Šta je novo?

Podignuti reiting web site-a na Google tražilici!?

Ajd ukratko:
vredi: dobar onsite seo (vec samo ovo je tema za sebe), sto vise backlinkova sa sto respektabilnijih sajtova
ne vredi: pagerank

Ja mislim da je sadržaj na stranici glavni čimbenik koji kasnije služi za određivanje ključnih riječi. Npr. ako je stranica o taxi usluzi i sve jevezano uz prijevoz, naravno da ti je džaba ključna riječ transport jer ti je nikada nece izbacivati google medju prvima.

A google AdWords, koliko je eura da se novi site malo podigne reiting da izbaciva barem na drugoj - trećoj stranici, koliko bi trebalo držati stranicu u adwordsima i koliko je novaca!?

Sadrzaj po meni spada u onsite optimizaciju, uz title, h1 tag, gustinu kljucnih reci, cist kod, friendly url-ove etc etc

U Adwords programu ti bidujes za kljucne reci za koje ce ti sajt biti prikazan, ne rangiran. Ako izbidujes dobro, i ROI ti moze biti dobar (cak odlican), ali ti nece pomoci u rangiranju. Cim prestanes sa dobrim bidovanjem i placanjem za G Adwords uslugu, prestace i prikazivanje tvog sajta.
Rangiranje ces podici backlinkovima. 5k blinkova cak iako nisu sa respektabilnih sajtova ce vredeti za rangiranje. E sad naravno, uspeh izrazito zavisi od tvoje niche oblasti, konkurencije, i ciljanih fraza.
btw, ovi linkovi koje si stavio u potpis su nofollow. Takvi linkovi imaju prakticno nikakav uticaj na rangiranje, mnogi bi rekli i potpuno nikakav.

Poslednja izmena:
Dobro i nije mi sada bitno toliko ovi linkovi, nego radim stranicu koja ce biti gotova za 10ak dana i covjek zeli platiti da je izbaciva na prvoj stranici, ali ja mislim da za mjesec dana mogu dovesti na prvo mjesto bez placanja jer i nije toliko gusta tema da ima previse stranica tog tipa.

@lazabd: A gdje bi se trebali lijepiti i stavljati linkovi reci mi!?

Dofollow je ono kada ne pise nofollow, tj. tada ne pise nista.
Ako ciljas forume, onda je Xrumer alatka za tebe.

Naravno da se placa - sve sto vredi kosta.
Jos nisam naleteo na free varijantu koja radi (sem ako je sam napravim).

Nazad
Vrh Dno