Šta je novo?

početnička ESXi 5.5 pitanja

Neky

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
330
Zdravo drugari,

Pre neki dan sam na upotrebu dobio 2 Fujitsu Primergy RX300 S6 servera i na njih sam stavio ESXi 5.5. Cilj mi je da pored dev mašina na njima podignem produkcione MongoDB servere u replikaciji. Neke od guest mašina su zahtevnije u pogledu diska, kao što su MongoDB mašine. Trenutno stanje sa diskovima je 2x1TB SATA2 diska u RAID1 + 2x600GB SAS diska u RAID1 nizu.

Imam razna pitanja jer sam izuzetno nov u virtuelizaciji (ako ne računamo VirtualBox):

1. Postoji li bolji način za real time praćenje CPU/mreže/diska od onih grafikona koji se osvežavaju svakih 20 sekundi? Koristim besplatnu verziju vSphere klijenta
2. Predlog oko eventualnih izmena po pitanju diskova? Kupovina dodatnih ili bržih diskova je skoro nemoguća.
3. Da li će virtuelizacija uticati na performanse MongoDBa? Snimamo JSON dokumente a ostale fajlove smeštamo u GridFS.

Za sada ovoliko, hvala na čitanju.

Iiiiiii prvi problemi :)

Na jednoj VM je instaliran NodeJS servis koji snima fajlove u MongoDB. Nakon upisanih 6x100MB fajlova brzina upisa počne da trokira a NodeJS servis zauzme 100% CPU i prestane da prima upload. Nakon restarta VM sve nastavi da radi normalno dok opet ne upišem par stotina MB.

VM ima 2GB memorije i 4 jezgra. Dodelio sam joj još 2GB memorije ali ista stvar. Na mnogo slabijoj konfiguraciji isti servis radi bez problema i snimi nekoliko GB dnevno.

Neki insight u ovo? :/

esx nisam koristio dosta godina ali ako ti hw node ne kuka ovo mi vise lici na problem u samom VM-u.
Sta se vozi na tom VM-u, ima li gresaka sta kaze syslog itd.

CentOS 6.5 minimal, updateovan juče odmah nakon kreiranja. Virtuelni disk je na potpuno alociranom prostoru tako da mislim da ga disk ne guši. Instalirao sam danas VMWare tools ali ne mogu kroz VPN da guram 500-600MB tako da ovo čeka ponedeljak :)

Ne koristim Mongo, ali iz iskustva sa MySQL - veliko NE virtualizaciji i esx-u, za bilo koju ozbiljniju database primjenu (bar sto se tice MySQL-a, Mongo je malo drugaciji, no-sql, ali opet se na kraju svodi na upis na storage...).
Jednostavno, dodatni layer izmedju "baze" i storage-a pravi probleme.

potpuna istina, posebno ako ne umes da namestis okruzenje :)

Nazad
Vrh Dno