Šta je novo?

Pocket Camcorders (webbie, picsio, flip ...)

BOOGIEMAN

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2005
Poena
320
zapali mi za oko ovi uredjaji, velicinom i cenom - narocito ovaj: Sony Webbie MHS-PM1

a tu je i konkurencija:

- Samsung HMX-U10
- JVC Picsio
- Flip Ultra
- Kodak Zi serija
- dodajte sta nisam naveo

interesuju me informacije o kvalitetu i funkcionalnosti iz prve ruke i sta od ovog moze da se nadje kod nas ?

PS
Ako nadjete neki dobar clanak na ovu temu, recimo o uporednom prikazu raznih modela, plz dodajte link ka njemu

Jel moze mene neko da posavetuje jer sad ne znam sta da radim? Da li da prodam moju Nokiu 3110 classic, dodam 330 evra i kupim Nokia N82 ili da zadrzim mobilni i za 100 evra kupim neku od navedenih youtube kamerica ili cak Toshiba Camileo koja ima i digitalnu stabilizaciju? U velikoj sam dilemi.

Camileo nije losha kombinacija za 100e, snima bolje od mobilnog. A ta softverska stabilizacija je izgleda losha na njoj, jer na svim snimcima izgleda kao da je nema...

driver je upravu ne samo sto treba izbegavati uredjaje sa softverskom (elektronskom) stabilizacijom vec ako ste vec kupili uredjaj koji istu poseduje treba je iskljuciti (videcete koliko moze da poboljsa sliku ta jednostavna opcija). Toshiba Camileo nazaost ima video-camera look onaj koji je dugo u foto vodama zna da jednostavno postoje neki oblici kucista koji jednostavno nisu dobri za stabilno fotografisanje (iz ruke) medju time je i ovaj dizajn koji koristi Toshiba. Neko ce reci da Sanyo je prvi poceo sa tim dizajnom..alo Sanyo ovo koristi u sprezi sa optickom stabilizacijom i za snimanje videa...Ovaj dizajn je dobar za video gde se tolerise tresenje kamere u nekoj meri ali ne i za foto aparat.
Svaki foto aparat koji je bar malo brend ce dati bolje fotografije od bilo kog mobilnog. Zavaravanje da mobilni rade dobre fotke se vidi onog trenutka kad se iste prebace na PC.

Ima elektronskih stabilizacija koje rade bukvalno kao optichke, recimo Canonova, i degradacija u kvalitetu slike je minimalna, ali te kamere koshtaju minimum oko 200e...

A ti cesh to da kupish sa amazona i za te pare ? :)

Ja ne preporuchujem Nokiu N82, samo preporuchujem da se ne bacaju pare na ovo djubre, ubrzo ce svaki mobilni da snima takav video...

ubrzo ce svaki mobilni da snima takav video...

Ukljucujuci i one mobilne koji nemaju kameru. :d

To sto ti kazes je tacno, ali kada ce to "ubrzo" da bude? Za dve-tri godine. Ja imam mobilni koji u prodavnici kosta 90 evra i koji snima video 176x144 15 FPS. Kada neki prosecan mobilni od stotinjak evra bude snimao video u kvalitetu kao i ove YouTube kamerice njima ce cena sa 150$ pasti na ispod 100$ i opet ce biti interesantne.

A kvalitet snimka ovde cak nije ni prioritet. Da bi nesto snimio mobilnim telefonom moras da pritisnes barem dva ili tri tastera i izgubis najmanje deset sekundi. Sa ovim kamericama sve je spremno za tri sekunde.

A o tome da bih voleo da vidim kako se snima video mobilnim telefonom i razgovara u isto vreme bez koriscenja spikerfona da i ne govorim. :)

Poslednja izmena:
A ti sa ovim mozesh da razgovarash sa nekim dok snima ? :)

Shto se tiche cene, ne znam ni kako mislish da ga kupish, sa Amazona ti to nece poslati, jedino ako imash nekog preko da ti to kupi i donese na noge, u svakoj drugoj kombinaciji to ce te koshtati preko 200e...

Pobednik kosta 150$ na Amazonu, a Nokia N82 koju ti preporucujes 364 evra u Beogradu. Koliko kosta najeftiniji mobilni koji moze da napravi snimak tog kvaliteta?

Nokia 6220c, pravi 640x460 u 30fps. Ako nisi gadljiv na LG imaju i oni nekih modela koji snimaju u vecoj rezoluciji pri 30, a neke cak i 60 fps. Kostaju malo vise od 100 evra.

u svakoj drugoj kombinaciji to ce te koshtati preko 200e...

Sto se mene tice uopste ne mora da bude taj Flip sto je, kao, pobedio na testu. Govorim uopsteno o toj klasi kamkordera - pocket kamkorderi, za snimanje web klipova ili kako god da ih zovu. Sve je to manje-vise isti kvalitet snimka. Creative Vado je 12.000 u Beogradu, Samsung U10 je desetak hiljada, Toshiba Camileo kosta isto, Sanyo Xacti (najjeftiniji) 175 evra.

Evo jedan klip snimljen sa Samsungom U10 (nisam ja na klipu, majke mi). Ono sto sam imao prilike da vidim od klipova na mobilnim telefonima nije ni blizu ovog kvaliteta. Ako neko moze da da link do nekih klipova snimljenih mobilnim telefonima koji su ovog kvaliteta, a telefoni ne kostaju vise od 150 evra, bio bih zahvalan.

http://vimeo.com/7354471

Poslednja izmena:
Vrh Dno