Šta je novo?

Podesavanje Opere

Romeo Crennel

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2009
Poena
360
Pozdrav,
Imam jedno pitanje,koristim firefox kao pretrazivac i u poslednje vreme mi se jako baguje,smara,usporava i poceo jako da me nervira,zeleo bi da koristim operu(koju sam koristio pre firefoxa godinu dana),samo me zanima da li moze negde da se namesti da sve sto kucam da pamti i kad opet krenem da mi ponudi to sto sam nekada kucao?

Primer:
Ukucas adresu na mrtvom fejsbuku i ulogujes se i kada opet hoces da se ulogujes stavis prvo slovo i on da ti izbaci ceo tvoj mail,to firefox i chrome rade najnormalnije a kod opere stalno moras sve da kucas,jasnije malo?

E *** bas,a to mi dosta znaci jer svasta kucam i idem na sto razlicitih foruma i sajtova pa me mrzi da stalno kucam a to je jedini uslov da predjem na operu.

U operi postoji Password Manager koji pamti user name i pass.za razlicite sajtove. Potrebno je samo da prvi i jedini put ukucaš user i pass., on će te pitati da li želiš da on snimi to, i kada svaki sledeći put kada odeš na sajt, klikneš na ključ (pojavi se tamo gde imaš back, forward, reload...), i on će te logovati.

Zgodno ukliko samo ti koristiš Operu.

Ima Wand (password manager) i mouse gestures uz pomoć kojih možeš da se loguješ na sajtove jednim potezom miša. Ili dva, ako imaš više naloga na nekom sajtu.

link

Ok je to ali je dosta komplikovanije,ipak cu morati da se patim sa ovim ******m od mozile.

Pa 4 je jos uvek u beta fazi zar ne? Cisto sumnjam da mu je bolji poluproizvod od finalnog.

Inace i mene strasno nervira ovo o cemu prica Romeo. Toliko verzija Opere i da se ne uradi tako prosta stvar.

Ima Wand (password manager) i mouse gestures uz pomoć kojih možeš da se loguješ na sajtove jednim potezom miša. Ili dva, ako imaš više naloga na nekom sajtu.

link

kako ovo moze biti od icega komplikovanije ?

Jedna od najboljih stvari ikada i najprostojih ..

Ulogujes se jednom kad te pita (pitacete prvi put ) ides remember
sledeci put samo drzis desni klik i pomreis misa udesno i ulogoace se... ili stisnes ctrl i enter

jedno 20 x je realno lakse od KUCANJA SVAKI PUT prvog slova

Poslednja izmena:
ja sada lupam ctrl+enter i kada sam na racunarima na faksu. toliko sam navikao da cim vidim stranicu samo kliknem to i ulogujem se. brze je i jednostavnije od kucanja par prvih slova.
inace ima i opera tu mogucnost. ko kaze da nema. uvek mzoes da namestis forme u operi. ime, prezime, mail... kada pocnes da kucas bilo sta od navedenih stvari u formama opera ce ponuditi ostatak. pored imena i prezimena postoje i 3 other polja u koje se moze upisati apsolutno bilo sta. to je dovoljno za 3 razlicita nicka na forumima.
takodje opera prepoznaje gde je potrebno ukucati mail pa nije potrebno kucati prva slova nego je moguce isto kao sa wand pass. mail polje na bilo kojoj strani ce biti uokvireno zutom bojom.
dakle superiornija je opera po tom pitanju samo je pitanje da li umes da je namestis :D

ukratko, wand passwords + forms. dobija se i vise nego u mrtvoj mozili.

Pa 4 je jos uvek u beta fazi zar ne? Cisto sumnjam da mu je bolji poluproizvod od finalnog.

Inace i mene strasno nervira ovo o cemu prica Romeo. Toliko verzija Opere i da se ne uradi tako prosta stvar.

Jeste beta... ali meni radi odlicno... probao sam i Operu 10, ali iako je beta ff4 bolje i stabilnije mi radi od dotichne... :)

stabilnije? sta kao imas konstantne crasheve sa operom 10?

Kako da ti objasnim da me razumesh poshto sam na neki nachin noob... :D
Sporije mi se prebacuje sa taba na tab... i ponekad mi se s**** flash ili je to mozda java... mada opet mozda je do moje kante... s` druge strane na ff-u mi se to ne deshava...

Meni se to sporo prebacivanje sa taba na tab desavalo dok sam koristio KAV pa sam ga cesto drzao ugasenog. Otkad koristim avast toga nema. Sto se tice pass managera naravno da je na operi to jednostavnije i konfornije reseno samo sto vecina ne koristi.

Poslednja izmena:
Cek, jel mislis ti na Settings > Preferences > Forms, pa tu da uneses u Email polju svoj mail (ili sta vec gde hoces) pa onda kada na forumu kucas u neko polje onda da ti ponudi?

Inace ne vidim nista komplikovano u Save i Ctrl+Enter...

Cek, jel mislis ti na Settings > Preferences > Forms, pa tu da uneses u Email polju svoj mail (ili sta vec gde hoces) pa onda kada na forumu kucas u neko polje onda da ti ponudi?

Inace ne vidim nista komplikovano u Save i Ctrl+Enter...

i to i ostala polja. posebno je dobro jer nije cak ni potrebno kucati mail. kada se prilikom neke registracije trazi mail u nekim poljima opera ponudi wand nacin popunjavanja. znaci nema kucanja nego samo ctrl+enter. moguce je i kucati ako bas zelis.
kada ukucas prvo slovo imena ili prezimena on ponudi kompletno ime i prezime ili samo jedno od 2. to je tacno ono sto je pitanje u temi i stvarno ne vidim razlog dalje diskusije. a pogotovo ne ff vs opera. mislim rezultat je naravno u korist opere :p

Vrh Dno