Šta je novo?

Podeshavanje internog aux-a (cd in) i tv kartice

Avram83

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
320
Kupio sam skoro E-mu 0404 i nikako ne mogu da prebacim zvuk sa tv karte na nju.
Kod creativa je bilo samo ubodesh na auh ulaz od kartice i podesim u tv-u.

Kod 0404 sam tek posle primetio da kod uopshte ne pishe aux (cd in),
vec CN4 - XCARD IN i CN5 - XCARD OUT

E sad u koji treba ubosti (ako uopshte sluze toj svrsi)

I koji od ovih podeshavanja (ulaza) treba odabrati :S:

Kartica ima strava zvuk, ali ako ovo ne moze da se odradi onda moram da je zamenim :sceptic:
Ali ne znam ni sta uzeti u tom rangu, X-fi Extreme Music, Audiotrak Prodigy 7. HiFi (mada mislim da i ona nema interni aux)...

Pomozite
vec par dana slusham extra zvuk, :,,:
al kad devojka hoce da gleda tv :sceptic: moram da premeshtam jack od zvucne na zvucnu i da pritom drzim obe zvucne aktivne... :smackbum:

Poslednja izmena:
Nashao sam ovo, mogucnost da se koristi zvuk preko PCI bez upotrebe kabla.

"PCI Audio-enabled modify a registry value is possible.
Ha az érték egy, a PCIa be van kapcsolva, ha nulla, akkor az audió kábel,
és a hangkártya bemenet az aktív. If the value of a PCIa is on, if zero, then the audio cable, and the sound of the active input.

Windows Registry Editor Version 5.00 Windows Registry Editor Version 5:00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T\] [HKEY_CURRENT_USER \ Software \ submitted \ Video \ WFDVB-T \]

"UsePCIAudio"=dword:00000001 "UsePCIAudio" = dword: 00000001

Be-, ill. Yes, ill. kikapcsolni a mellékelt két regfájllal is lehet. turn off the attached two regfájllal can be.
A PCIAudioOn.reg-re duplakatt, majd hozzáadás az adatbázishoz bekapcsolja, a PCIAudioOff.reg kikapcsolja a funkciót.
A registrybejegyzés módosítása alatt a PVR2 ne fusson! The PCIAudioOn.reg from duplakatt, added to the database
and then turn on the feature turned off PCIAudioOff.reg. Registrybejegyzés modification of the PVR2 do not run! "

To je nekako prevedeno sa madjarskog - google translate
http://74.125.43.132/translate_c?hl...le.com&usg=ALkJrhiKL2uPRolG72zHRBrU6nXeFDDQkQ

originalni text
http://www.lhsite.hu/articles.php?article_id=37

E sad ako bi neko mogo ovo da mi pojasni ili da je radio...

To cu i biti ako ne uspem da povezem drugacije, ali me interesuje da li moze preko onih internih ulaza?
Prelistao sam uputstvo i nigde ih ne nalazim...

Naravno da mozes, nisu dzaba stavljali AUX na karticu. Ajde postuj sliku kako ti izgleda control panel EMU kartice, da bi videli settings.

Inace treba da bude AUXIN, i na softveru TV kartice treba podesiti da je AUX zaduzen za zvuk. Kao i na recordingu i outputu zvucne da recording bude stikliran/selektovan a output unmuted.
Evo za primer na X-Fi-u, iz potpisa, izgleda ovako:
bijd6c.jpg

Samo sto ja koristim LineIn, jer nemam vise AUX kablice, a da kupujem mrzi me. I ovako mi obavlja pos'o.

@ gvlada

thx, preteko si me :)
(ovo je plavusha al nista ne chita :d )

@ Excalibur

Inache gore imash sliku kontrol panela za E-mu.
al ja vishe nemam problem, tj. uzeo sam i ja extreme music i reshio problem.
Sad i meni tako izgleda control panel.

One xcard in/out niko ne zna sta su...
Ovako mi je bilo lakshe :D

Poslednja izmena:
@Avram
Kod 0404 sam tek posle primetio da kod uopshte ne pishe aux (cd in),
vec CN4 - XCARD IN i CN5 - XCARD OUT

Pa i ti nisi primetio. :d Plavusha - zakonom zabranjena svaka diskriminacija gluposti :D
I sto si pitao na kraju
To cu i biti ako ne uspem da povezem drugacije, ali me interesuje da li moze preko onih internih ulaza?
Prelistao sam uputstvo i nigde ih ne nalazim...
?

I izem ti control panel EMU-a, pa na X-Fi xtremegamer pro-u pod Music creation mod takav isti control panel postoji ,)

Koliko sam procitao, pretpostavlja se da su XCARD IN i OUT za multicard support da bi se sinhronizovale EMU kartice. Ali lik koji je pisao to, kontaktirao je E-MU sa pitanjem za Xcard, i nisu mu odgovorili.

Dobro je da si uzeo xtreme music. Sretjno s' nju. :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno