Šta je novo?

Podesavanje ptt naloga u thunderbird-u

• Začetnik teme Začetnik teme daja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

daja

Čuven
Učlanjen(a)
14.11.2005
Poena
619
Imam problem pri podesavanju PTT naloga u thunderbird-u ver.3.1.
Uputstvo koje sam sledio sa ptt sajta nije dalo rezultata.
Pomoc?

NIko ovde negleda u pasulj. Ako želiš pomoć budi konkretniji. Koji operativni sistem, kak ose kačiš na net, koje konkrtno upustvo si sledio, gd eje nastao problem, u čemu se on ogleda itd

Odgovori PTT-a i TELEKOM-a

NIko ovde negleda u pasulj. Ako želiš pomoć budi konkretniji. Koji operativni sistem, kak ose kačiš na net, koje konkrtno upustvo si sledio, gd eje nastao problem, u čemu se on ogleda itd

Koristim Telekom ADSL uslugu. Imam e-mejl nalog na PTT-u. Hteo sam da namestim svoj e-mejl klijent ( Thunderbird ) da povlači poruke sa PTT-a i tako ih arhiviram na svoj hard disk. Operativni sistem je Win7. Uputstvo koje sam sledio nalazi se na sledećoj stranici : http://www3.ptt.rs/help_desk/ (klikni na Thunderbird).

Postavio sam sledeće pitanje PTT-u i TELEKOMU:

Poštovani,

molim vas za pomoć u vezi podešavanja ptt naloga za e-mejl poštu u programu Mozila Thunderbird (ver. 3.1).
Korisnik sam TELEKOM ADSL usluge.
Pratio sam vaše uputstvo za podešavanje naloga koji sam preuzeo sa vašeg sajta, ali nije pomoglo.
Najverovatnije iz razloga što ne koristim PTT ADSL uslugu već imam ADSL nalog preko TELEKOMA.
Takođe, nisam uspeo da pronađem pomoć ni na forumima koji se bave ovom tematikom (benchmark, elitesecurity,...).

Unapred zahvalan,
Dalibor.

Dobio sam sledeće odgovore :

a) Telekom:

Poštovani,
provajder PTT ne dozvoljava korisnicima pristupa Internetu Telekom Srbija da pristupe njihovom e-mail serveru. Shodno navedenom potrebno je da se obratite PTT i zatražite potrebna podešavanja na e-mail klijentu.

S poštovanjem, Telekom Srbija a.d.
www.telekom.rs

b) PTT:

Postovani korisnice,

uputstvo za Mozila Thunderbird je u redu samo morate jos da odradite filtriranje poruka (uputstvo vam saljem).

E sad to uputstvo je u Word formatu i ja vam ga evo postavljam u prilogu. Pročitajte. Koliko ja shvatam nema govora o podešavanju Thunderbird-a već o prosleđivanju poruka sa PTT naloga na neki drugi nalog (recimo gmail ili yahoo), što nije ono što ja želim.

Prilozi

Poslednja izmena:
@daja

Nažalost izgleda da si dobio odgovore. PTT (navodno iz razloga bezbednosti a zapravo da bi ljudi koristili njihov dial-up jer je ta odluka iz tog vremena) nedozvoljavaju pristup serverima sa IP drugih provajdera. Webmail ovim gubi smisao ali šta reći

Rešenje je ono što je navedeno tj preusmeravanje tj da ti gmail kupi poruke sa ptt servera.

Mogao bi eventualno da istalacijom "Posta CA Root" probaš da prevariš PTT server i da probaš da skineš poštu (iako ti sertifikati služe za druge stvari) i mislim da je provera putem IP. Dakle eventualno to da pokušaš (mada je izuzetno mala verovatnoća da ćeš uspeti) ili da radiš preusmeravanje. Treća varijanta je da juriš neke inspekcije (ako zakonski potpada pod neki član gde ti ograničavaju uslugu tj. da nemožeš pristupiti ako nisi na njihovom IP ali opet zavisi kako stoji u ugovoru). Mada je to gubljenje živaca a uspehom koji je reda veličine približavanja 0 (nuli)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno