Šta je novo?

Mobilni telefon Poco F2 Pro ili Galaxy A71

Koji mobilni telefon kupiti

Sexy-NOT

Cenjen
Učlanjen(a)
16.04.2012
Poena
180
Poco F2 Pro_______________A71
(y)QS 865_______________730
RAM 6GB _______________(y)8GB
(y)4700mAh____________4500mAh
Li-Po _________ :unsure: ______Li-Ion
(y)metal-staklo__________plastika
pomični delovi____________(y)bez pomičnih delova
(y)maj 2020_____________decembar 2019
skuplji___________________(y)310 €

Koji da kupim od ova dva ??? Gore sam obeležio prednosti jednog ili drugog modela, i jednu nedoumicu.
Negde sam pročitao da Li-Po baterije imaju kraći vek. Nije mi važno ako bez bitnog smanjenja kapaciteta može da traje 3 godine.

Nisam zainteresovan da na telefonu igram video igre. Da li onda bolji procesor ima svrhu ?
Najviše sam na netu.

Nećeš pogrešiti ni sa jednim, odgledaj nekoliko recenzija i pročitaj par testova i odluči se za onaj koji ti se više sviđa. Ja bih pazario F2 (zapravo jesam pre par meseci) ali računa se ono što se tebi više dopada a oba telefona koja si naveo su tu negde i izbor je tvoj.

Hvala.
Najviše me zanima da li odustajanjem od jačeg procesora gubim još negde osim u polju video igara (koje me kao što sam napisao ne zanimaju).
Zatim, da li sam na gubitku ako uzmem Poco sa 6GB RAM-a u poređenju sa 8GB na A71, ako telefon koristim najviše za internet (surfovanje, youtube, mreže, viber) ? Da li jači procesor nadoknadi razliku u RAM-u, ili čak pruža više ?

Hvala.
Najviše me zanima da li odustajanjem od jačeg procesora gubim još negde osim u polju video igara (koje me kao što sam napisao ne zanimaju).
Zatim, da li sam na gubitku ako uzmem Poco sa 6GB RAM-a u poređenju sa 8GB na A71, ako telefon koristim najviše za internet (surfovanje, youtube, mreže, viber) ? Da li jači procesor nadoknadi razliku u RAM-u, ili čak pruža više ?
Наравно да ћеш осетити разлику у чипсету не везано за игре, него и у раду и у аутономији батерије и свему, што се спецификација и хардвера тиче далеко је бољи Поко, једина предност Самсунга је у софтверу, јер мени а и многима Шаомијев(Поко) интерфејс је доста лошији.

Vrh Dno