Šta je novo?

Ploca za i7 3770K?

BokiNB

Cenjen
Učlanjen(a)
10.12.2012
Poena
159
Pozdrav

Ploca na kojoj radi procesor je z68 chipset(ploca iz profila),a hteo sam da uzmem neku bolju(mislim na OC sposobnosti) sa z77 chipset-om. Hteo bih da cujem vase misljenje/preporuke.Cena do 20k,moze i malo preko. Hvala

Ma, nece on nista ni dobiti ni izgubiti sa 4.6GHz vs. 5GHz, ako cemo realno... minorni su tu dobici/gubici.

Ali da je smekerski imati, videti, pa na kraju raditi sa 5 giga za svaki dan - vala jeste :smoke:
A ako vec moze toliko da istera za svaki dan - why not ;)

Pa to, cisto ta perspektiva ;)

P.S. Nego, zaboravismo jednu stvar... on - valjda - jos uvek nije skalpirao procesor?
Pa ako je tako... ima tu jos podosta lufta. Pre svega na konto skidanja temperature (sto mu je zagarantovano skalpiranjem), i to u povelikoj meri... a onda i mogucnosti da jos dodatno digne napon, i tu ima fin raspon do max dozvoljenog za 24/7 :smoke:

Evo rezultati linx-a HT-off,
Na prethodnom testiranju mi je na 69. krugu izbacio gresku(nije bilo BSOD-a) pri naponu od 1.288v pa da se ne bih zezao sa njim stavio sam okruglo 1.300v pa sta mu bog da...
Снимак целог екрана 27.10.2013 221555.jpg Снимак целог екрана 27.10.2013 222656.jpg Снимак целог екрана 27.10.2013 223932.jpg

Rezultati Cinebench-a HT-off Снимак целог екрана 27.10.2013 230433.jpg ,a za HT-on je trebalo malo povecati napon Снимак целог екрана 27.10.2013 233411.jpg
Mislim da ce i Prime95 sa HT-on traziti dodatni napon ali videcemo.Rezultate kacim kada budem imao malo vise vremena.Zasad ovoliko

P.S. Ovo vise nije Sta da kupim,postala je totalno OC tema:)

Od mene - svaka cast. Naklon do poda :smoke:

Bilo bi lepo jos i Prime95 v27.9 da prodje koji sat, cisto da verifikuje ovo... eventualno i sa HT-om ukljucenim (Prime i/ili LinX), cisto da se zna moze li i tako da prodje. I to je to.
Naravno, posle svega ovoga ti sledi skalpiranje, pa napad na npr. 5.2GHz :) :D

Odličan primerak. Ostavi taj setup i uživaj, kakvo skalpiranje i bedni dobici, pogotovo što ti je temperatura pod kontrolom. 5Ghz na vazduhu (ne računam to u vodeno) je overclokers dream.

Huh sunce ti krvavo, sta je ovo :d:smoke:

Kad uporedim ovo sa ubogim haswell krsem u mom kucistu mogu samo da se lupim po celu. Svaka cast za ovo (i kakva crna prodaja, cuvaj primerak!)

Ne znam da li si primetio, ali momak i ima Corsair H110. To je vodeno 'ladjenje. ;)

Ne znam da li si ti primetio da sam svoj stav o tome dao u zagradi? ;)

Closed-loop, all-in-one hlađenje, tehnički jeste tečno hlađenje, nije vodeno jer nije voda u sistemu, ali se instalira i koristi jedanako lako kao i čisto vazdušno hlađenje. To su razlozi zašto ga lično doživljavam kao konvencionalno hlađenje.

Po tezini instalacije mozda je konvencionalnije ali to je i cela poenta AIO vodenih sistema, a da li je unutra rashladna tecnost specificne vrste ili bas VODA VODA to je drugo. Iako je za hladjenje uvek potreban vazduh sigurno je vise Vodeno nego vazdusno, tehnicki, metaforicki, kako god okrenes.

Ne znam da li si ti primetio da sam svoj stav o tome dao u zagradi? ;)

Closed-loop, all-in-one hlađenje, tehnički jeste tečno hlađenje, nije vodeno jer nije voda u sistemu, ali se instalira i koristi jedanako lako kao i čisto vazdušno hlađenje. To su razlozi zašto ga lično doživljavam kao konvencionalno hlađenje.

Nisam lepo procitao ceo post onda. Sry
U svakom slucaju, cim se voda ili neka druga rashladna tecnost koristi kao medijum za odvodjenje toplote, ne vidim zasto bi naziv bio sporan.

Nije naziv sporan, poenta je barem što se mog posta tiče, da tu vrstu hlađenja (AIO) računam kao konvencionalno. Klasično tečno hlađenje (koje podrazumeva odvojene komponente, pumpu, razmenjivač, creva, fitinge...), phase change, DRY ICE, LN2 i LH svakako nisu konvencionalna hlađenja. Nema potrebe da više idemo u offtopic, sve je već objašnjeno za onog ko želi da razume.

I eto posle samo 9 godina pauze arheologija se umešala :p

Nekako je meni promakao ovaj thred pa mi CAR rekao ali nismo uspeli da udjemo u trag ovo procesoru. Uzeo sam od kolosa 3570k a kolsov 3770k je izbubio jedan mem kanal posle delida tako da ono. Ovde sa oglasa sam probao dva iz zlatnih batch eva ali ali nisam imao srece mora jos cena malo da opadne pa da uzmem jos koji. Ljudi drze visoke cene ali ne znam sta se desava ja kada kupim nema sanse da prodam za slicne pare pa sam se malo umorio :D

I eto posle samo 9 godina pauze arheologija se umešala :p
Ovo je nista, samo 9 godina, jos je i povod simpatican... vidjao sam neke mastermind-ove koji podizu teme od pre 15-20 godina zbog neke tupave recenice.

P.S. Ovaj Janko je genije, malo je reci da sam bio sokiran kada sam cuo kojim povodom me zove.
I ja jos ludji sto se ozbiljno potrudih da mu pomognem u ovoj Indijana Dzons potrazi.

Nazad
Vrh Dno