Šta je novo?

Ploca za i7 8700 k

• Začetnik teme Začetnik teme deki21
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

deki21

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2009
Poena
320
Trebala bi mi poloca DO 200 eura.
Takodje moze i jeftinija varijanta ako nema mnogo razlike.
Znacilo bi mi i ako bi ste mi rekli sta zapravo treba da gledam kod ploca sem da je 370 chip set
Hvala puno

Koliko planiraš da nategneš CPU overklokom?

Poskupele su ploče za Intel, kao i procesori...
Lično, ne bih išao ispod ASRock Extreme 4. EVGA ima jako dobre ploče ali ne znam mogu li se naći kod nas ili mogu Mađari da ih nabave...

EDIT: Gle, imaju EVGA Z370 Micro: https://www.emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-(mb)-mb-lga1151-evga-z370-micro-pcie-ddr4-sata3-glan-71.11.html?productId=75420&utm_source=eponuda.com&utm_medium=product_price_click&utm_campaign=Eponuda.com&code=35ad
Ako ti odgovara MicroATX ploča...

To je, recimo, Z370 ploča koju bih ja uzeo za sebe.

EDIT 2: nevermind, nema USB Gen2 konektore...oops.

Poslednja izmena:
Hvala puno za odgovor.

ASRock Extreme 4 - odlicna varijanta, plus prelepa ploca 3x crossfire

Zeleo bih dodam da mi treba i crossfire opcija za dve graficke

Ove dve su mi za sada upale u oko pored ASRock Extreme 4

ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING
GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7

Pitanje je samo da li treba zaista ili moze jeftinije da se prodje

Gledao sam da GIGABYTE Z370 AORUS ima 3 varijante
gaming 7
gaming 5
utla gaming

sto se tice performansi nema razlika a ostalo je vezano za RGB lampice, malo za zvuk i u glavnom za overclocking. Razlika u ceni nije velika

Poslednja izmena:
Ako možeš da priuštiš Gaming 7, uzmi je. Jedna od najboljih Z370 ploča.

Extreme 4 i Strix-E su tu negde po kvalitetu komponenti. Lično, radije bih Strix-E jer ima WiFi i BT i Asus ima bolji BIOS...

Sve 3 ploče su dobre.

Tu negde su i MSI Gaming Pro Carbon i Gigabyte Gaming 5 (ne K5).

U suštini, bilo koja od njih će raditi posao što se tiče laganijeg overkloka (4.8-5GHz), biraš prema funkcijama, konektorima i budžetu. Ako hoćeš da guraš 5+ GHz, onda buh već razmišljao o GB Gaming 7, ASRock Taichi ili Asus Maximus pločama i, naravno, dobro hlađenje...

Zaboravih da pitam, za šta ti treba 8700K? Ako je samo za igre, možda ti je bolje da uzmeš i5-8600K. Overklokuješ i njega i u igrama su skoro isti, ali uštediš dosta. Taman ne moraš da brineš da li imaš dovoljno za dobru ploču, i razliku usmeriš u jaču grafiku...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno