Šta je novo?

Pobrljavile mi ikone

Učlanjen(a)
24.07.2001
Poena
619
Od sinoc, "large" ikone na desktop-u i gde god su "large" u WinExploreru i sl. su totalno pobrljavile. Nisu sve ikone pobrljavile... samo neke. Neke sam uspeo da povratim menjajuci im putanju i stavljajuci alternativnu ikonu, a neke apsolutno nisam mogao. Sad ne znam koliko bi bilo od pomoci, ali evo - sinoc sam surfovao i u jednom momentu mi se pojavio Ilegal Operation (nesto u vezi IExplorer-a je pisalo). Kad sam odradio "close", na moje cudjenje, nisu mi se zatvorili prozori IExplorer-a. Tek kada sam zavrsio sa surfom i dosao do desktop-a, imao sam da vidim to sto sam video. Nije pomoglo ni naknadno setup-ovanje Win-a (98-ica, inace). U sustini, ceo sistem sada radi potpuno normalno, jedino sto su te ikone... brljave, a to me prilicno izludjuje. AVP monitor mi je ukljucen i update-ovan do 30. 7. medjutim, nije reagovao na desavanja.

Evo i slicice desktop-a sa nekoliko "bolesnih" ikonica.

Da li se neko susretao sa slicnim problemima? Verujem da je opis bio pomalo konfuzan, ali ako je nesto bilo nejasno - tu sam da dodam 🙂

Unapred zahvaljujem na eventualnoj pomoci.

Pozdrav! 😉

P.S. Nisam imao predstavu gde da strpam ovaj thread, pa sam se odlucio ovde 😀

Za WIN98 ne znam. U WIN2K treba da se obrise fajl shelliconcache koji se nalazi u %Systemroot% (tamo gde je OS instaliran).

Koliko se nesto secam (trenutno mi nije instaliran...) TweakUI ima opciju "Repair Icon Cache", sto bi mozda moglo da pomogne.
Instaliraj ga pa probaj, i da ne resi stvar, nece da se baci, koristan je i za druge stvari...

p.s.
Inace mislim da je trebalo u Operativni Sistemi, ovo je sistemski problem...

Microangelotype;

Da Tweak UI ima opciju "Rebuild Icons". Ali to je samo ako se zuris, obican restart resava potpuno istu stvar (koliko se ja secam). Mozda je ovde ipak u pitanju neka druga vrsta "ostecenja".
Probaj u dijalogu "Change icon" da odaberes neku od ovih "korumpiranih" i vidi jel' jos u vek takva. Ako nije, onda moze i Tweak UI.

Pozdrav...

Momci, hvala vam za Tweak UI. Pomogao mi je - sad su sve ikone ok cheers

Pozdrav! 😉

Nazad
Vrh Dno