Šta je novo?

Podesavanje firewalla

bez_nika

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2004
Poena
319
Jel moze neko da mi napise podesavanja za firewall ( Zone Alarm ili Outpost ) .
Oba navedena sam imao u kompjuteru ( ne u isto vrijeme ) i oba su nakon 4-5 dana pobrljavila nesto i nisam mogao da otvorim ni jednu internet stranu niti da udjem na mirc. Kako ih podesiti da rade svoj posao a da meni ne smetaju u radu?

Mogu da ti pomognem sto se tiche ZoneAlarm-a
Elem imas nekoliko mogucnosti
E pa sad cu da idem redom ti prati,pretpostavljam da znas da ga instaliras tako da cu taj deo preskociti i krecem od instaliranog firewalla:
E prva opcija Overview te i ne zanima toliko,eventualno preferences,gde mozes da stavis oces li manual ili automatic update ,da stavis password na neke svoje postavke firewalla,itd,tebe zanima da te nista ne smara tako da ovo sve mozes da ostavis po defaultu
Opcija firewall stavi Internet Zone Security na high i Trusted Zone na medium,ostalo preskoci
Program Control,e ovde mozes da ostavis da ti firewall automatski odredjuje koji ce programi pristupati netu,ali ti ja to ne bi preporucio,kad sve nastelujes radice kao sat,slusaj,postavi Program Control na medium i sad kad krenes na net dopusti da ti prodju programi koje si pokrenuo ,Internet Explorer,svchost
i slicne procese bitne za rad,ali imas dole skroz da strikliras da zapamti da li si dozvolio odredjenom programu da prodje,pritisnes allow i da zapamti i tako se resavas bede da te ikad vise pita da li ces recimo dozvoliti Internet Exploreru da pristupi netu,Alert Advisor stavi na off da
Antivirus monitoring zavisi da li imas antivirus,pricam ti sve ovo za verziju ZoneAlarm Pro,a ima i sa antivirusom,i jos nekih verzija,znaci ako imas antivirus stavi na on ako nemas stavi na off i to je to
Email protection stavi oba na on i teraj dalje
Privacy cookies na medium,ad blocking na high,ostalo te ne zanima i jos
na Alerts&logs stavi Alerts Events shown na off i to ti je sve potrebno da ti radi kao sat
Ako te jos nesto interesuje pitaj,ovo je u najkracim crtama

@drpiga
Ovo sto si ti napisao su manje vise podesavanja zone alarma po defaltu. Skoro isto ovako sam ga podesio i ranije ali poslje 4-5 dana je zabrljavio. Sad sam ga opet podesio kako si ti napisao pa cu da vidim kako ce da se ponasa. Ako bude nekih problema javicu se
Hvala vam na pomoci

... i ja se pridruzujem molbi za podesavanjima za Outpost....

unapred hvala...

poz

NA linkovima koje je dao Thunderdome imate dota o podesavanjima....cak toliko da treba da odvojite VREME da sve to uradite kako treba.......

Nazad
Vrh Dno