Šta je novo?

Ploca za buduci upgrade?

• Začetnik teme Začetnik teme Ijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ijan

Cenjen
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poena
159
Poz svima. Razmilsjao sam ovih dana da kupim neke komponente, pa da kroz mesec-dva sklopim neku pristojnu i pristupacnu masinu. Trebala bi mi stoga ploca koja bi zadovoljila neke buduce trendove. Naisao sam na ovu plocu trazeci po netu- P5 Gigabyte GA-EP45C-DS3R, i cini mi se da ona podrzava bas sve cega se mogu setiti a da pri tom ostaje u mom cenovnom dometu. E sad, zbunjuje me ovaj deo sa VRD11.1 power phase. Nisam siguran koje procesore ovo podrazumeva. Ja sam hteo da uzmem intel e 5300, on mi je sasvim pristojan, al pitanje je da li je izgradjen po ovoj tehnologiji da bi mogao da ga uparim sa ovom plochom, il treba da idem na e7000-8000 seriju gde je najjeftiniji model nesto oko 100 evra. Pri tom hteo bih i da pazarim hd 4870, izdvojio bi za nju posto sam naisao na jako lepe recenzije. Eto to je ono osnovno, pa ako imate neke komentare i predloge na ovo, kao i na recimo predlog u vezi napajanja il hladjenja itd, bio bi zhavalan da ih chujem. Poz svima i hvala.

ako nemas comp onda uzmi amd am3 soket jer on ce biti aktuelan par godina dok taj 775 soket za intel ide polako u zasluzenu penziju pa neces moci uskoro da upgade-ujes...amd je sa ovim novim procesorima do negde 130e apsolutno najbolja kupovina od procesora 550be i 720be i jeftinijih ddr3 ploca

Poslednja izmena:
Hmz, GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P ili možda BIOSTAR TA790GX A3+ (koja se odlično pokazala).
Te su oko 9500din, skroz pristupačno. Staviš još 550 BE, dobru grafiju i DDR3 i na konju si (a i biće ok za budući upgrade).

Nazad
Vrh Dno