Šta je novo?

Podeshavanje u MV2 plejeru

Hüsker Dü

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2007
Poena
319
imam problem sa nekim filmom koji sam dobio u nekom kvalitetnijem formatu 720p BRRip H264 AC3 koji naravno nece da shljaka kako treba...

na ostalim plejerima uglavnom jako secka ili zastaje slika, jedino u MV2 plejeru radi normalno, s tim shto je jedini problem da zvuk nije bash skroz uskladjen sa slikom.. malo kasni il shta vec..

chuo sam da to mozhe nekako da se podesi u MV2 plejeru unapred ili unazad ali pojma nemam gde...

ili mozhda postoji neki drugi nachin na koji mogu regulisati taj problem?

ima u programu gomila opcija, ne znam vishe ni sam

Poslednja izmena:
Pokušaj da uskladiš audio i video uz pomoć tutorijala.

Ono što je sigurno je da će ti trebati strpljenja pa se "naoružaj" istim.

Ako nešto ne znaš pitaj google. :wave:

hvala zvezdash.. koristice mi.. mada sad bash nemam vremena pa sam prikljuchio laptop na monitor jer mi na laptopu film radi ok.. inache su na laptopu slabije komponente osim procesora izgleda.. bice da on puno utiche na gledanje kvalitetnih snimaka... na laptopu imam linux i windows, a kad ga spojim sa monitorom iz linuxa mozhe normalno da pusti a iz windowsa secka... djavo ce ga znati vishe....

Moraš da imaš na umu da tvoj procesor MORA da ima bar 1.5 Ghz čiste "snage" da bi mogao da gledaš 720p filmove.

Za 1080i (Full HD) moraš da imaš procesor preko 2 Ghz (ili čak 2.5).

Takođe imaj na umu da se neki kvalitetniji filmovi ne ponašaju isto na slabijim računarima pa može da se desi da na jednom plejeru mnogo secka dok na drugom možeš da ga gledaš bez većih problema.

ne znam, mozhesh tu levo videti moju konfiguraciju..

a na laptopu je Intel Pentium Dual T2370, 1.73 GHz. mada na laptopu ne gura neke igre zbog grafichke valjda, pa i memorije.. al eto, izvuche kvaliti filmove nekako..

ja sam prvo mislio da mi fali neki kodek na desktop rachunaru, al ebiga.. izgleda nije tako...

Nebitan je player bitan je decoder

Podesi da ti primran decoder bude CoreAVC i radice lepo sigurno sa tom konfom ...
Osim moze neki filmovi sa ogrmonim bitrateom tipa kum falon i slicni

Bio sam na njihovom sajtu i traže pare za kodek.
Koja glupost.

Pa ima milion besplatnih kodeka.

- FFDShow
- DivX
- XviD (podržava i DivX)
- Haali Matroška splitter (AVI/Matroška (mkv, mka)/MP4/OGG/MPEG TS)

Poznatije kodeke skini ovde

a kodeci poput CoreAVC i 3vix se plaćaju.

Edit:

Šta tek reći kad se najpoznatiji DVD decoderi plaćaju. Meni ne treba ceo player od 100 dolara , meni samo treba decoder da može da pročita DVD film.

evo najpoznatijih:
- Elecard DVD decoder (Elecard plejeri i sl.)
- Roxio DVD decoder (Roxio creator i sl.)
- Cyberlink DVD decoder (koristi se u PowerDVD)
- InterVideo DVD decoder (koristi se u WinDVD)

Postoje i besplatne alternative a postoji i DVD decoder pack (MPEG pack) koji je besplatan a sadrži gore navedene dekodere.
Može da se skine ovde.

Poslednja izmena:
imam instaliran K-lite codec pack.. ne znam da li je tu sve shto je potrebno...

a chuo sam za te neke shto se placaju.. znachi to je to..

Hukser Du ...
Klite nije codec vec program pack koji u sebi ima ffdshow
Ne znam u tomp playeru ne koristim ali ako oces da predjes na MPC lako se namesti da ti pusta h264 preko coreavc-a

Zvezdaš™:
placa se zato sto je najbrzi decoder (odnosno najamnje zahtevan)
- XviD ne moze da decoduje h264
-ffdshow je najzahteviniji moguci i ko ima dobar procesor ili grafixku sa DXVA nema nikakve potrebe za COreavc ali neko sa slabijim nece se usreciti sa ffdshow...
-divxh264 decoder je pristojne brzine tako da ni on nije losa solucija ali je jos beta prepuna bugova isto kao i diAVC decoder
- Haali Matroška splitter nije codec nego spliter i render opet ce mu trebati decoder

Poslednja izmena:
E ***a, pretekao si me, a taman sam hteo da mu predložim DivX H.264

Poslednja izmena:
pa kontam da K-lite nije kodek nego da valjda u paketu sadrzhi neke kodeke... rekoh ne znam tachno koliko njih..

probacu kad stignem i ovo shto ste rekli pa javim

ne znam da li odredjeni kodeci mogu da smetaju jedan drugom? da ne trpam bash sve i svashta

Pričao sam o tome ovih dana i napomenuo da duplo registrovani kodeci mogu da prave probleme.

Ako si odlučio da instaliraš neke kodeke onda samo njih obeleži a sve ostale kodeke odštikliraj i nastavi sa instalacijom. Pozdrav

A da probaš The KMPlayer ili VLC? Oni koriste interne kodeke i meni deluju vrlo dobro.

A da probaš The KMPlayer ili VLC? Oni koriste interne kodeke i meni deluju vrlo dobro.

probao sam i KM i VLC i BS i GOM.. znatno loshije pushtaju.. MV2 jedini ne kochi, jedino shto nije uskladjen zvuk sa slikom..

instalirao sam sada ovaj divxh264 kodek i u pochetku se chinilo ok ali ubrzo zvuk opet postaje neuskladjen...

kontam kad bih bio siguran da ce sa onim kodekom koji se placa raditi besprekorno da bih ga chak i platio...

Radilo bi sigruno mada i sa divx-om(koji je posle coreavca i diAVc najbrzi decoder) treba da radi lepo verovatno taj player ne pusta sa njim.

Instaliraj mpc
skini diAVC
http://di-avc.com/
... stavi da bude prefer i pusti film
idi desni klik pa fitlers i proveri da li pusta sa diAVC decoderom

i javi kako radi

Poslednja izmena:
evo nashao sam ovaj kodek koji se placa besplatno, ako je to to..

http://filesharingz.com/downloads/coreavc/

i chini mi se da konachno radi savrsheno.. barem u mv2 playeru.. u ostalima ne bash ali je i u njima bolje..

primetio sam jedino da se slika malo razliva ponekad.. ne znam da li je to bilo i ranije poshto sam primecivao samo zvuk... ne znam da li bi mozhda neke kodeke trebalo deinstalirati, mozhda previshe kodeka pravi problem? nevezano za razlivanje slike..

podesavanje za koje si se interesovao u mv2 plejeru nalazi se na desni klik na konzolu plejera>subtitles>subtitle properties.

mv2 plejer je bio moj omiljeni softver dugo vremena, ali treba znati da je njegov razvoj prestao jos pre 6 godina, tako da ipak treba naci bolje alternative.

podesavanje za koje si se interesovao u mv2 plejeru nalazi se na desni klik na konzolu plejera>subtitles>subtitle properties.

mv2 plejer je bio moj omiljeni softver dugo vremena, ali treba znati da je njegov razvoj prestao jos pre 6 godina, tako da ipak treba naci bolje alternative.

meni je dobar dok jedini josh evo pushta kako treba..

evo nashao sam ovaj kodek koji se placa besplatno, ako je to to..

http://filesharingz.com/downloads/coreavc/

i chini mi se da konachno radi savrsheno.. barem u mv2 playeru.. u ostalima ne bash ali je i u njima bolje..

primetio sam jedino da se slika malo razliva ponekad.. ne znam da li je to bilo i ranije poshto sam primecivao samo zvuk... ne znam da li bi mozhda neke kodeke trebalo deinstalirati, mozhda previshe kodeka pravi problem? nevezano za razlivanje slike..
Ne nemoze 1.95
zbog ovoga verovatno se zbog toga i kako ti kazes "razlikva" slika
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=215443

iskljucivo 2.0

Ne moze previse codeca da pravi problem ako znas kako da namestis... Ja imam insliranie sve moguce decodere radi testiranja i ostalog
U mpcu podesim koji ce da bude primarni i to je to ...

Ne znam sto si se uhvatio za mv2 .. ne znam dal iko to kosristi za HD filmove... Ne znam dal iko to uopste vise i koristi sto rece Starter to je bilo popularno pre 5 i vise godina
Tada H264/x264 nije ni postajao u masovnoj upotrebi
moj savet :
skini mpchc ili barem kmplayer

Poslednja izmena:
Ne nemoze 1.95
zbog ovoga verovatno se zbog toga i kako ti kazes "razlikva" slika
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=215443

iskljucivo 2.0

Ne moze previse codeca da pravi problem ako znas kako da namestis... Ja imam insliranie sve moguce decodere radi testiranja i ostalog
U mpcu podesim koji ce da bude primarni i to je to ...

Ne znam sto si se uhvatio za mv2 .. ne znam dal iko to kosristi za HD filmove... Ne znam dal iko to uopste vise i koristi sto rece Starter to je bilo popularno pre 5 i vise godina
Tada H264/x264 nije ni postajao u masovnoj upotrebi
moj savet :
skini mpchc ili barem kmplayer

pa kako ne mozhe kad evo radi? 🙂
to razlivanje slike i nije neshto strashno, malchice postaju neki delovi nejasni.. ne deshava se bash chesto i traje kratko.. opet bolje i ovako nego ranije..

pa uhvatio sam se mv2 plejera jednostavno zato shto mi od ovih ponudjenih mogucnosti film najbolje shljaka na njemu.. nisam neki ekspert za podeshavanja ali evo ako znash kako da podesim km plejer da mi bolje odradi posao slobodno ovde iznesi... jednostavno ne znam shta bih drugo

probacu eto i mpchc pa cu da vidim.. mv2 player naravno nije neka konachna odluka, samo koristim ono shto mi najbolje radi

gde se to u mpchc-u podeshava da bude primarni?

instalirao sam program ali slabo ide film...

options -external fitlers- add filters (nadji coreavc ) dodaj ga
i onda klikni na nejga i stikliraj desno prefer
resetujes mpc

kad pustis film idi desni klik pa filters i videces preko kog decodera ti pusta film ...

Pa ne da bukvalno 1.95 ne moze... ali da gledam hd film sa non stop glichevima poludeo bih ( nema svaki film ali svaki noviji encode ima taj problem sa 1.95) .. ako mi kvalitet nije bitan gledo bi neki xvid ...

da, pronashao sam dok si pisao odgovor.. ubacio sam ga i uradio sam to kako si rekao ali nikakvo znachajno poboljshanje.. ne znam da li treba tamo shtiklirati josh koji kodek ili shta vec.. ima ih milion u ponudi

stvar je u tome shto se nikad nisam mnogo bavio kodecima pa sad pronalazim najlakshe prinudno reshenje..... tako da mi mv2 ostaje kao "trenutno" najbolji izbor jer mi u startu najbolje pushta film a da ne moram da lupam glavom.....

btw taj diAVC sam instalirao ali ga tamo u toj opciji uopshte nema u "ponudi", tako da ni ne mogu da ga shtikliram..

nisam u mogucnosti sada da chachkam po desktop rachunaru pa nisam mogao puno da istrazhujem ali pogledacu josh kad budem mogao..

pokrenes diAVC i imas u njemu da stikliras da bude prefer h264 decoder

diavcprops.JPG

Podesi da ti primran decoder bude CoreAVC i radice lepo sigurno sa tom konfom ...
Osim moze neki filmovi sa ogrmonim bitrateom tipa kum falon i slicni

Mislim da je ovo drugo kod njega u pitanju jer ako Venice @2600mhz teško/nikako "pušta" 720p ako nije normalan bitrate/fps, kako će onda to da uradi to "celeronče" koje on ima

sad se stvarno osecam krajnje glupavo.. ne znam kako da pokrenem diAVC.. kad kliknem ikonicu u tom folderu gde je instaliran on mi otvori samo tu ponudu za machine code i password.. i uvek samo to.. to obavim i on se pojavi u plejeru u opcijama za decoder.. i onda ga tu stavim kao prefer.. ali mi nije pokazan na onom mestu desni klik/filters

boZZaP, ovaj procesor na laptopu sa linuxom je neki pentium dual core ali i on film pushta da kazhem bez problema samo kad pogasim sve zhivo.....

Ma ako ti CoreAVC nije radio tesko da ce i diAVC...
Probaj DiVX h264 oni reklmiralju kao najbrzi iako meni je CoreAVc u testovima uvek najbrzi bio

i u mpcu obavezno podesi u renders... (options - output)
Nemoj hali nego stavi EVR za vistu ili W7 a wmr9 za xp...
i resizer enmoj bicubic(2.0) nego bileneral jer ako ti graficka nema shadere zbog ovoga oce da sece i da se nesinhronizije zvuk i slika

Poslednja izmena:
boZZaP, ovaj procesor na laptopu sa linuxom je neki pentium dual core ali i on film pushta da kazhem bez problema samo kad pogasim sve zhivo.....

Mislim da su svi pošli od pretpostavke da imaš dovoljno CPU/GPU resursa a da ti samo codeci nisu podešeni.
Kako imam skoro sličan problem kao ti, evo ti par pitanja:
- da li si taj film koji pominješ "propustio" kroz mediainfo http://mediainfo.sourceforge.net/en ili sličan program da vidiš koliki je fps/bit rate jer je možda nemoguće da gledaš taj film ako je fps/bit rate preveliki
- u kojoj rezoluciji pokušavaš da gledaš taj 720p jer vidim da imaš 22" monitor a GF7300 video kartu

PS obavezno probaj sve što ti je weasel predložio

Nazad
Vrh Dno