Šta je novo?

pocetnicki problem sa sharovanim folderima i win mrezom

pri3rak

Slavan
Učlanjen(a)
12.07.2007
Poena
304
Pozdrav svima,

imam sledeci problem.Imam windows mrezu od 2 racunara, desktop i laptop.Na oba racunara je instaliran xp pro sp2.Adrese su privatne 192.168.0.1 i 192.168.0.3.Nema izlaza na net (za sada), a kace se preko swicha.Elem sta je problem, do skoro sam mogao da vidim shareovane foldere, kako sa desktopa tako i sa laptopa.Na oba racunara imam slicnu particionu semu, c:\ gde je sistem i softver samo admin i sistem imaju privilegije RW-a, D:\ za neke deljene stvari, isto kao i pre samo admin i sistem imaju privilegije RW, ostali samo R i tu se nalaze 5 deljenih foldera, E:\ ovde se nalaze korisnicki direktorijumi, nad kojima RW privilegije imaju vlasnici, admin i sistem, vlasnik jednog foldera moze videti sadrzaj bilo kog drugog ali ne moze nista menjati...Elem sve je ovo radilo do pre par nedelja, a sada prijavljuje da racunar koji se posmatra ne postoji u mrezi, ping radi u oba smera,nista se ne menja i kada iskljucim firewall (kerio)...Secam se kada sam prvi put pristupao shareovanom folderu da mi je trazena sifra, upisao sam sam admin sifru i sve je proradilo, sifra u medjuvremenu nije menjana.Secam se i pre je bio jedan problem, i kada je to radilo, nalazenje racunara u mrezi je bilo jako sporo, kao i otvaranje direktorijuma, a brzina kopiranja je bila zadovoljavajuca.E sada na zalost nemam pojma gde da napadnem ovaj problem,a treba mi ova veza, kako zbog pristupa fajlovima, sinhronizacije direktorijuma, tako i zbog stampaca...Izvinite na netehnickom opisivanju problema...Sampo da napomenem nisam nista cackao po servisima, tj. nisam iskljucio ni jedan.

Vec je bilo dodato, a windows firewall iskljucujem nakon instalacije.Moja je greska sto ovo nisam napisao.

U svakom slucaju hvala!

Vrh Dno