Šta je novo?

Poblesavile rezolucije

bora bora

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
Danas ukljucim monitor i vidim crne trake sa strane, [rezolucija je inace 1600x900], ja odmah desni klik, rezolucija, 1600x900, ok, stisnem dugmence na samom monitoru da vidim podesavanja i da stisnem ono da automatski podesi sliku, on podesi ali i dalje crne linije sa strane i spustim dole na info, monitor prijavljuje 1440x900 :zgran: instaliram najsvezije drajvere, i nista...radi se o win7 64bit i grafa ati6790...kada ukljucim na monitoru da mi sam rasiri sliku, mnogo mi je mutno a i kanter igram 4:3 sa crnim linijama sa strane, ali sad i windows koristim sa crnim linijama sa strane... -.- HELP!? xD

Povezah sad monitor na drugi komp sa g530 i njegovom integrusom, roknem rezu na 1600x900 i nema nikakvih problema...

Ja mislim da je graficka, lemovi na cipu, treba uraditi cuveno prekuglavanje. Ja sam pekao u rerni tako 2 kartice obe su se sredile i rade dan danas (ali meni te kartice nisu trebale, cisto sam iz radoznalosti). Sacekaj da vidimo jel ima jos ko neko resenje...

Proveri da ti nije pobrljavio Overscan/Underscan u DFP podešavanjima drajvera.

cackao sam podesavanja, i u kartici image ajustments, composite sync sam odcekirao, i sad je ok :) hvala radaxu te me je uputio koliko toliko, inace sam vec narezao win7 i za malo da ga reinstal xD sada i na podesavanjima na dugmicima na monitoru, gde je pisalo 1440x900, pise normalno 1600x900 :D

Poslednja izmena:
hm, evo ga opet, problem nastaje kad pokrenem DiRT3, u igri se pojave te linije, iako je reza 1600x900, razvlacenje slike je auto, nije ni 16:10 ni 16:9 tako da ni tu ne moze da bude prob...i kad izadjem iz igre, ostane tako, dok ne podesim u drajveru -.- isto i kanter kad igram...odjednom polude... -.-

Poslednja izmena:
to je do gpu scaling-a. Odcekiraj tu opciju u catalystu (ili u monitoru)

nisam uspeo da nadjem te sam odradio svez win7 i za sad nema problema da kucnem u drvo :)

Vrh Dno