Šta je novo?

Ploca za i7 3770K?

BokiNB

Cenjen
Učlanjen(a)
10.12.2012
Poena
159
Pozdrav

Ploca na kojoj radi procesor je z68 chipset(ploca iz profila),a hteo sam da uzmem neku bolju(mislim na OC sposobnosti) sa z77 chipset-om. Hteo bih da cujem vase misljenje/preporuke.Cena do 20k,moze i malo preko. Hvala

Brate, nema tu mnogo filozofije. Kada ciljas tako visoko ne mozes da omanes sta god da uzmes u tom cenovnom rangu... Tu se vise postavlja pitanje sta ti treba od konektora na ploci, da l 2 PCI il jedan itd.. To je ono prema cemu treba da se orijentises..

Msi Z77 M Power, Gigabyte Z77X-UD5H, Z77X-UP4, Asus P8Z77-V PRO, pa onda preko 20k Asus Maximus V Formula...Sve su one extra.. M Power ti je sasvim dovoljna- ima sve + dobre OC mogucnosti s njom, osim ako ti se ne uklapa color sema ploce (crno-zuta).
Imas i sasvim solidnu soluciju Asrock Extreme 4 ali opet zavisi sta planiras sa procesorom itd... Moze recimo i Maximus V Gene ako ti ne smeta mATX faktor ploce...

nishta ti nece bolje klokovati te poche od ove shto vec imash.

ako hocesh veci oc onda cesh moratti bolje da ohladish cpu, a to je dino sa skalpiranjem i gubitkom garnacije.

Sto znaci da svaki Ivy 'K' mora da se skalpira da se bi se lepo klokovao i ohladio ? Ako je to stvarno tako onda je cela ta generacija propast. Mada realno i da drzi procesor na 4.5Ghz sto sigurno moze sa trenutnom plocom to mu je sasvim dovoljno i to na duze staze.

Evo malo testa kako se ponasa ploca sa novim i7,a Vi kazite da li je ok ili ne. Imao sam malo slobodnog vremena za prime95,IBT i linx(naravno sve avx). Sto se stelovanja tice namestio samxmp profil,llc na ultra high,cpu capability na 110% i ostavio sam napon na offset+ i vrednost napona na auto(ploca da dodeli koliko je potrebno).Sad jel treba ici dalje,smanjivati voltage,da li su temp ok itd. Znam da nema veze sa temom ali tice se kupovine druge ploce(da li uopste i kupovati drugu)?

Снимак целог екрана 15.9.2013 153832.jpg Снимак целог екрана 15.9.2013 155530.jpg Снимак целог екрана 15.9.2013 194619.jpg Снимак целог екрана 15.9.2013 201558.jpg

Evo malo testa kako se ponasa ploca sa novim i7,a Vi kazite da li je ok ili ne. Imao sam malo slobodnog vremena za prime95,IBT i linx(naravno sve avx). Sto se stelovanja tice namestio samxmp profil,llc na ultra high,cpu capability na 110% i ostavio sam napon na offset+ i vrednost napona na auto(ploca da dodeli koliko je potrebno).Sad jel treba ici dalje,smanjivati voltage,da li su temp ok itd. Znam da nema veze sa temom ali tice se kupovine druge ploce(da li uopste i kupovati drugu)?

Pogledajte prilog 123357 Pogledajte prilog 123358 Pogledajte prilog 123359 Pogledajte prilog 123360
Ne pipaj tu nista. Sacekaj novu seriju AMD kartica pa ako ne bude nesto preterano bolje da se prelazi na njih ulozi novac u jos jednu kartu iste serije. Sa svim komponentama ima to jos dugo da sljaka odlicno !

Pogledajte prilog 123357 Pogledajte prilog 123358 Pogledajte prilog 123359 Pogledajte prilog 123360

za neskalpiran 3770k ovo je odlichno. ne diraj nishta.

Sto, pa i na prethodnom testiranju je isao sa HT-om ukljucenim?

Mene vise zanima kako je uspeo da sa 77/78 sidje na 68/69, nije mala razlika... i sasvim sigurno je to nemoguce dobiti pukom promenom ploce :)
(svestan sam da mu je sada Vcore nesto nizi, ali je to opet mala razlika za toliku promenu u temperaturi)

Sto, pa i na prethodnom testiranju je isao sa HT-om ukljucenim?

Mene vise zanima kako je uspeo da sa 77/78 sidje na 68/69, nije mala razlika... i sasvim sigurno je to nemoguce dobiti pukom promenom ploce :)
(svestan sam da mu je sada Vcore nesto nizi, ali je to opet mala razlika za toliku promenu u temperaturi)

Odlicno zapazanje,to i jeste poenta kacenja ss.Znaci komp nisam drzao napolju:),nisam skalpirao proc(obratio bi se ovde na forumu nekom strucnijim od mene),nisam koristio nikakve ultra paste ....itd
Ja kontam da se naponska na prosloj ploci vise grejala i uticala na temperaturu procesora ali ajd` mozda i gresim.Mozda je kuler(blok) legao bolje nego prosli put(prvi put) kada se montirao. Moje zapazanje prosli put i juce da kuleri na Corsair-u uopste nisu bili bucni(ubrzali malo i tako su radili tokom oba testa),dok su prosli put radili na 100% ili 1500o/min.

Ne bi trebalo "toliko" vise da se grejala prethodna ploca da bi bila tolika razlika. Da kazem da su temp ok za tu voltazu a sto se tice HT-a to sam rekao da ugasi zbog rezultata sa GFlopsima (zbog kojih sam ja bio "prozivan" ranije) U svakom slucaju nista vise ti od te brzine ne treba.

Odlicno zapazanje,to i jeste poenta kacenja ss.Znaci komp nisam drzao napolju:),nisam skalpirao proc(obratio bi se ovde na forumu nekom strucnijim od mene),nisam koristio nikakve ultra paste ....itd
Ja kontam da se naponska na prosloj ploci vise grejala i uticala na temperaturu procesora ali ajd` mozda i gresim.Mozda je kuler(blok) legao bolje nego prosli put(prvi put) kada se montirao. Moje zapazanje prosli put i juce da kuleri na Corsair-u uopste nisu bili bucni(ubrzali malo i tako su radili tokom oba testa),dok su prosli put radili na 100% ili 1500o/min.
Za paste i drzanje napolju vec ne znam :d, ali skalpirao nisi sasvim sigurno, to je jasno po temperaturama - tu se dobija nekih 20ak stepeni, tih 10 je isuvise malo za skalpiranje :D

Iskreno da i kazem, zaista sumnjam da je samo promena ploce dovela do tolikog pada temperature... voleo bih da je tako, ali mi jednostavno deluje nemoguce. Mislim ti je, kao sto i sam kazes, blok ovoga puta legao bas kako treba.
Mozda malo to, malo niza temperatura naponske... za mrvicu nizi Vcore... i eto tih 10ak stepeni razlike ;)

To je to :) I voltazica je fina :)

Mogao bi malo samo da "dotegnes" tajminge RAM-a jer ti fali Gflopsa ali da ne cepidlacimo, to nije ni bitno za normalnu upotrebu PC-a.

Jel su ventovi na radijatoru tokom testa bili na max ili eventualno si stavio neke druge ?

Ventovi su radili isto kao i kada je HT bio ukljucen iz prethodnog testa.Nisam nista menjao,ostali su isti. 100% su bili kada je radjen test na prosloj ploci...

Sto se mene tice - samo neka muci.

Ima fenomenalnih (visokih, lepih i okruglih) 5GHz na i7-3770K... to ima pri jako niskom, cak nerealno niskom naponu!... a temperatura mu je pri svemu ovome - odlicna.
Jedini problem bi mogla da predstavlja buka ventilatora na 100%.

Moj savet: ako ovo moze da ti prodje (u vidu nekih 75 krugova LinX-a; takodje i Prime95 se podrazumeva, on je jos bitniji), neka su ti ventovi za potrebe testa na 100% - onda i drzi na toj frekvenciji.
Podesi ventilatora na "auto", ionako ti nikad i nigde nece dostici ove LinX/Prime temperature u realnom radu, tako da ce bez problema biti ohladjen CPU na toj frekvenciji... i uzivaj u 24/7 radu na 5000MHz.
A ako ti ovo prodje, vrni se ovde u temu, okaci LinX/Prime shot-ove... pa da ti sa velikim zadovoljstvom kazem "svaka cast, skidam kapu" ;)

Poslednja izmena:
Sve je to ok ako mu tih 5Ghz stvarno treba. Nista nece izgubiti ni sa 4.6(Gejming,Video obrada) sa mnogo nizim temperaturama osim ako ne radi benchmarkove po ceo dan. To je moje misljenje. Za testiranje maximuma moze da przi i jace ako hoce.

Nazad
Vrh Dno