Šta je novo?

Podesavanje graficke

djx084

Poštovan
Učlanjen(a)
13.03.2015
Poena
54
Narode,potrebna mi je pomoc oko graficke. Imam na hp laptopu dvije graficke, kako da podesim da mi autocad i sl.programi koriste radeon a ne onu integrisanu intel? Trazio po netu, al nista ne uspijeh da odradim, gledao sam i u bios al nista od slicnih podesavanja za graficku :-(

Sent from my SM-N915FY using Tapatalk

Mislim da u AMD driverima ima opcija da se podesi za svaki pojedinacni program hoce li se koristiti diskretna grafika? Pogledaj ako nije u AMD driverima onda je u Intel driverima ili mozda u Power Options/Power Management delu Windowsovog Control Panela.

Na tjunu sam vidio jos jednu opciju-da se izbrisu drajveri za intelovu i odma ce koristiti samo amd..ne znam kolko je ovo pametan izbor..

Mislim da to nije pametno pogotovo ako ti treba i baterija. Nisam siguran da li postoji neko prakticno resenje putem jednog ili drugog drajvera, ali ako ugasis intelovu grafiku trebalo bi da se prebaci na radeon karticu.
Ovo ne moze da se radi(ili bar nije moglo sa dx11 Radeom karticama). Nikako ne iskljucivati Intel karticu, na nekim modelima mozete ih brickovati. 100% znam da ima opcija za podesavanje za konkretne programe koju ce karticu koristiti.

Ja znam da na hibridnom tipu sa intelom, sve ide kroz intelov cipset. Da li iskljucivanje moze da pomogne. I nisam mislio na gasenje u biosu, jer mislim da ta opcija i ne postoji, mislio sam na gasenje drajvera u winu.
Gasenje u biosu svaki put kada je potrebna neintegrisana kartica bi bio potpuno nepraktican postupak.

Poslednja izmena:
Meni bi recimo najvise odgovaralo da mogu nekako da definisem samo za odredjene programe koju da koriti..al trt :)

Covece govorim vec treci put postoji ta opcija. Licno sam podesavao na vise laptopova, samo se ne secam gde je, proguglaj.

Ovo je bio komentar vise kao razmisljanje na glas:) vidio sam odgovor i nasao to podesavanje-ali ima samo opcija za zadati program da podesim-high performance, minimum baterry..bla bla, nema neka opcija koja bi striktno naglasila koja ce kartica koji program ili sl.. valjda je to to sto moze da se iskoristi od radeon podesavanja...

Odradio kao u upustvu..iskreno ne vidim neke znacajne pomake..za sada:) al mislim da je to to sto moze da se odradi vezano za podesavanja.. hvala svima na odgovorima

Nazad
Vrh Dno