ciciban je napisao(la):Ima li smisla, i na koji period, podmazivati ventilatore sa kliznim lezajevima, koji hlade kuciste odnosno procesor.
Ako ima, kakav je postupak odnosno koje ulje se koristi?
Genghis Khan je napisao(la):Nikako nemoj da koristish jestivo ulje jer cesh se iznenaditi kako dobro rade ventilatori posle istog :d
zeleni_zub je napisao(la):...
skineš onaj mali osigurač sa osovine, izvučeš ceo ventilator iz ležišta, sve lepo očistiš i podmažeš običnim mašinskim uljem. Možeš i bez rastavljanja samo da staviš par kapi ulja sa donje strane (tamo gde se nalazi osigurač), ali onda će sva prljavština da ostane unutra...
ciciban je napisao(la):Ima li smisla, i na koji period, podmazivati ventilatore sa kliznim lezajevima, koji hlade kuciste odnosno procesor. Ako ima, kakav je postupak odnosno koje ulje se koristi?
zeleni_zub je napisao(la):...
;P Mislim da niko nije toliko lud da sipa jestivo ulje u ventilator. ;P
Genghis Khan je napisao(la):...
Veruj mi na rech da nisi upravu...znam zashto ovo pricham :d
sikili je napisao(la):najbolje ti je da podmazes sa grafitniom mascu.
srdjan_r je napisao(la):Ma šta se cimaš sa otvaranjem vetilatora i umazivanjem prstiju. Veliki je to posao, bolje kupi nov ventilator. :beat: :d
uspeo sam samo da isteram ventilator iz tela, tj na osovini je ostala i štampana ploča, a ispod su se nazirali namotaji
srdjan_r je napisao(la):Ma šta se cimaš sa otvaranjem vetilatora i umazivanjem prstiju. Veliki je to posao, bolje kupi nov ventilator. :beat: :d
drapin je napisao(la):...samo skinem onu zastitnu nalepnicu i spricnem malo WD40 na lezista. :|
Genghis Khan je napisao(la):Mozesh da ga "opravish" ali ja ipak preporuchujem kupovinu novog![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari