Šta je novo?

Pocophone ili Mi8 ili...

• Začetnik teme Začetnik teme kiza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kiza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen5 2600 @ LC-CC-120
Matična ploča
Biostar B450MH
RAM
16GB DDR4
GPU
AMD Radeon R9 200 2GB
Storage
Lexar NM620 1TB; WD 4TB WD40EFZX; WD 2TB WD20EARX
Zvuk
Altec Lansing 5.1
PSU
Chieftec GPE-600S Eco
Kućište
Thermaltake Chaser A31
Monitor
Dell P2414H
Miš & tastatura
Microsoft Wireless Laser Desktop 6000v2
Ostale periferije
HP LJ1020,Canon LiDE
Laptop
Dell Latitude E6400; Lenovo T580
Mobilni telefon
Samsung S25 Ultra/256GB
Pametni uređaji
Huawei Watch Fit 4pro, Xiaomi Mi Air Purifier 2S, Amazon EchoShow 8 2nd gen, Xiaomi S20 Robot
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovako,
imao sam Pocophone 6/64 i bio sam zadovoljan kako radi. Sticajem okolnosti sam ga prodao.
Stvari koje su mi smetale/nedostajale na njemu: NFC (mada, hm, pitanje koliko bih ga koristio), veličina samog aparata, otključavanje licem koje mi se nije sviđalo kako radi.
Sad bih najradije kupio kompaktan telefon (do 140-145 mm dužine), da ima bateriju za bar dva dana korišćenja, da obavezno ima dual apps (u sistemu), odnosno miui interfejs mi je sasvim ok.
Pošto Xiaomi nema takav telefon (po dimenzijama), razmišljam da li da kupim Mi8 ili ponovo Pocophone?
Kod Mi8 mi se ne sviđa što su mu staklena leđa (ne znam koliko je klizav, odnosno mogućnost pucanja stakla), a i baterija je slabija nego kod Pocophone-a (nisam nešto zahtevan korisnik, igre ne igram, uglavnom surf, youtube i društvene mreže). Takođe i amoled ekran da li je podložan burn in-u?
Značilo bi mi iskustvo nekoga ko je imao oba telefona (ili eventualno neki treći koji se uklapa u zahteve), šta kupiti da bih bio miran bar godinu dve?
Ove godine sam promenio pet telefona i već mi je muka od menjanja.

Da li je na Mi8 gps i wifi dobar kao i na pocophone?

A trajanje baterije, wifi, gps?
Po gsm areni baterija je oko 30% lošija od mi8, a tek od pocophona.

Poslednja izmena:
Pa sta ja znam. Meni baterija nije toliko losa, sve zavisi kako koristis telefon. Ja imam Mix2s i pored Mate10Pro kojeg sam imao pre mix2s, ne vidim neku drasticnu razliku u bateriji. Jest da je na Mate 10Pro bolja ali nije to tolika velika razlika. Wifi imam svuda, nisam primetio nikakvih problema. Isto GPS radi odlicno, koristio po Barceloni, Andori, Budimpesti, radi odlicno.

Kupio Mi8 😉

Nazad
Vrh Dno