Šta je novo?

Ploca za E8400

• Začetnik teme Začetnik teme GSM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

GSM

Čuven
Učlanjen(a)
12.09.2004
Poena
645
Dakle, gledam nesto pa nikako da se odlucim sta da pazarim od ploca za ovaj procesor... Dal` da uzmem nesto od Gigabyte-a ili mozda neki DFI (neki od LanParty modela posto ionako imam UV neonkice u kucistu 😀 ) ili nesto trece. Realno, ne verujem da cu se nesto baviti o/c-om tj mislim da nece ni biti neke preterane potrebe. Stoji i to da se socket polako menja, ali ce mene ova nova masina sasvim sigurno sluziti jos dugo vremena bez problema. Ne bih da dajem neke silne pare tj nesto cca 100-120 eur max...Ima li kakvih predloga? 🙂

Uh, E8400 je zesce neisplativa kupovina, jedino ako si bas ultra-Intelas, pa da ga sada kupujes, AMD procesor tih performansi (Phenom II X2 550BE) kosta ~8500 din, a za manje para od tog Intela imas X3 720BE, opet znatno bolja kupovina, a za cenu tog E8400 i adekvarne ploce imas X4 940BE i recimo Gigabyte GA-MA790X-UD4, a ta kombinacija rastura... Ili mozes za te pare da uklopis X3 720BE i plocu za DDR3, uz kupovinu DDR3 na 1333MHz, opet bolja opcija nego Intel...😉

Znam da je ovo gore bio offtopic, ali razmisli ako nisi bas tvrdo odlucio da ces Intela.

Ukoliko ipak ostanes pri prvobitnom stavu, ja bih verovatno razmisljao o DFI Infinity Blood Iron P45-T2RS ili Asus P5Q.

ako neces da klokujes onda ti je potpuno sve jedno i ako hoces vec da ti sija uzmi DFI i to je to
nema tu razlika u opshte ako hoces da prodjes shto jeftinije onda uzmi Asus P5Q ili neki P43 neces pishta izgubiti 😉

Asus P5Q Pro ja imam nju i taj cpu i jako dobro rade!!!

Asus je asus!!!

@ Peja

Nisam ultra intelas ali nekako preferiram Intel 😀 - a necu kupovati procesor tj vec ga imam posto je to bila neka kompenzacija, pa sam ga dobio relativno povoljno.

@ dominator - ma necu da klokujem definitivno, posto zaista nemam ama bas nikakve potrebe za tim...Nije ni cena toliki problem, vazno da je ploca stabilna i iole kvalitetna (da nema nekih poznatih falinki, problema pri radu sa ovim/onim i sl) E sad, ako uz to moze da sija kao novogodisnja jelka - sto da ne 😛

@oki/batat - sto se Asusa tice, do sada sam licno mahom i koristio Asus ploce i bio sasvim zadovoljan...Doduse, u poslednjih par meseci mi se par drugara/kolega zalilo na Asus ploce pa sam se nesto prepanuo 😀😛 Ali sto bi rekao Dell Boy - He who dares wins! 😉 A DFI nikada nisam imao, mada vidim da ljudi imaju pozitivna iskustva, a i zaista ploce izgledaju cool 🙂 (valjda isto tako dobro i ferceraju 😀)

Hmmm, jedno pitanje... Dakle ja imam trenutno ovo napajanje http://www.thermaltake.com/product/Power/TR2power/w009394/w009394.asp
E sad, Asus P5Q pro ima na sebi 8mo pinski konektor pored CPU-a, dok ja na ovom napajanju takav nemam, jel... Jel postoji neki adapter sa onog postojeceg 4pinskog ili treba menjati i *ebeno napajanje...Mozda cak daju i uz plocu 😉 ?

Poslednja izmena:
Hvala 🙂 Nije na odmet pitati 🙂 Nisam sebi dugo menjao masinu pa sam izasao iz fazona. Ortaku smo nedavno sklapali komp, ali na njegovom napajanju (OCZ 780w) postoje 2 ta 4pinska konentora, tako da ima cime da se popuni taj 8pinski 🙂 pa me to malo zbunilo 🙂

Nisi rekao jel DDR2 ili DDR3, al pretpostaviću da je 2 😛

ASUS P5QL-E (sklopio sam nekoliko konfig. sa ovom pločom, najbolji odnos cena/kvalitet trenutno) - oko 7600 din u VIP House-u (najjeftinije).

ASUS P5Q-E (naprednija varijanta iste ove, čisto zbog boljeg overclocka)

DFI su odlične ploče, ali trenutno za nekih 85e najbolja kupovina po meni je Asus P5QL-E.

P.S. Gajbi imam 2 kompa kojima i dalje rade Asusove ploče iz 2001 godine 😀

Moj glas ide za GIGABYTE GA-EP45-DS4, koristio sam E8400 na njoj klokovao se kao zmaj, a sada i q6600 drzim na 3600Mhz bez problema! Jest da te klok ne interesuje ali ploca je izuzetno stabilna i pouzdana bez obzira da li klokujes ili ne!

Ah, Gigabyte-ove DS4 ploce - dobre, ali skupe stvari 😉. Mislim da ta ploca, kod nas, ima nesto vecu cenu u maloprodaji (oko 130e) tako da "izbija" budzet do 120e ako se ne varam. Iskreno, od Gigabyteovih ploca mi je trenutno drazi i primamljiviji UD (noviji) dizajn od DS-a.

Moj glas i dalje ide, po meni, dvema najboljim plocama u tom cenovnom rangu (100-120e): ASUS P5Q-Pro i ASUS P5Q-E. (Jesam li spomenuo da sam ljubitelj ASUS-a, s razlogom😀)

Nazad
Vrh Dno