Šta je novo?

Pocetnik

DejanNS

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
609
Od pre par dana posedujem sledece:

Epox 8rda+, 2400+ BOX, 512 Mb RAM DDR333(ne znam koje marke), Maxtor 120gb, ... u no name kucistu od "350W"

Ako moze neko da mi kaze koje vrednosti da stavim za mnozioc i FSB da bih dobio stabilnu ali ipak brzu masinu. (nemam nikakve dodatne kulere i drzim kuciste zatvoreno)

Hvala unapred 🙂

p.s.

deafult 15x133

Poslednja izmena:
Ako je procesor otkljucan probaj sa 180x12. Digni voltazu procesora za 0.05V. Ako ne ide probaj 170x12.
U varijanti zakljucanog procesora stavi 145x15, digni voltazu procesora za 0.05V. Ako ne ide probaj 140x15.
U oba slucaja stavi memoriju na cas2.

To je to ovako napamet.

Rasa je napisao(la):
Ako je procesor otkljucan probaj sa 180x12. Digni voltazu procesora za 0.05V. Ako ne ide probaj 170x12.
U varijanti zakljucanog procesora stavi 145x15, digni voltazu procesora za 0.05V. Ako ne ide probaj 140x15.
U oba slucaja stavi memoriju na cas2.

To je to ovako napamet.

Malo je glupo da se savetuje cas2 nekom ko prvi put overclockuje masinu i ne zna ni koje komponente ima. Sta ako je memorija ncp, mislis da ce raditi sa cas2 na 180? Sumnjam.

To DejanNS:

Procitaj prvo sta sve mozes u faq sobi pa ce ti biti mnogo jasnije,milion puta je vec objasnjavano kako se utvrdjuje maksimum komponenti pa prelistaj malo starije postove

Pozdrav

Mladen je napisao(la):
Malo je glupo da se savetuje cas2 nekom ko prvi put overclockuje masinu i ne zna ni koje komponente ima. Sta ako je memorija ncp, mislis da ce raditi sa cas2 na 180? Sumnjam.

To DejanNS:

Procitaj prvo sta sve mozes u faq sobi pa ce ti biti mnogo jasnije,milion puta je vec objasnjavano kako se utvrdjuje maksimum komponenti pa prelistaj malo starije postove

Pozdrav

stavio sam 15x145 i cas2(ostali brojevi su 6 3 3 ). Vcore=1.68 (nisam menjao) temperatura mi je 53 C u win. i za sada sve radi ok.
izgleda da mi je mnozilac zakljucan jer koliko god stavim on ostaje 15.
(ili ja to mozda ne znam da promenim/otkljucam)

Poslednja izmena:
Mladen je napisao(la):

To DejanNS:

Pozdrav
1. Prvo DETALJNO procitaj ono sto sam napisao :smackbum:
2. Ako memorija ne moze da radi na cas2 180 postoje jos 3 drugacije varijante
3. Ovo je sve odokativno, a mislim i da je Dejan uspeo nesto da uradi

DejanNS je napisao(la):
stavio sam 15x145 i cas2(ostali brojevi su 6 3 3 ). Vcore=1.68 (nisam menjao) temperatura mi je 53 C u win. i za sada sve radi ok.
izgleda da mi je mnozilac zakljucan jer koliko god stavim on ostaje 15.
(ili ja to mozda ne znam da promenim/otkljucam)
To je otprilike to. Vidi malo kako ti radi racunar, ako ne bude problema ostavi tako.

Samo da dodam,ako sam umes da resetujes BIOS ako nesto ne radi,onda nastavi,a ako ne onda bolje ne diraj nista,osim toga ako si skoro kupio masinu,onda si dobio procesor, sto kazu u Imtelu "druge kategorije" sto znaci da nije bas neki kolekcionarski primerak.

znam da ga resetujem cupanjem dzampera. :crash:
Jel' moze drugacije?

Koja je gornja granica temperature proc iznad koje ne bih trebao da radi?

Pa nemoj vise od 60 stepeni,a sto se tice restarta BIOS-a,da moze vadjenjem dzampera i stavljanjem na polozaj clear CMOS,a kod nekih ploca moze i tako sto kad se sistem ne dize,samo iskljucis masinu,pa je opet upalis i sve bude kao pre tvog poslednjeg zahvata zbog kojeg se masina ne dize.

ah taj Imtel 🙂 drug mi radi ovde u NS u njihovom magacinu (ICsys), imaju trenutno dobre xp2200+ (AIXIB) samo sto su zakljucani, mada rade na 166FSB sa default naponom bez problema, nisam se mnogo cimao, sigurno mogu jos gore sa vecim naponom...

Nazad
Vrh Dno