Šta je novo?

Ploca za 2180

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Pomoz Bog junaci,
odlucih da zamjenim svoju staru soc 754 konfu, pa sam se definitivno odlucio da predjem na "dark side" tj. Intela. Dakle oko procesora nemam sumnje, to je 2180, ali sada je ostala ploca u pitanju. Dakle hocu plocu sa P35 chipsetom fsb 1333, da je naravno stabilna i da ima dobar OC. Jos hocu Raid (0), i bilo bi fino da ima osmokanalni zvuk. P5K mi se nesto ne svidja, nesto mi je skuplja, a i ne trebaju mi svi oni fensi prikljucci - a nervira me i to sto nema ps2 za misa (ja sam komunjara :)
drugi izbor je bio Gigabyte DS3L i sve je bilo super, extra ploca za malo love, ali nema raid :(
Prva koja ima raid po cjenovnom rangu i ispunjava sve moje uslove je (cini mi se) P35-DS3R. Istina da je skuplja, ali cini mi se kao ok ploca za buducnost. kakva su vasa iskustva sa pomenutom plocom, isplati li se dati 90+ evra za nju i imate li mozda drugi prijedlog za mene?
Hvala ,)

dfi blood iron...

a malo jeftinija je dfi infinity nf650i
ja je imam sa tim procom..lagano na 2.75 sa 2 ghz...
ici cu jos samo da vremena uvatim..

Poslednja izmena:
1. DFI LanParty P35-T2RS
2. DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL

1. je malcice skuplja a i malcice bolja

hvala svima na prijedlozima, ipak je gigabyte prevagnula. Interesuje me, posto ima sest sata intelovih i dva gigabajta, kakva je razlika i da li je ima, posto namjeravam staviti dva diska u raid 0? Da li da idem sa Intelovim ili Gigabyteovim? I kakva su iskustva sa OC + Kinston i Transcend 800 mhz memorijama? Thnx ;)

Da, evo upravo sam krenuo da editujem... Prva ima ICH9 i nema RAID a druga ICH9R i ima RAID 0, RAID 1, RAID 0+1 i RAID 5.

S'obzirom da mi RAID ništa ne znači, odlična će biti i ova prva :)

da ne otvaram novu temu, vidio sam da 2180 ima neki "manji" kuler? e sada da li da uzmem one klasicne boxovane od kolege sto dodju uz C2D ili da ostavim ovaj manji? jel on bolje ili slabije hladi proc posto ga namjeravan nasvirati na 3ghz? Buka?

Manji hladnjak slabije hladi procesor. Definitivno nije namenjen overkloku. Bolje uzmi od kolege stariji kuler ili kupi neki nov ako hoćeš da teraš procesor na 3GHz.

Nazad
Vrh Dno