Šta je novo?

Ploca za AMD Barton 2500+

mbr

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2004
Poena
319
Molio bih vas da mi kazete koja se ploca dobro uklapa uz cpu AMD Barton 2500.
Koji je chip-set ploce, koja je brzina rada dobijena.
Bitna mi je stabilnost i OBAVEZNO stavite okvirnu cenu ploce.

Pozd.

Najbolji izbor je n-force 2 cip- set ,dok se za proizvodjaca ploce odluci izmedju abita(nf-7 s) ili epoxa (8rda+) ,sto se tice cena negde oko 80 evrica maximalno sve zavisi od prodavca.

Ako imas 30-50Evra,onda neki KT-400(ali ne preporucujem),ako imas 50-70 Evra,onda Abit NF-7 ili Epox 8RDA+,a ako imas 70-90 Evra onda Abit AN-7 ili NF-7S(po mogucnosti tajvansku a ne kinesku) ili Epox 8RDA3+

Sto se tice brzine to ne zavisi samo od ploce nego i od tvog primerka procesora,tako da je to dosta nezahvalno prognozirati ali najveci deo Bartona 2500+ radi kao 3200+

E da zaboravih,imas ovde na Benchmarku opise za AN-7,NF-7S,NF-7,i Epox 8RDA3+,pa kad to procitas najbolje ces sam znati sta ti najvise odgovara.

Poslednja izmena:
Ne treba ti nista vise od Mercury (Epox) 8RDA3I ploce, nova kosta oko 48 evra, nforce 2 chipset, za normalan rad koji urachunava i mali overclock ti je idealna, ne bacaj pare vise za neku egzotiku.
Ima ljudi i ovde sa Bencha koji su na njoj dizali Bartona 2500+ o/c na 3200+, sta ces vise?
Samo nadji i odgovarajucu memoriju.

Stvarno ne znam sta da ti kazem izaberi koje ti se ime vise svidja Abit ili Epox i koliko para bi hteo da das pa se onda odluci za neku od navedenih ploca. Stvarno za vise para dobijas vise stvarcica uz nju, ali sve ono sto je bitno je tu. Kada uporedjujes cenovno 8rda3+ kosta koliko i nf7s, an7 je jos skuplji dok su nf7 i 8rda3i najjeftiniji a 8rda+ je nigde izmedju. Od svih tih ploca samo Abit ima soundstorm, a 8rda3+ dual lan.

A kako komentarisete Asusove ploce na Bartonovom procesoru?
Koje bi Asusove bile dobre za Bartona?

Kazu da su Asusove ploce najstabilnije, za razliku od Epoxovih ploca???

Poslednja izmena:
a c a je napisao(la):
Ne treba ti nista vise od Mercury (Epox) 8RDA3I ploce, nova kosta oko 48 evra, nforce 2 chipset, za normalan rad koji urachunava i mali overclock ti je idealna, ne bacaj pare vise za neku egzotiku.
Ima ljudi i ovde sa Bencha koji su na njoj dizali Bartona 2500+ o/c na 3200+, sta ces vise?
Samo nadji i odgovarajucu memoriju.

Aco, a koja bi bila odgovarajauca memrija?

E da pitanje za sve::

Koje se memorije proizvode kod nas u Arilju; tj. kako da ih izbegnem?
Cuo sa za PQI [vrlo rasprostranjena memorija kod nas na trzistu]

Koje su memorije dobre a koje lose?

Poslednja izmena:
Sto se tice memorija, to mora da se proba i testira. Ja sam se susreo sa PQI i Corsair VR na ovoj ploci, tj. video sam da moze Epox (Mercury) da ih svari, pa ti tako nesto i preporucujem (DDR 400).

mbr je napisao(la):
E da pitanje za sve::

Koje se memorije proizvode kod nas u Arilju; tj. kako da ih izbegnem?
Cuo sa za PQI [vrlo rasprostranjena memorija kod nas na trzistu]

Koje su memorije dobre a koje lose?

Memorije iz Arilja nose naziv Xelo

Za ostatak ti je i Aca rekao, znaci Corsair VS ili Kingston VR i ne mozesh pogreshiti. Shto se tice PQI memorije, cuo sam da ih mnogi hvale da su odlicne, ali sam cuo i nekih negativnih reakcija, tako da mislim da je bolje da se drzish one dve varijante gore...

Sto se tice Asusa to ti je A7N8X ili A7N8X-DL, A7N8X-X izbegavaj po svaku cenu jeftinija je od A7N8X za manje od deset evra ali nema dual chanel memorijski kontroler.

evo ja sam uzeo Epox 8RDA+ na istog Bartona on 2500+ i veoma sam zadovoljan...
A to iz Arilja obidjite, hehe, trust me...
BTW da li neko zna kolika je cena Xelo memorije ??? Je li isto ili nesto jeftinija... poz

trabl je napisao(la):
A to iz Arilja obidjite, hehe, trust me...
BTW da li neko zna kolika je cena Xelo memorije ??? Je li isto ili nesto jeftinija... poz
cena za 256MB DDR 400 je 43e i mogu ti reci da je mnogo dobra ! nije za overklokere ali je stabilna! :)

ToxiC je napisao(la):
cena za 256MB DDR 400 je 43e i mogu ti reci da je mnogo dobra ! nije za overklokere ali je stabilna! :)

Pa za te pare moze da se uzme Corair Value koji je mnogo bolji od helo memorije,i nevidim razlog zasto bi neko uzimao tu memoriju pored corsa i to za istu cenu.

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
Pa za te pare moze da se uzme Corair Value koji je mnogo bolji od helo memorije,i nevidim razlog zasto bi neko uzimao tu memoriju pored corsa i to za istu cenu.
Zato što je naša :D
Kupujmo naše obnovimo Srbiju.

S22 je napisao(la):
Zato što je naša :D
Kupujmo naše obnovimo Srbiju.
Ma da, iako najbolji primerci idu u inostranstvo, a nama zapadaju oni koji ne prolaze zahtevnije testove... :(

Optimus Prime je napisao(la):

Gde ti Optimuse nadje Corsair ValueSelect za 43 € keve ti?

Poslednja izmena:
uNesc0 je napisao(la):
Gde ti Optimuse nadje Corsair ValueSelect za 43 € keve ti?
To je trenutno realna cena na malo (u okviru konfiguracije), čak sigurno neko daje i malo niže...

Ne zanm za taj Xelo, ali stvaro ne znam... Ali vam preporucujem da dodate jos (naravno ako je ta 43E) oko 5,6evrica i uzmete Kingstona ...Mada je ta fora,obnovite Srbiju kupujte nase veoma lepo zvucala...ali...

trabl je napisao(la):
Ne zanm za taj Xelo, ali stvaro ne znam... Ali vam preporucujem da dodate jos (naravno ako je ta 43E) oko 5,6evrica i uzmete Kingstona ...Mada je ta fora,obnovite Srbiju kupujte nase veoma lepo zvucala...ali...

A zasto bi dodavali jos 5-6 evra za kingston value kada za manje pare moze da se uzme corsair koji ima nizi cas, 2.5 naspram 3,i usto nize tajminge?

Ne znam, neki jednostavno vole kingston, a neki corsair :D
Ma mnogo lupetam treba da idem da spavam.

milenkoc23 je napisao(la):
Ne znam, neki jednostavno vole kingston, a neki corsair :D
Ma mnogo lupetam treba da idem da spavam.

Pa dobro to je istina da neki vise vole kingston,a neki corsair,ali valjda je bitnije sta daje bolje performanse za nizu cenu od necega sto neko voli,a u ovom slucaju je corsair bolja kupovina od kingstona.BTW u klasi value memorija(mozda) je jedino gail bolja kupovina od corsa.

Poslednja izmena:
Ma apsolutno se slazem sa tobom. Jeste GeiL bolja memorija ali je $10 skuplji. ,)

Geil moze da se nabavi za 50e. cheers

Kao sto rekoh ja se izrazavam u $, ili ti USD. ,)

Vrh Dno