Šta je novo?

Ploca za X2 4200+

dragan-85

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
320
Prebijanjem nekih dugova dobio sam ovaj procesor, star oko mesec dana.Planiram da sklopim neku jeftinu masinu za kucnu upotrebu, posto vec imam i hard disk i napajanje, znaci fale mi memorija i ploca.

Interesuje me koja bi ploca bila dobra za ovaj procesor?
Isao bih na neku varijantu sa integrisanom grafikom jer se masina nece koristiti za igrice.
Pozeljno je da ima bar malo OC potencijala 🙂

I koja memorija bi isla uz tu kombinaciju?

Da se nadovezem, da li je ova memorija OK za ovu plocu :

GEIL 1GB 5300 DDR2 667MHz Ultra

Bolje uzmi ako mozes Corsair ValueS 667,cas5 (ako zelis ozbiljan OC).
Inace memorija koju si naveo je sasvim OK.

A kakva je ASUS AMD 690G ploca: Asus M2A-VM. Vidim da se prodaje za 55 EUR sto mi deluje jako malo, pa i pored Asus imena zbog male cene posumljao sam u kvalitet. Da li se varam?

Poslednja izmena:
Uzeo sam tu plocu za pomocnu masinu. Nista nisam klokovao, ali koliko sam video u BIOS-u, mozes da menjas frekvencije i napone, podesavas brzinu memorije, ali ne i latencije.
Sa 2GB RAM-a Vista radi odlicno 🙂. Uz C&Q masina se ne cuje.

:wave:

Poslednja izmena:
A kakva je ASUS AMD 690G ploca: Asus M2A-VM. Vidim da se prodaje za 55 EUR sto mi deluje jako malo, pa i pored Asus imena zbog male cene posumljao sam u kvalitet. Da li se varam?

Procitao sam neki review o toj ploci, uglavnom kazu da ploca i nije losa za tu cenu, ali joj je najveca mana sto izgleda ne moze da se zakljucaju brzine PCI-e i PCI magistrale prilikom overkloka! :wall:

@mcekovic
Sudeći prema recenzijama, Asus i MSI 690 ploče su za skroz nezahtjevne korisnike, a BIOSi dosta siromašni. Uzmi rađe spomenuti Biostar ili Gigabyte 690 S3, ovisno da li ti više odgovara mATX ili full ATX, obje ploče su provjerene i imaju dobar OC potencijal.

Probao sam sinoc da malo kloknem ovu Asus-ovu plocu. HTT sam podigao na 250MHz, mem spustio na 667MHz i radi OK (CPU sa 2.2GHz na 2.75GHz, a mem na nekih 850MHz). Moze da se podesava napon za memoriji u CPU.
Eto, nije nesto specijalno, ali ipak moze malo da se ubrza 😀.

Poz !

Nazad
Vrh Dno