dobavljača (najjeftinijeg u Boki). Inače - cene idu značajno gore na drugim mestima u okolini. Ovaj Sapphire HD 2600 XT DDR4 sam platio 160 e prije nekih 10-tak dana. Njegova najbolja cena bi bila 143e negde u Nikšiću (kod jednog momka dilera), inače - to je to. :(

Pa, mogu reći da sam odabrao prilično jeftinog dobavljača (najjeftinijeg u Boki). Inače - cene idu značajno gore na drugim mestima u okolini. Ovaj Sapphire HD 2600 XT DDR4 sam platio 160 e prije nekih 10-tak dana. Njegova najbolja cena bi bila 143e negde u Nikšiću (kod jednog momka dilera), inače - to je to. :(
Pa to je dosta skuplje nego ovde,ovde je oko 125€ DDR4 varijanta.
Inače uzeh Asusa 2600XT DDR3 i sasvim sam zadovoljan,naročito što ne prelazi 45 stepeni ni posle nekoliko sati igranja Obliviona sa maximalnim podešavanjima i uključenim HDR-om.U BF2 na kompletno maximalnim podešavanjima FPS ide i do 95.Čekam da izađe MoH:Airborne da vidim kako će se ponašati u novim igrama.U principu nisam neki hard core gamer tako da je meni sasvim dovoljna ova varijanta.
P.S.Mana doduše mala je što joj treba 2 do 3 minuta da ½uzme zalet½ tj. hoće da secne,posle toga samo klizi.

Poslednja izmena:
Odlična je to kartica! Moj je dobavljač neki dan pisao Sapphire-u i začudo dobio odgovor. Evo link-a: http://www.sapphiretech.com/en/supp...3102G22799S53102G1-22799S53102G964328S53102G5

Ja sam poslušao savet i poslao podatke o kartici na e-mail, ali mi se vratio e-mail uz "Non-delivery report" (kao da adresa nije važeća). Ipak - čini mi se da su konačno pristali da priznaju da je problem i firmware-u (što su ranije poricali), pa će biti nade i za DDR4 kartice.

Pa to je dosta skuplje nego ovde,ovde je oko 125€ DDR4 varijanta.
Inače uzeh Asusa 2600XT DDR3 i sasvim sam zadovoljan,naročito što ne prelazi 45 stepeni ni posle nekoliko sati igranja Obliviona sa maximalnim podešavanjima i uključenim HDR-om.U BF2 na kompletno maximalnim podešavanjima FPS ide i do 95.Čekam da izađe MoH:Airborne da vidim kako će se ponašati u novim igrama.U principu nisam neki hard core gamer tako da je meni sasvim dovoljna ova varijanta.
P.S.Mana doduše mala je što joj treba 2 do 3 minuta da ½uzme zalet½ tj. hoće da secne,posle toga samo klizi.

Pa naravno, standard.:eyebrows:

Imam jedno pitanje ako neko zna o cemu je rec molim pomozite
Rec je o grafickoj Asus eah 2600 xt ddr3, i sad kad udjem u igricu i sad izadjem na desktop da napisem nesta na msn npr, i vratim se u igru crn mi ekran uopste ne pokazuje sliku iako se radnja odvija, sve prsti na sve strane, do cega bi to moglo biti ne radi mi se reinstal cjelog sistema samo radi grafe, da nije do drivera jer sam instalirao samo one sa cd to pretpostavljam nisu najnoviji

radilo je na ovoj igri dosad tj do ove graficke sad jednostavno nece inache radi se od cs-u

To je do drajvera, meni se pre neki dan restartovao komp pri prelasku sa desktopa u World of Warcraft :S:
Jednostavno gledaj da ne radiš to brzo, znači prešaltaj se i pusti da se igra "uspostavi". Ako ostane problem, probaj da ukloniš Control Center (pošto on ima neki rezidentni monitoring koji možda pravi probleme), a za potrebe podešavanja koristi recimo ATI Tray Tools

Vrh Dno