Šta je novo?

podesavanje modema

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
Na server racunaru pod Windows Server 2003 imam modem Sweex (eksterni modem).Modem je testiran na drugim racunarima i najbrza konekcija mu je 28.8 kbit/s.Uspeo sam preko njega da se od kuce konektujem na server iz Remote Desktopa.Medjutim primetio sam,a to mi je rekao i tip koji odrzava telefonsku centralu da se modem vrlo sporo otkacinje sa dodeljenog broja.Pitanje kako da ubrzam da se modem brze otkaci od telefonskog broja.Koju opciju podesavati?
Molim za pomoc.Unapred hvala

i jos nesto da li postoji mogucnost da ukoliko nije broj sa koga ja pozivam(broj od moje kuce) sve druge brojeve modem automatski otkaci?

gogi100 je napisao(la):
Na server racunaru pod Windows Server 2003 imam modem Sweex (eksterni modem).Modem je testiran na drugim racunarima i najbrza konekcija mu je 28.8 kbit/s.Uspeo sam preko njega da se od kuce konektujem na server iz Remote Desktopa.Medjutim primetio sam,a to mi je rekao i tip koji odrzava telefonsku centralu da se modem vrlo sporo otkacinje sa dodeljenog broja.Pitanje kako da ubrzam da se modem brze otkaci od telefonskog broja.Koju opciju podesavati?
Molim za pomoc.Unapred hvala

Ako si instalirao prave drajvere uradi sledeće:

Izvadi modem iz mašine.
Upali sistem bez modema (pa ugasi).
Ubaci modem u neki drugi PCI slot.

To je to.

to je za interni modem kako podesiti ovaj moj eksterni modem da se sto pre otkaci sa servera,oslobodi telefonsku liniju?

ne znam kad naidjem na taj problem i sa ex i sa int na kraju sam menjao modem. Posle diconectovanja mu treba po 10 taj sec da oslobodi liniju ili se zakuca. Mislim da je tu problem do nekog od modema ( ili tvoj ili provajderov ) da se jednostavno ne mirishu.

poenta price je da ne idem preko provajdera vec se veza ostvaruje direktnom telefonskom linijom.Moj modem od kuce poziva broj direktno na koji je zakacen serverov modem.Sigurno postoji neka komanda koja ga skida brze

Nazad
Vrh Dno