Šta je novo?

Podrzite ideju wireless interneta

ej ja sam se prijavio, ocu sad da dobijem bezicni net na koriscenje? :)

U NS ga imamo duze vreme.... Pristup nije toliko skup.... ali je oprema brutalno skupa... FX

Ne znam jos nikoga ko ga ima...

Miroslav je napisao(la):
ej ja sam se prijavio, ocu sad da dobijem bezicni net na koriscenje? :)

Pa sanse su 50-50. Ako budu imali malo srece moze da bude....

I ja sam za!

Serbian Wireless Community Network

Telekom, provajderi, PTT, modemski pristup i trenutna epizoda pod nazivom "Uplatite Cable danas koristite ga za 20 godina", mogu s? fuzionisati u zid placa internet korisnika u Srbiji.

Mozda tracak nade, mozda i vise, na nama je da vidimo, nudi tek pokrenuti Serbian Wireless Community Network. Da ne dužim, procitajte, pa da prodiskutujemo.

Licno mislim da ce uspeh celog poduhvata diktirati cena, i broj interesanata. Bilo bi lepo da projekat, ako nista drugo, eksperimentalno zazivi i posluzi kao temelj daljem omasovljenju wireless-a, sa padom cena opreme i zakupa internet linka.

edit: ovo sam josh sinoc pokusao postovati, ali nisam uspeo da se konektujem, pa je zato i post out of time, nisam ga editovao.

nIce Cream je napisao(la):
U NS ga imamo duze vreme.... Pristup nije toliko skup.... ali je oprema brutalno skupa... FX

Ne znam jos nikoga ko ga ima...

Ima firma u kojoj radim....

I cinjenica je da je brzo (DL zna da ide i do 120KB/s),.... i skupo :D...

Postoje razlicite tarife, i kolicina protoka, oprema jeste uzasno skupa (25000din) ali teorijski postoji neka shit varijanta da se kupe te iste wifi kartice i da se pravi antena (sto izadje nekih 150$ po kartici)...

ma da kad sve to lepo odradimo osecam da ce kazu pa ok sad uvodimo pocetna cena je 1000 evra a sve kasnije po 200 do 300 evra mesecno :):)
nadamse da nece biti tako
pozdrav

Imam ga u firmi od letos i mogu reci da nisam zadovoljan. U pocetku je bilo OK, ali onda su pocele da se javljaju neke interference, tako da se sad vracamo na DSL. U sustine, kad je radilo, radilo je super, kad nije, bilo je katastrofa. Eto toliko od mene.

pa da to je ono sto sam ja pricao zica je zica i najbolja je i samo madjarski oraci mogu da je *****u :):):)
pozdrav

Cekaj BRE.
Pa sta je sad ovo ?!
Peca rece nista od animiranih GIF-ova ctp;
U cemu je fazon ?
A jel moze da se stavi nesto u Flash-u ?

IronSERB je napisao(la):
pa da to je ono sto sam ja pricao zica je zica i najbolja je i samo madjarski oraci mogu da je *****u :):):)
pozdrav

Zica jeste zica ali nije ni ona operisana od problema. Buducnost pripada wireless-u i kablovskim sistemima. Ovi prvi su mozda manje pouzdani ali jednostavniji za implementaciju i time povoljniji.
Sto se Novog Sada tice firma u kojoj radim nudi wireless linkove i za recimo 10-20 korisnika u nekoj zgradi cena uspostavljanja servisa ne bi prelazila 50€ po prikljucku. Ne zaboravite da tada nema zauzimanja telefonske linije, a broj podrzanih rezima omogucuje svakom da se odluci za varijantu koja mu najvise odgovara.

Nazad
Vrh Dno