Šta je novo?

Pošalješ GMail mail > Poruka poslata > Primalac nikad ne primi poruku

jaygee

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
320
Problem je vrlo ozbiljan, pošto mi se barem 10ak klijenata žalilo da nisu dobili nikakav mail od mene, a sve je uredno poslato i mail se nalazi u folderu Sent i kada šaljem, šaljem isključivo na jednu email adresu i ciljano, znači ne pravim grupne mailove niti spamujem ljude, već ciljano svakom klijentu posle dogovora telefonom bude poslat mail sa ponudom.

Iako je po meni na svaki ciljano primljen mail najpristojnije odgovoriti barem porukom "Hvala!", to kod nas Srba ne važi i zato svaki put moram po pet puta da pozivam i proveravam da li su dobili mail, što oduzima prilično vremena, a da ne pričam o tome da se nekad neki bitan mail uopšte ne pojavi u inboxu primaoca. Znači nebitno da li je kompanijska adresa ili neka tipa yahoo, google i sl., poslati mailovi već nekoliko puta ne stižu na svoje odredište.

Kako rešiti ovaj problem? Hvala. :wall:

Da li su proverili junk/spam folder? Ponekad hoće tamo da trpa hotmail/gmail mejlove.

Konstatuje da li je problem do tebe ili do njih.
Posalji mail sa drugog naloga njima
Posalji mail na druge naloge. i isproveravaj da li je problem do njih ili do tebe

jedino tako

Do njih je 100%, tj zavrsilo u spam/junk direktorijumu...

problem je sto izgleda Junk folder niko ne proverava ili ga jednostavno ljudi na poslu nemaju jer pretpostavljam da koriste Outlook, pa jedino znaju da kliknu Send/Receive....
pokusavao sam naravno da saljem/primam i sa drugih adresa, nije mi delovalo da postoji problem... ali u svakom slucaju mi nije jasno zasto odlazi u Junk folder ako je normalno poslat sa GMail naloga koji je kao i svaki drugi nalog...

dupliram post, ali da pitam da li mislite da problem mozda nastaje jer u mailu saljem svoj katalog koji je otprilike 3.5MB velicine, mozda sa jos jednim prilogom izadje na 4MB sveukupno??? mada ne verujem, jer bi u tom slucaju ako inbox ne prima mail bio automatski vracen na moju adresu. sam sebi odgovorih. :)

Nazad
Vrh Dno