Šta je novo?

Ploce novije generacije fan xpert i PWN chassis fans

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Nesto sto sam nasao na netu

"You should launch Fan Xpert, click fan name, and choose the Disable setting for the chassis fans. Most people don't use PWN chassis fans, so they can use Fan Xpert instead."

ploce sa cipsetom z87 - z97 imaju pwm 4 pinski prikljucak za chassis fans

Da bi se koristio fan xpert da li mora na ploci da su ubodeni pwm 4 pinski ventilatori ili fan xpert moze da se koristi i ako se ubodu 3 pinski ventilatori ?

kod mene na crosshair v fan xpert vidi samo pwm ventove.u biosu regulacija je samo za pwm ventove,dok za cpu moze i voltazna.opt fan nisam isprobavao,lokacija im je zeznuta,a dal' je nesto drugacije na intelu neznam ti pojma. :)

Na moj ploci svi ventilatori sem onog na procesoru su 3 pinski ventilatori i ploca ih uspesno prepoznaje i kontrolise u zavisnosti od temp rocesora.

Nesto sto sam nasao na netu

"You should launch Fan Xpert, click fan name, and choose the Disable setting for the chassis fans. Most people don't use PWN chassis fans, so they can use Fan Xpert instead."

ploce sa cipsetom z87 - z97 imaju pwm 4 pinski prikljucak za chassis fans

Da bi se koristio fan xpert da li mora na ploci da su ubodeni pwm 4 pinski ventilatori ili fan xpert moze da se koristi i ako se ubodu 3 pinski ventilatori ?

Ti konektori za chassis fan iako imaju 4 pina, ne podržavaju PWM ventilatore. Četvrti pin je FAN_5V , a ne FAN_PWM, tj. ne daje pulsni signal, već PWM vent drži na maksimumu obrtaja. Ukoliko na njih nakačiš klasični 3-pin vent, moći ćeš da kontrolišeš obrtaje direktno iz Biosa, ne treba ti Fan Expert.

kasa: na rog ploci ili onoj drugoj?kako i cime ih kontrolises?

Nazad
Vrh Dno