Šta je novo?

pocket software

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
potreban mi je program koji dvx film od 700mb srinkuje na odredjenu rezoluciju ekrana{u pitanju je qtek 9090] i ujedno ima opciju da integrise subtitle sa filmom..

koristim corelplayer i kad pustim film ne mogu da ubacim titl ako nije integrisan...

ujedno mi preporucite neki player za pocket pc

Uzmi pocket divx encoder ( moras da prebacis na cp1250 u language ili tako nesto da bi mogao da prepozna nasa slova ).
Za divx plejer uzmi tcpmp. Definitivno najbolji plejer od svih.

Poslednja izmena:
SmartMovie player i konvertor,najbolji izbor,progooglaj,ima ga svuda.

Ja sam prezadovoljan programom M3 [oko 11MB] i sto je najbitnije program je potpuno free.
Odradio sam nekoliko filmova u 320x240 sa titlovima za k800i, i mogu ti reci da je slika perverzna. Pre toga sam isprobao mali milion programa slicne namene ali ni sam jednim nisam dobio ovakve rezultate.

Imas na screenshotu neke od programa koje sam isprobao. Mozda nije najsjajniji primer film Matrix zato sto je titl koji ja imam ogoljen, i bez nasih karaktera je, ali program sasvim normalno odradjuje i nasa slova ukoliko je titl full. Moze da cita sve poznatije formate titlova (sub, srt,...)

Na koju velicinu smanjis Divx film? Koja su podesavanja? Koji kodek?

Koristim setovanja:
Rezolucija slike 320*240 @ 25 frejmova za akcione filmove, moze i manji framerate za neke drame (15-20)
video codec: x264 Mpeg-4 AVC Baseline, obavezno kompresija u dva prolaza, bitrate videa do 200kbps
audio codec: LC AAC 96kbps ako hoces da gledas sa slusalicama, ako slusas na spikerfonu mozes slobodno da spustis na 64kbps, i naravno po izboru mono/stereo
Sa ovakvim setovanjima izlazna velicina filma od sat ipo je oko 200MB.
Sto je mora se priznati mnogo. E sada ne moras ti da gledas sa 25 framerate-om i u full rezoluciji ekrana. U zavisnosti od telefona i softvera mogu da se dobiju extra rezultati sa prihvatljivom velicinom fajlova.
Drugar ima w800 koji ima displej 220*176 ali podrzava video fajlove od 176*144.Film uopste ne izgleda lose cak se i titlovi vide normalno. Postoji mogucnost pustanja u full screen-u ali tada telefon softverski radi upscaling do pune rezolucije ekrana i tada, moram priznati da titl nije najcistiji, mada verujem da nije na svakom telefonu tako. Velicina koju je on dobijao za video 176*144 bitrate 150, aac mono 64kbps, je oko 100MB.
Ako ne planiras za ceo komsiluk da radis, uzmes jedan film sa extra kvalitetnom slikom i eksperimentises sa setovanjima, rezolucijama, biterejtima, zvukom, i posle par dana encodovanja ces naci kombinaciju koja ce imati dovoljno kvalitetan snimak na tvom telefonu a pritom i prihvatljivu velicinu fajla. Pozdrav.

Poslednja izmena:
To mi je trebalo! Hvala.
Probaj SmartMovie, ako vec nisi.

Nazad
Vrh Dno