Šta je novo?

Podesavanje monitora

King_Arthurie

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2009
Poena
301
Zanima me kako je najoptimalnije podesiti monitor (rezoluciju, velicinu fonta, milim na 100%, 125 ili 150% opcije u win 7, osvetljenost, kontrast itd.) da se oci sto manje zamaraju pri radu na racunaru, najvise pri radu sa tekstom? Monitor koji ima je Samsung SyncMaster 943N, mada mislim da je za vecinu samsung monitora podesavanje slicno....trenutno drzim softverska podesavanja standardna windowsova, a hardverska (mislim na onaj meni integrisan u monitor, MagicBright) na "text" opciju. Hvala na odgovoru i izvinjavam se ako sam promasio temu.

Ako ti je u radu na računaru prioritet rad sa tekstom, ostavi ga na toj text opciji(imam Samsung 226bw), koji takođe ima te predefinisane opcije: text, internet, custom, game, sport, movie i dynamic contrast. I kad sam na Internetu i kad radim sa tekstom držim ga na text opciji, ti najbolje isprobaj(ako već nisi) sve opcije pa vidi koja ti najbolje odgovara?, a možeš i sam podesiti parametre u custom opciji. Što se tiče podešavanja iz Windows-a, tu ništa nisam dirao, onako je kako je sam Win "namestio" prilikom instalacije sistema.

Vrh Dno