Šta je novo?

Ploca za COOLER MASTER Elite 120 Advanced

Ljanmi

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 7600
Matična ploča
Asus TUF B650M
RAM
2x16 EXPO
GPU
Phoenix RTX 3080
Storage
2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
Zvuk
Solo 6C
PSU
EVGA G3 1000W
Kućište
Lian Li Dan 3 Snow White
Monitor
LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
Miš & tastatura
DeathAdder V3 Pro Snow White
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle potrebna mi je micro ATX ploca za kuciste iz naslova, planiram da ubodem i3 3240 u njega - znaci bez grafike office masina. Razmisljam da stavim neki SSD i napajanje, za napajanje moze neka preporuka takodje posto je office masina sa integrisanom grafikom pretpostavljam da je izuzetno mali potrosac. Memoriju sam mislio da stavim 2x4 na 2133, od ploce necu nikakvo izivljavanje, znaci samo najosnovnije stvari + max iskoriscenje SSD-a i memorija da radi na 2133.

Treba ti mini-ITX ploča, a ne micro ATX
Imaš izbora jer ti OC pretpostavljam nije bitan, pa mogu i drugi čipseti a ne samo Z77.

Za tvoju upotrebu imaš i ono još manje kućište, 100-ku?

Ali nije nesto lepo sta znam kao Elite 120 Advanced, sta mislis ti? A ako rikne napajanje od 150W ako sam dobro procitao osudjen sam na original Cooler MAster napajanje ili ne? Ovako sa Elite 120 Advanced mogu da koristim koje hocu napajanje, mada je stvarno cena na strani 100-ke...

Poslednja izmena:
Nije lepo, slažem se a i ona plava lampica verovatno izbija očni nerv noću.
Vidi SilverStone, oni imaju svašta u ponudi. Recimo ML03B, unutra staje ATX napajanje

Au, ovo sto si mi predlozio je najbolje koje sam video do sada mada moram da priznam da mi se svidja i ovaj model ali je tu sad pitanje kvalitet tog 120W napajanja i sta posle riknjavanja istog, mislim koji je sad to s*x da se zameni to totalno nestandardno napajanje dakle pretpostavljam da mora samo original + nema da se kupi kod nas(mislim na kuciste) - ali je stvarno lepotica od kucista. Inace Milo nije ni malo jeftin, da kazemo da jedino kucise koje mi se svidja pored Mila a da ima kod nas da se kupi jeste SG05 koji je isti fazon Elite 120 Advanced ali se cini ovako sa slike da je Milo prakticniji i na njega moze jos monitor da se stavi i da se ustedi prostor na radnom stolu.

CM Elite 120 je dobar ako hoćeš jaku grafičku da ubaciš - pogledaj slike, te rupe sa strane služe za ventilaciju velike grafičke. Mada Sugo05 ima slično sa ona dva izduva pozadi, taman za veliku grafičku.
Ako hoćeš povoljno, pogledaj i Coolermaster CM361, ono može i položeno da stoji - prima i ATX ploče ako se ne varam. Ako ne, možeš i sa mATX pločama da prođeš, još je veći izbor nego miniITX.

Coolermaster CM361 - debelo :) a MLO3 za sada vodi. Sta bi sad bilo pametno da se stavi u njega, predlog za napajanje i plocu u skladu sa mojim potrebama?

napajanje možeš koje hoćeš, ploču već ne znam - ako nećeš OC ne treba ti otključan množilac pa ti ne treba Z77 chipset koji ima na 3-4 ploče i naravno nijedna nema kod nas :)

Znaci komotno mogu da idem na h61 chipset i SSD ce raditi jednakom brzinom? Slabo poznajem office masine i komponente za iste :(

Kupujem MLO3 definitivno, nego sad koje napajanje da stavim u njega. Naravno da necu da se izivljavam ali necu ni da razmisljam o napajanju, odgovarala bi mi sto duza garancija. Ja sam imao na umu nesto npr kao SEASONIC
S12 II SS-380GB 380W
Ima li neka bolja varijanta za moje potrebe?

Pomagajte ljudi - treba da sklopim ovu masinku sto pre :)

Kako ti izgleda COOLER MASTER Elite 360 kanta, mogu ti reci da sam bio odusevljen pre godinu dana sa njom... Ako zelis mogu da ti okacim konfiguraciju koju sam sklopio tada, najjaci utisak je bio kada sam stavio to kuciste pod misku i nosio ga sa sobom :), kao da nosim laptop...
Si uzeo vec elite 120?

Poslednja izmena:
Nisam uzeo jos uvek kuciste, cekam odgovor u vezi napajanja koje da kupim pa odjednom. Inace uzeo sam mis Logitech T400, mislim ocekujem kurira danas/sutra. Sad sam pogledao ELite 360 i sta znam mnogo mi je manji ovaj Silverstone.

Kupi ono sto mislis da je bolje, tebi ce stajati ispred ociju :). Neces pogresiti ni u jednom slucaju... Samo proveri taj Silverstone za prostor za hdd i grafu... Zbog prostora... U smislu sta moze... Ako ne koristis komp za nista zahtevno, recimo ove grafike sto su na procesoru integrisane super rade... Za guglovanje, word i poneku igricu ;)

Necu grafu unura tj koristicu integrisanu, komp mi treba za office, surf i Corel.

Sve je to super, samo sto cu da koristim fabricki kuler(eventualno nekada mooozda aftermarket HTPC kuler dakle mali koji staje svuda), graficku necu da koristim znaci integrale i napajanje standardno(mislim da je bolje resenje nego manje varijante koje ako crknu kostaju kao samo kuciste + problem nabaviti :( ) Da gledam za gaming masinu, super ti je predlog stvarno.

Ma opusteno, ja sam gledao da spakujem dobru masinu na mali prostor... A hteo sam da kazem u onoj temi da je to moguce... Plus da imas odlicno hladjenje... Cak isto kao i u Haff-u 922......

Mislis na Silverstone MLO3 ? Ima ga na itsvetu, nisam zvao ali trebalo bi da ima.

Vrh Dno