Šta je novo?

Poboljsani WINDOWS XP2

• Začetnik teme Začetnik teme VuleVu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

VuleVu

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2007
Poena
304
Citao sam ranije na nekom forumu, o preprepravljenom windows XP2 koji je uradio neki Ruski programer, i kazu da je bolji i od samog orginala, pa posto se nesecam naziva tog prgramera, a ni prepravljenog windows-a, interesuje me da li neko zna nesto o tome.

Toga imas na internetu koliko hoces, tip: esentional, blue, black, cristal, wortex i sta ja znam sve kako se ne zovu... Sada neznam za koji si ti cuo ali milim da tu nema nista radikano... Ako gresim voleo bi i ja da saznam nesto o tome!

Pazi ima vise tih verzija bitno je da nadjes verziju Sibirskih progrmera (mnozina)... oni su mnogo *******i likovi i sigurno su ga prvo rasklopili na sastavne delove udarili glanc, ubacili DLL ove iz 98-ice i sad radi 3x brze na 2x sporijem hardveru 😀

Čekaj.... o čemu je ovde reč? O nekoj od 2.681.734 vezija unattended instalacija WinXP-a ili je neko stvarno malo čačnuo po kodu i uradio koju optimizaciju i tako to?

Ako je ovo drugo u pitanju baš me interesuje da vidim šta je i kako je uradjeno. Što će reći bilokakav info link je dobro došao.

Čekaj.... o čemu je ovde reč? O nekoj od 2.681.734 vezija unattended instalacija WinXP-a ili je neko stvarno malo čačnuo po kodu i uradio koju optimizaciju i tako to?

Ako je ovo drugo u pitanju baš me interesuje da vidim šta je i kako je uradjeno. Što će reći bilokakav info link je dobro došao.

Uglavnom im povade neke stvari, a nijedna verzija koju sam gledao nije imala mogucnost da koristi nasa slova, koja ponekad mogu i da zatrebaju. Uglavnom ih opisuju kao OS za gamere.

Sto bi rekli narodski,"unattended",iliti,lepo uzmes nlite pa sve sredis sam po volji 😉.
Jedino"prckanje"po kodu i menjanje DLL-ova za koje ja znam je Omega driver,vise se ni ne trudim da nadjem sakati windows nego lepo instaliram sve po defaultu pa poiskljucujem sta mi ne treba.

u jednom trenutku sam instalirao toliko ogoljenu verziju XP-a da posle instalacije sam pogledao i na toj particiji je bilo zauzeto svega 170mb prostora... Ono ... RaW system i nista vise... no posle isprobanih preko 10tak tih revised verzija vratih se na stari dobri corporate samo ovaj put sa SP3...

ako ti treba ovako nesto eXPerience releases su najbolja

Ma sa tim "sredjenim" verzijama uvek bude nekih problema, te ne radi ovo, pa ono... ne mogo da instaliram "nesto"... izbegavati pod razno.

Za danasnji hardver XP je toliko nezahtevan da nema svrhe traziti neku oguljenu verziju... pa svojevrmeno je XP isao na kompove na 300 Mhz sa 128 RAM-a, a na svemu preko durona 600/512 RAM radi solidno.

Znači unattended.... ništa, to sam sebi napravio odavno. Onako kako meni treba i odgovara.

nesto ne verujem tim hackovanim verzijama, da se ne dobije i neki trojanac pride..

pa bas te briga za trojanaca na golom kompu

Stvar je da to nije ogoljena verzija, nego je poboljsana, radi brze nema bagova, sigurnija je, jer se secam da su pricali na nekom forumu da je windows ostao isti sto se tice okruzenja i izgleda, nije dodavao nista od alata i programa jednostavno je pokrpio rupe i ispravio bagove. Covek je odradio za sebe windows. Tada nisam imao ADSL net pa mi nije bilo bitno da zapamtim ime tog preradjenog windows-a nisam imao mogucnost da ga skinem, a sada kada imam, ne znam, za kajanje.

Druže, bez uvrede ali ne pali se na takve izmišljotine. Windows je OS zatvorenog koda i verujem da bi tom rusu bilo lakše da napiše svoj OS od nule kad je već takav bajan programer nego da ispravlja brljotine po Windowsu. Jednostavno rečeno, to je besmisleno, neizvodljivo a i kad bi bilo izvodljivo bilo bi neisplativo kako za pojedince tako i za kompanije.

Druže, bez uvrede ali ne pali se na takve izmišljotine. Windows je OS zatvorenog koda i verujem da bi tom rusu bilo lakše da napiše svoj OS od nule kad je već takav bajan programer nego da ispravlja brljotine po Windowsu. Jednostavno rečeno, to je besmisleno, neizvodljivo a i kad bi bilo izvodljivo bilo bi neisplativo kako za pojedince tako i za kompanije.

Apsolutno se slazem!!

Stvar je da to nije ogoljena verzija, nego je poboljsana, radi brze nema bagova, sigurnija je, jer se secam da su pricali na nekom forumu da je windows ostao isti sto se tice okruzenja i izgleda, nije dodavao nista od alata i programa jednostavno je pokrpio rupe i ispravio bagove. Covek je odradio za sebe windows. Tada nisam imao ADSL net pa mi nije bilo bitno da zapamtim ime tog preradjenog windows-a nisam imao mogucnost da ga skinem, a sada kada imam, ne znam, za kajanje.

Vidi... to nije neka mudrost. Pobiješ servise koji ti ne trebaju, tutneš nešto reg tweak-ova, podesiš još par sitnica i gotovo. Eto Win-a koji radi brže i bolje nego originalna MS instalacija. Normalno niko ti ne brani da u startu dodaš i nešto od MS update što se tiče nekih sigurnosnih propusta ili ispravljenih bagova.

nema bagova i odradio ga za sebe?!? Auuuu :d

Pa kako da ima kad je preprepravljen, znaci 2 puta!

Nazad
Vrh Dno