Šta je novo?

Pobario sam 9600xt

darkoko

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2004
Poena
620
Imam Saphire 9600Xt karticu i crk'o mi je kuler, pa dok sam ga skidao polomio sam neki kondenzator, neku kockicu, koja se bukvalno raspala. Pregledao sam sve ostale kondenzatore sto se nalaze na ploci i svi su ili 106c ili 226c oznaka, sto bi trebalo da znaci 10nF i 22nF, tako da sam tu stavio prvo jedan pa drugi, medjutim graficka pravi smetnje, pojavljuju se neke crtice na ekranu, nekad vise nekad manje. Mozda je ostecenje pravo nastalo kada sam ukljucio karticu bez kondezatora.....
U svakom slucaju , ako neko ima neki savet, tipa da nesto uradim ili ponudu da to popravi bio bih vrlo zahvalan...

Tesko da ce neko moci to da ti namesti,sve je pitanje koliko je ostetcenje,ajde baci neke slike ,da se sve to lepo vidi,mozda na kraju i ima pomoci. :wave:

Poslednja izmena:
Nisam trenutno kuci, slikacu kasnije, ali nije neko fizicko ostecenje jednostavno se to malo sr**e raspalo i ja sam na to mesto opusteno zalemio onaj "obican" kondenzator.
U svakom slucaju nema sta da se tu vidi, jednostavno, bila kockica a sad je nema...

Meni se isto desilo, nemoj da lemis ili nesto, mozes samo da napravis ******, glup je savet posto svasta moze da se desi, ali ja sam ubacio karticu i ona je radila kao da se nista nije desilo...

I ja sam ubacio prvo tako bez da sam ista lemio i nije radila kako treba , ima neke crtice po ekranu.... Potpuno je isto i sa lemljenjem ....

Види са Чика Пером 🙂

Ti si stavio elektrolitski kondenzator a ovo malecno ne verujem da je elektrolitski. :trust: Kod elektrolitskog moraš da vodiš računa i o polaritetu.

Ma ako prethodni nije bio elektrolitski, moraš ga zameniti istim ili sličnim, znači nađi neki pločasti običan pa probaj. Konsultuj nekog iskusnijeg, recimo CikaPeru pa vidi. I javi šta si uradio.

@darkoko
Ako ništa, mora ti se odati priznanje za tehniku lemljenja 🙂 Nema šanse da bi ga ja tako dobro zbudžio.
Šalu na stranu, odnesi karticu kod bilo koga ko servisira PC komponente (preporučeni Čika Pera je dobar izbor), sigurno će ti zameniti dotični kondenzator za male pare, ako je samo u konzenzatoru problem.

Mislio sam danas da odem do BG elektronika da vidim sta oni misle...

Mazohista? :whip:

Pazi sad, odnesem karticu prvo do Imtelovog servisa, oni mi tamo stave 1mikro farad condezator, zato sto nisu imali drugi, probali, kad ono isto....
Odem Do bg eletronika, oni kazu ne popravljamo graficke kartice...
Odem do Mikro nesto prodavnice i servisa, poprecna ulica sa kralja milana, tamo mi lik rece ne znam ja idi kod Racunardzija...
Na kraju odem do servisa Ada, kod takvuda, tamo mi serviser nakacio karticu, video kako se ponasa i rekao da je otisla memorija , ali nece popravi, jer mu se kako kaze ne isplati...
Sto se tice cika pere poslao sam mu mail ali os ne odgovara....

Стрпи се, многима је поправио хардвер, чак је ако се добро сећам успео да направи франкенштајн 9600xt 😛

A moze neko da napise ko je cika pera njegov kontakt i cime se covek sve bavi?

Pozdrav svima.
Tek sam sada video mail pa sam brze-bolje dotrcao na forum.
Zabranjeno je reklamiranje u threadu pa me mozete potraziti u rubrici hot-hardware.
Servis nije bas dzabe, kako me neki reklamiraju, ali ni kartica nije bas dzabe. Ako se popravi jos ces se ti slatko naigrati na njoj. Mehanicka ostecenja su nezgodna za popravku, ali su izgledi da proradi skoro stopostotni. Mnogo je gore kad stigne kartica sa upucanim biosom ili skuvanom memorijom, ili nedajboze gpu-om.
pozdrav.

i sta ste uradili na kraju ?

mige je napisao(la):
i sta ste uradili na kraju ?
Jel mislis da se moze nesto uraditi za nepunih 20 minuta kolika je razlika izmedju tvog, i prethodnog posta cika pere????? :smash:

supersk je napisao(la):
Jel mislis da se moze nesto uraditi za nepunih 20 minuta kolika je razlika izmedju tvog, i prethodnog posta cika pere????? :smash:

Pa šta znaš... Možda je čika Pera otvorio noćnu kliniku za hitne intervencije :-devil-:

Nazad
Vrh Dno