Šta je novo?

Podesavanja za Zone Alarm Pro

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
845
Zna li neko da me uputi na neku adresu gde postoji detaljnija objasnjenja kako stvarno podesiti Zone Alarm Pro. Ovako podesen po defaultu je prava rupa. Hvala svima. :crash:

Prvo, citao sam dosta o tome i tako ljudi pricaju, a drugo, milion crva mi je do sada uletelo pored njega. A ti mislis da nije pun rupa, podesen po defaultu. Mislim da ima na ovom forumu test firewall-ova, pa pogledaj kakve je rezultate dobio podesen po defaultu, a kakve kada je podesen KAKO TREBA.

Nabukodonosor je napisao(la):
A ti mislis da nije pun rupa, podesen po defaultu.
ja to nisam rekao, samo sam pitao o kakvoj se rupi radi ;)

a sto se tice crva, pre neki dan, kada mi je ZAP bio UGASEN, uletelo mi valjda preko onog homepage-a sa kazaa lite resurrection gomila crva (ali i to je zato sto sam svesno kliknuo na yes kada me je pitao da instalira neke gluposti). kav i adaware su mi posle toga nasli preko 50 'zarazenih' fajlova...

do sada, sa default podesavanjima zapa nisam imao nikakvih problema

Poslednja izmena:
@chivitli
Pa znam za to. Bas sam taj test pominjao. Pogledaj skor za ZA, po defaultu i podesen.

Nije baš dovoljno po defaultu.
Treba još sledeće da se podesi:
u firewall/main/custom/isključiš sve allow na high security a na medium security čekiraš block incoming Netbios i Block outgoing Netbios i Block outgoing ping (1.2 i 5) to zatvoriš pa na advanced čekiraš na Genreral settings sve sa leve strane i Allow VPN protocols, ostalo ostaje kako je bilo. Onda na Privacy/custom/mobile code čekiraš sve, na Ad blocking sve i cookie control sve u gornjoj polovini.

Onda ideš na

https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

i vidiš da si skroz zelen.
Ili na

http://www.pcflank.com/test.htm

da proveriš još jednom.

Ako te i pored toga neko provali i pojebe, onda brate lepo pređi na linux (bar za korišćenje interneta) i mirno spavaj. Bolje zaštite od ove za win nemaš.

Još nešto. Zadnja verzija pravi probleme sa mejlom. Ne treba je instalirati. Najbolja je predzadnja 5.0.590.015.

Poslednja izmena:
zap / program control / ako stavim na high tada mi se blokira internet saobracaj, ili ako mi ostane na medium, a pod custom stikliram oba, tada mi se opet blokira sve...

zasto?

Ja sam stavio na high, čekirao oba na custom, i lepo radi.
Ali to možeš tek kada sve programe koje idu na net podesiš na medium. Ovako ti je verovatno nešto blokirao što ne treba da blokira :wall:

Počisti sve programe koje je zapamtio pa kreni od početka sa medium da puštaš jedan po jedan da ih sve lepo zapamti. Na kraju podigni na high i čekiraj :crash: na custom program i process control.

Neko ko..., hvala na podeshavanjima, zelen sam do bola :)))

Nazad
Vrh Dno