Šta je novo?

Podnozje za laptop

• Začetnik teme Začetnik teme ab2bad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ab2bad

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
609
Iam laptop i mnogo se greje.
Dovoljno dobar efekat postizem kada malo izdignem zadnji deo tako da procesor ima veci dotok vazduha za hladjenje.

Video sam negde da postoje neka veoma prosta podnozja (ne mislim na ona besna podnozja sa kulerima i sl), lice na polulopte i lepe se na laptop. Da li zna neko gde to moze da se nadje ili mozda neko ima neki pametniji predlog za resenje ovog problema

Mislim da nije lose da se malo istrosis da bi obezbedio laptopu bolje hladjenje ako se vec previse greje,u suprotnom sigurno ti je dovoljno i to sto si sada izveo,a ona podnozja sa ventilatorima su dosta povoljna,ima ih vec od 20-ak eura,mislim da Pakom valja neke jeftine,navodno Svajcarske 😛 Rotronic modele pa pogledaj!
Pozdrav ,)

Ja sam probao dva podnozja, oba sa kulerima. Jedno je bilo neki no-name kinez od plastike sa dva ventilatora. Tuga i jad ali kosta 10 eur. Drugo je CoolerMasterov NotePal, metalan, 2 kulera ali kosta oko 3K din. Ovaj drugi imam i radi super.

Mislim da imas i neke iz srednjeg cenovnog ranga,vidjao sam ih od 1700 dinara do 3 i nesto 000 za ove CM-ove kao sto corwyn ima,tako da nije neki veliki trosak a moze ti puno znaciti jer ako se laptop puno greje unutra moze nesto da strada ili da se deformise... a onda ce tek da te kosta!!
Pozdrav ,)

Ja imam CoolerMasterov NotePal sa dva ventilatora, mogu vam reći da drastično smanjuje temperaturu HP-a nc8430, koji se greje kao blesav 😛

EDIT: Imaš NotePal i sa tri ventilatora, ali ne znam gde i da li ih ima u BG-u...

Poslednja izmena:
Zna li neko gde mogu da kupim ta podnozija? Isao sam u Pakom u BG-u i nisu ih imali, a takodje nisu imali pojma da li ce ih uopste i dobijati.

Ipak su je dobili u pakomu. Rec je o NOTEPAL-u, aluminijumsko podnozije sa dva kulera. Ladi ko ludo.:banana:

Stvarno je dobro, pritom nečujno, ja sam u početku mislio da ne radi 🙂

Inače, rekoh već - ima varijanta i sa tri kulera u crnoj boji...

... sta ja znam... jel vam pomoglo? Koje lap topove koristite. Moja tosiba a110-599 se cini mi se greje preterano pa rekoh da i ja pazarim isto cudo...al vidi vidi...

http://www.laptoplifestyle.net/laptop_accessories/coolermaster_notepal_laptop_cooler_review_4.html

Overall, it was nice not burning my own lap. The aluminum frame protects you from the heat, even if it does seem a bit awkward at first placing this metal thing on your lap. Heat transfer to the aluminum frame minimal so as not to transfer to your own parts. The fans seem to only cool the bottom of the laptop with no benefits to the CPU or internal parts. This might vary depending on the design of the laptop's ventilation system. Ergonomically, it was an improvement for typing with the slope, and it felt quite natural. The only problem is that the default positioning for a laptop may the front ports (volume, headphone, card reader etc) on some laptops.

Pros

* the frame shields the lap from the direct heat of the laptop
* twin fans help to cool off the underside of the laptop (where the hard drive and battery happen to be)
* sloped structure was nicer for typing
* very stable due to thick aluminum
* no-brainer setup

Cons

* a little bit heavy due to the thick aluminum
* front ports of the laptop could be blocked when in the default position - ovo vazi za mene jer imam prikljucke za sluske i mic sa prednje strane
* (possible fan guard defect during shipping)

Poslednja izmena:
Da li je neko negde video podnožje koje samo izdiže laptop. Dakle hlađenje mi nije na prvom mestu već ergonomija. Želeo bih da nađem postolje koje će samo izdići, ili ukositi laptop tako da monitor bude u visini očiju. Dakle nešto poput alta samo mnogo jednostavnije. Uzeo bih posebno tastaturu i miša.
Svaka pomoć više nego dobrodošla 🙂

@ Prokka
NotePal S 😉

Delimir ga koristi u redakciji svakodnevno, doduše, on kaže da čak i na najnižoj visini nije udoban za kucanje, ali za to što tebi treba je super. Meni se lično mnogo sviđa i ako je postolje od plastike (bezveze, jer je sama platforma od aluminijuma), ali je OK, možeš da podešavaš nekoliko nivoa visine (6-7). Još se nije pojavio u prodaji, valjda će biti oko ili ispod 30€.

Ne znam što ga još nema, u USA se već prodaje online za 30-40$ (25$ after rebate).

sa kime Logitech saradjuje pa da uz neke laptopove ide Alto (OEM to zanci, ide uz racunar)?

I ovde da se zahvalim, ali meni treba sa oznakom S.
Ujedno bih hteo da napomenem i da sam slao mejlove ljudima iz Deska i Imtela koji bi trebalo da sarađuju sa Cooler master-om ali su me oni ljubazno iskulirali ne odgovorivši mi 🙁

No traganjem po netu našao sam vrlo zanimljiv sajt http://www.bakkerelkhuizen.nl/index.php?l=en pa ukoliko neko zna gde njihovi proizvodi mogu da se nađu bilo bi sjajno.

Zar je moguće da ne postoji u Beogradu podnožje za lap-top koje ga podiže?

Ja imam Note pal sa 3 ventilatora.Ono shto je moja zamerka:
potrebno je da postoji klizna osovina za ventilatore i to po visini jer je samo tako moguce potpuno optimizovati polozaj fan-ova i hladjenje Lap topa.Jer nije na svakom note book-u na istom mestu otvor za hladjenje procesora.
U ovoj situaciji na IBM thinkpadu je otvor za fan malo iznad cpu-a.

Ovih dana sam obavio par telefonskih razgovora i ishod je sledeći...
Imtel više nije uvoznik za cooler master...
Desk jeste, ali notepal s nema, niti će ga imati bar još 3-4 nedelje. Dobro je što ljudi sve više pitaju za njega te valjda ima nade za nas 🙂

p.s. ukoliko je neko na neki drugi način rešio problem podizanja monitora (a da nisu u pitanju debele knjige) neka podeli sada ili neka zauvek ćuti 🙂

p.s. ukoliko je neko na neki drugi način rešio problem podizanja monitora (a da nisu u pitanju debele knjige) neka podeli sada ili neka zauvek ćuti

Pa kada si već pitao ovako otvoreno (nisam hteo da pametujem), mada će zvučati bezveze, ako ti je sto odmah do nekog zida možeš da upotrebiš one simple nosače za VCR/TV. Ima prostih modela (samo postolje sa malim branikom, bez onih egzibicija sa VCR/DVD ramom) a šteluje se nagib i položaj levo-desno. Cena za te varijante je ~2000 din, ali: nisu portabilni i zahtevaju zid. 😛

Poslednja izmena:
Ideja je skroz dobra 🙂 Nažalost nije izvodljivo u mom slučaju jer mi stonije odma do zida. Da li je neko kod na video laptop raiser-e (ako sam lepo napisa)? Ili neko postolje za monitor, mislim da bi i to vršilo posao.

Nazad
Vrh Dno