Ne pipaj tu nista. Sacekaj novu seriju AMD kartica pa ako ne bude nesto preterano bolje da se prelazi na njih ulozi novac u jos jednu kartu iste serije. Sa svim komponentama ima to jos dugo da sljaka odlicno !Evo malo testa kako se ponasa ploca sa novim i7,a Vi kazite da li je ok ili ne. Imao sam malo slobodnog vremena za prime95,IBT i linx(naravno sve avx). Sto se stelovanja tice namestio samxmp profil,llc na ultra high,cpu capability na 110% i ostavio sam napon na offset+ i vrednost napona na auto(ploca da dodeli koliko je potrebno).Sad jel treba ici dalje,smanjivati voltage,da li su temp ok itd. Znam da nema veze sa temom ali tice se kupovine druge ploce(da li uopste i kupovati drugu)?
Pogledajte prilog 123357 Pogledajte prilog 123358 Pogledajte prilog 123359 Pogledajte prilog 123360
Pozdrav. Da li je na ASUS Maximus V Formula potrebno,osim 8pin EATX 12V,prikljuciti i onaj dodatni 4pin konektor?
Evo malo testa kako se ponasa ploca sa novim i7,a Vi kazite da li je ok ili ne. Imao sam malo slobodnog vremena za prime95,IBT i linx(naravno sve avx). Sto se stelovanja tice namestio samxmp profil,llc na ultra high,cpu capability na 110% i ostavio sam napon na offset+ i vrednost napona na auto(ploca da dodeli koliko je potrebno).Sad jel treba ici dalje,smanjivati voltage,da li su temp ok itd. Znam da nema veze sa temom ali tice se kupovine druge ploce(da li uopste i kupovati drugu)?
Pogledajte prilog 123357 Pogledajte prilog 123358 Pogledajte prilog 123359 Pogledajte prilog 123360
Sto, pa i na prethodnom testiranju je isao sa HT-om ukljucenim?
Mene vise zanima kako je uspeo da sa 77/78 sidje na 68/69, nije mala razlika... i sasvim sigurno je to nemoguce dobiti pukom promenom ploce
(svestan sam da mu je sada Vcore nesto nizi, ali je to opet mala razlika za toliku promenu u temperaturi)
Za dve godine u oglasima " Prodajem i7 nikad oc"Salim se. Koj cooler?
Za paste i drzanje napolju vec ne znam :d, ali skalpirao nisi sasvim sigurno, to je jasno po temperaturama - tu se dobija nekih 20ak stepeni, tih 10 je isuvise malo za skalpiranjeOdlicno zapazanje,to i jeste poenta kacenja ss.Znaci komp nisam drzao napolju,nisam skalpirao proc(obratio bi se ovde na forumu nekom strucnijim od mene),nisam koristio nikakve ultra paste ....itd
Ja kontam da se naponska na prosloj ploci vise grejala i uticala na temperaturu procesora ali ajd` mozda i gresim.Mozda je kuler(blok) legao bolje nego prosli put(prvi put) kada se montirao. Moje zapazanje prosli put i juce da kuleri na Corsair-u uopste nisu bili bucni(ubrzali malo i tako su radili tokom oba testa),dok su prosli put radili na 100% ili 1500o/min.
To je toI voltazica je fina
![]()
Mogao bi malo samo da "dotegnes" tajminge RAM-a jer ti fali Gflopsa ali da ne cepidlacimo, to nije ni bitno za normalnu upotrebu PC-a.
Jel su ventovi na radijatoru tokom testa bili na max ili eventualno si stavio neke druge ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari