Šta je novo?

Ploca za 6700k

filipos

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
745
Uskoro bi trebao da mi stigne 6700k i Corsair LPX 32GB 2 x 16GB 3200mhz memorija.

Koja Z170 ploca bi bila odgovarajuca za OC? Jedino sto sam gledao su Asus Z170-A i Asus Z170 pro gaming. Koja je razlika izmedju ove dve ploe i koja jos ploca bi mogla da dodje u obzir? Budzet od 100-150e.

Ajde da ne otvaram novu temu i ja imam slično pitanje samo što je kolo palo na dve ploce. Maximus VIII Formula i Maximus VIII Hero. Vredi li uzeti Maximus VIII Formula u odnosu na Maximus VIII Hero? Koje su prednosti i isplati li se da dam 120e vise za Formulu nego za Hero? Na ploci bi bio 6700K a custom vodeno je planirano za godinu, godinu ipo dana mada ko zna sta ce se sve desiti do tada . Napomenuo sam ovo za vodeno hladjenje jer sam video da Formula ima vodeni blok na naponskoj jedinici pa me zanima koliko je efikasno bez custom vodenog i sa custom vodenim? Trenutno imam Seidon 120V v2 pa ne verujem ni da bih mogao da izvucem neki ekstremni klok trenutno.

Asus Z170-A je za dati novac najbolji izbor i ima sve sto ti je potrebno, ako Pro Gaming nudi nesto vise i treba ti to, plus opravdava dodatan novac, onda uzmi nju.

Sto se tice Maximus ploca, obe su high end, naravno Formula je Top. Sada moj savet bi ti bio da ne dajes 120e vise sada ako neces custom vodeno sada jer je godinu dana i vise dug period, tako da razmisli. Seidon je ok hladnjenje, ne mozes nesto extremno da overklokujes, ali posluzice. Uzmi jeftiniju, a kada se odlucis za custom, u tom trenutku uvek mozes da uzmes drugu maticnu jer ce i cena biti uveliko niza za Formulu, a mozda te Maximus bas lepo posluzi itd.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno