Šta je novo?

Podloga za misa

damirbaj

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.01.2004
Poena
349
gledah po gradu i svuda imaju neki jadan izbor podloga za misa,svega 2,3 razlicite podloge i to one male za 14' monitore...da li neko zna gde ima da se nadje veliki i kvalitetan izbor,a da su malo povece bar za monitor 19'...

gledah po gradu i svuda imaju neki jadan izbor podloga za misa,svega 2,3 razlicite podloge i to one male za 14' monitore...da li neko zna gde ima da se nadje veliki i kvalitetan izbor,a da su malo povece bar za monitor 19'...

Kakva bre podloga za 14" i 19" monitore :crash: ?

Ako hoces ogromnu,a jeftinu podlogu trk do pijace i kupi najvecu podlogu za case i tanjire.
Koristi stranu na kojoj nije slika.Meni opticki misevi sasvim OK funkcionisu na tim podlogama.

Ako si "profi" igrac ili ti treba ekstra preciznost onda trazi i odgovarajucu profi podlogu...

@nexus

treba mi za Logitech MX Revolution...hvala za link sa recenzijom sad cu da vidim dal mi tako nesto odgovara...

@sasha

pa manja podloga odgovara ovim monitorima od 14' tj mozes da pomeras kursor preko celog ekrana,a da ti mis ne prelazi ivice podloge...a kad imas 19' monitor onda ti je takva podloga mala,pa ti mis prelazi preko ivica...

jeftina me ne zanima,pogotovo ne sa pijace,hocu nesto solidne velicine ne ogromno dakle tipa podloge za 19' monitore mozda malo vece i naravno da je kvalitetno...i da jesam hardcore igrac,pa trazim samo najbolje...

Kod nas ces vrlo tesko da nadjes kvalitetnu podlogu za misa. Sve ove plasticne sto se nude se pre ili kasnije izgule, izgrebu po mestima na kojima se voza mis i onda mozes da ih bacis. Jedino sto se po meni cini dobro je ona aluminijumska od cm-a cini mi se i x-trac ali cloth a ne plasticni modeli!!

Nema veze kolika ti je podloga za misha u odnosu na velichinu monitora.Idesh na control panel i tamo na "mouse">settings...i odredish da se kursor mnogo brze pokrece sa mnogo manje putanje na podlozi.Takodje na mnogim mishevima u cenovnom rangu od preko 20eu imash menjanje rezolucije koja takodje utiche na sve ovo(putanja i ostalo).
A ako hocesh pravu podlogu za misha koja ce ti pomoci da nemash bol u trapezoidnom delu ledja i misica onda nabavi neku silikonsku "wrist rest" podlogu.Ja je nisam nashao ali ako odesh do BG ili si odatle nacicesh...
Ps.bol se javlja kod svih nas koji malo duze sedimo ispred kompjutera i lociran je u gornjem delu ledja iznad plecke a uslovljen je pozicijom ruke pri koriscenju misha( u odnosu na telo-ugao).

Poslednja izmena:
@spavac

LOL

@Proday

totalno mi odgovara ova iz Nexus-ovog linka...samo da je sad potrazim...

@DARK SIDE

znam za podesavanje brzine misa sensivity,acceleration itd...ali jednostavno hocu da imam vecu podlogu,prijatnije se osecam...uostalom ovde nije o tome rec vec da li neko zna gde imam da nadjem kvlaitetne podloge,a samo mi je Nexus pomogao sa onim linkom gde pise "Razer eXactMat podlogu na test ustupio EX Ecentar"...samo sto je star opis,pa je pitanje dal jos uvek imaju,ali nema veze pitacu ih,pa cu onda da ceprkam po PC berzi...

u svakom slucaju hvala svima na pomoci,pa ako se neko seti gde bi mogao jos da proverim nek javi...

Poslednja izmena:
@nexus

treba mi za Logitech MX Revolution...hvala za link sa recenzijom sad cu da vidim dal mi tako nesto odgovara...

@sasha

pa manja podloga odgovara ovim monitorima od 14' tj mozes da pomeras kursor preko celog ekrana,a da ti mis ne prelazi ivice podloge...a kad imas 19' monitor onda ti je takva podloga mala,pa ti mis prelazi preko ivica...

jeftina me ne zanima,pogotovo ne sa pijace,hocu nesto solidne velicine ne ogromno dakle tipa podloge za 19' monitore mozda malo vece i naravno da je kvalitetno...i da jesam hardcore igrac,pa trazim samo najbolje...
ahahahhaha sad sam sve cuo:D kakve bre veze ima podloga sa dijagonalom monitora??? jos samo fali da neko kaze da se razlikuju podloge za CRT i TFT monitore:D :d ma dajte bre, nema to veze sa mozgom,to samo zavisi od podesene osetljivosti misa-sensitivity-ja;)
mada je vecj "Mracnostrani"(nadam se da se ne ljutis sto sam te tako nazvao:) ) pricao o tome
@damirbaj nhf;)

aj poz

Poslednja izmena:
boze kakav de***...jel sme da se vredja? :)

aj ti batice bolje cuti kad nemas vec sta pametno da kazes...ja sam sve vec lepo objasnio u postu,ako to ne razumes nemamo sta dalje da pricamo...i ponavljam zanima me GDE mogu da nadjem kvalitetnu podlogu za misa,a ne ove offtopici...sve je**** klinci na forumu...cast izuzecima koji su mi pomogli...

@DARK SIDE
Napravi oslonac za ruku - nemoj da ti je samo saka na stolu.
Nece ti tu ni podloga sa gelom pomoci.

---

Koliko su metalne podloge hladne ?
Ako je hladna + nepravilan polozaj ruke koji dovodi do slabije cirkulacije - pa saka da se smrzne...

pa ne znam sta da ti kazem kad se smejes meni umesto svom neznanju...ova mala podloga koju ima vecina vas je pre svega za manje monitore od 14' koji su tad bili standard i ona je prilagodjena velicini monitora te velicine...i naravno da moze i ova podloga da se koristi i za 19' monitore kad se poveca sensitivity,ali vec ima veca podloga za misa koja odgovara monitorima od 19'...e sad druga je stvar sto ti to nisi znao,ali nije lepo da se meni smejes ko da sam napisao neke gluposti...

u krajnjem slucaju rekao sam vec da mi j eprijatnije da radim za vecom podlogom,tako da ne vidim mesta ovom offtopiku tim pre sto mi nece pomoci da dobijem info gde bi kod nas mogao da nadjem kvalitetnije podloge...

A sta treba da kazu ljudi koji koriste okrugle podloge, a ima ih, uglavnom kao reklamni materijal. Predpostavljam da oni koriste kristalnu kuglu kao izlaznu jedinicu :d.
A zasto ti lepo ne bi razmislio o A4 papiru kao podloga. 'Em golemo, 'em jeftino :).

Da bih kursor ''prošetao'' po čitavoj dijagonali mog 15'' monitora, miša, na podlozi, moram da pomerim za 7.5cm. S obzirom da je dijagonala podloge koju koristim 30cm, znači da je ona predviđena za monitor dijagonale (30cm/7.5cm)*15''=60''. Znači moram da kupim 60'' monitor :d :d :d
Još samo da me M!ST!CX uputi kako da odredim da li je podloga za CRT ili TFT monitor i odo' u kupovinu :d :d :d

Zar nije logično da osetljivost podesiš tako da čitav ekran možeš da pređeš pomerajući samo šaku, a ne i podlakticu? Valjda je tako zamaranje najmanje? Ja svoju podlogu držim u ,,portrait'' a ne ,,landscape'' orijentaciji pa mi je više nego dovoljne širine...

Poslednja izmena:
sve je lepo receno u zadnja dva posta.
meni se X puta desavalo da mi zafali prostora pre svega u svemirskim simulacijama tu nema sanse da su vam dovoljne ove obicne male podloge sem ako ne podignete misa kad dodjete do ivice,pa ga vratite na pocetan polozaj :)
onda u rts-u zna da bude ista situcija samo sto sada skrolujem ekran sa kursorskim tasterima,a pre sam skrolovao misem...i naravno za FPS je potreban veci mouse pad ma koji sensetivity koristili...jednostavno javi se potreba za vise prostora...

elem da se vratim na temu ova podloga sto me zanima Razer,proizvodi je SpeedLink,a ovlasceni distrubuter kod nas je exe centar...tako da cu kod njih pokusati u ponedeljak,ako oni nemaju onda mrka kapa jer na PC berzi sam nasao samo neke obicne podloge do 5 evra...

Poslednja izmena:
@DARK SIDE

znam za podesavanje brzine misa sensivity,acceleration itd...ali jednostavno hocu da imam vecu podlogu,prijatnije se osecam...uostalom ovde nije o tome rec vec da li neko zna gde imam da nadjem kvlaitetne podloge,a samo mi je Nexus pomogao sa onim linkom gde pise "Razer eXactMat podlogu na test ustupio EX Ecentar"...samo sto je star opis,pa je pitanje dal jos uvek imaju,ali nema veze pitacu ih,pa cu onda da ceprkam po PC berzi...
Aha.OK.Mislio sam da si u zabludi oko setting-sa mishonje.Pa dobro,meni je svejedno pokushacu da ti pomognem pored prekoruke za potrazis "wrist- rest" silikonske podloge za misha.Ovde je bilo malko rechi o podlogama.Imash bash u sekciji foruma perfiferije i ostalo...http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=106025&highlight=wrist+rest
Btw;ljudi ,chovek je objasnio vec-nema potrebe za "hahahah" i ostalim..
mada je vecj "Mracnostrani"(nadam se da se ne ljutis sto sam te tako nazvao ) pricao o tome
nhf:D...i sad sam komplet u crnom...***.sta cu takav sam..
@DARK SIDE
Napravi oslonac za ruku - nemoj da ti je samo saka na stolu.
Nece ti tu ni podloga sa gelom pomoci.
naravno sve je to logichno...samo ja sam prilichno visok tip i ugao ruke je podosta kos u odnosu na jedinu mogucu poziciju misha na mom radnom stolu.E sad nashao sam neku soluciju da mi ruka ide skoro vodoravno u odnosu na misha i tu bi mi pomogla podloga za misha sa onim bregom na pochetku gde se moze udobno nasloniti ruchni zglob.

Poslednja izmena:
Ma za vas je TRACKBALL

Podloga vam i netreba :D

@damirbaj

Poruci podlogu iz inostranstva.
Siguran sam da i neko od clanova foruma moze pomoci oko narudzbine ako ti zatreba pomoc.

Poslednja izmena:
Misticx smara zato shto nema logitech revolution za levoruke :d

Ukratko:

Xtrac Ripper
Steelpad qck+

Ja lichno ne gledam velichinu monitora, vec samu velichinu misha u odnosu na samu podlogu. A za logi revolution-a definitivno nije mala podloga :)

E sad nashao sam neku soluciju da mi ruka ide skoro vodoravno u odnosu na misha i tu bi mi pomogla podloga za misha sa onim bregom na pochetku gde se moze udobno nasloniti ruchni zglob.

Ako se malo potrudiš breg možeš da nađeš i odvojeno, ja posedujem jedan takav. Ima i varijanta sa dva brega, gde ruka naleže između (liče na omanje grudi koje su malo zbijene :d).

Ali zar nije lakše podignuti i pomeriti miša nego ga prevlačiti preko podloge od pola metra?

@Speeder: Nije bih nego bi. :p
Speeder je napisao(la):
Da bih kursor ''prošetao'' po čitavoj dijagonali mog 15'' monitora, miša, na podlozi, moram da pomerim za 7.5cm.
Kursor ne šeta sam, već ga JA šetam, što se vidi u mom citatu (boldovani deo). Tako da ipak ide bih. Sa ''bi'' rečenica bi izgledala ovako: ''Da bi kursor ''prošetao'' po čitavoj dijagonali mog 15'' monitora, miš, na podlozi, mora da se pomeri za 7.5cm.'' (razlike između ove dve verzije rečenice su podvučene)

heheheheheh matori da ti podesish rezoluciju :) mislim da ti u 640x480 strelica sigurno nece ispadati sa ekrana pa cak i ako je on 52cm dijagonale :) (bilo je jace od mene)

Poslednja izmena:
Ali zar nije lakše podignuti i pomeriti miša nego ga prevlačiti preko podloge od pola metra?

Kursor ne šeta sam, već ga JA šetam, što se vidi u mom citatu (boldovani deo). Tako da ipak ide bih. Sa ''bi'' rečenica bi izgledala ovako: ''Da bi kursor ''prošetao'' po čitavoj dijagonali mog 15'' monitora, miš, na podlozi, mora da se pomeri za 7.5cm.'' (razlike između ove dve verzije rečenice su podvučene)

Izvinjavam se. Lose sam protumacio recenicu. :wall:

Evo moja preporuka Razer Mantis Control, podloga je ala stoljnjak pa ako nadjes kod gore pomenute firme slobodno pazari. Pozdrav
Btw ova podloga je za monitore od 30'' widescreen ;)

pa da sa razorom ti nema greske
definitivno najbolja podloga za optickog koju sam probao
ima dve strane razlicite hrapavosti ili kako oni to zovu - speed i control
takodje je super sto ima na coskovima sa obe strane gumene stopice pa ne kliza po stolu :)
sto se tice xtrac hs pro - isto najbolje sve ali samo za HS pro, probao sam ZOOM istog proizvodjaca ali je ona neprecizna i manja po dimenzijama
takodje jos jedan problem za xtrac ti je to sto ce se posle par meseci izlizati centralni deo po kome najvise vozis mouse i onda klizi dosta teze sto je bezveze
razer je ultra dobra pa ako nadjes pazari neces pogresiti, gde da je kupis nemam pojma ja sam je dobio na poklon

poz

Ne znam da li je ovome mesto ovde,ako nije onda sorry, pa vi gde treba.

Za func 1030 black ili oranz & Xtrac podloge kontaktiraj user vectorman (computerland,pyramid)

Za steelpad podloge kontaktiraj user G3Bjeli (ilmak) ili mene licno

Za Razer exactmat & mantis kontaktiraj (execentar)

Za X-RAY Thunder 8 podlogu kontaktiraj user Masni Ludak (KGB)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno