Šta je novo?

Ploca Shuttle AK312

i m novice

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
609
Posto me ubedise da ECS ploca nije 100% ispunjenje mojih snova i namera sta reci onda za Shuttle AK312 ima mogucnosti preomene takta magistrale u intervalu od 1MHz, promene napona procesora, mnozilaca... itd... Dali ce ona biti ono pravo.

Shuttle AK312 sa duronom na 1000MHz.
Brzina, overklokabilnost i pouzdanost-stabilnost.
Ako neko ima neke informacije ili sugestije neka ih izlozi.

Gedza i ja smo poprilicno zagledali kvalitet izrade Shuttle ploca, konkretno mislim da je bas bila AK31. Ono sto smo videli i on i ja je da je kvalitet izrade i same stampe katastrofa. Ja licno je ne bih uzeo ni da mi je poklone, dobro preterujem, uzeo bih je i odmah prodao u pola cene. :p

Aca je napisao(la):
Gedza i ja smo poprilicno zagledali kvalitet izrade Shuttle ploca, konkretno mislim da je bas bila AK31. Ono sto smo videli i on i ja je da je kvalitet izrade i same stampe katastrofa. Ja licno je ne bih uzeo ni da mi je poklone, dobro preterujem, uzeo bih je i odmah prodao u pola cene. :p

Navukao se na Abit! ;)

Aca je napisao(la):

sa pakomovog sajta stize sledeca informacija :
-----------------------------------------------------------------------------
Nova 2.0 Verzija ploce Shuttle AK31 snazna ,pouzdana ploca

Podrzava AMD athlon/DuronFSB 200/266
4X184 -pinski memorijski slotovi do 4GB DDR
Na ploci integrisana AC 97 Audio
1 4XAGP , 6XPCI , 1X CNR
Podrzava ATA33/66/100Mb/s IDE interfejs
Ima 6XUSB portova
Poseduje Hardware monitoring
------------------------------------------------------------------------------

Pitanje: Dali ste Gedza i ti Aco gledali ovu 2.0 verziju ploce za koju kazes da je sto se izrade tice katastrofa?

i m novice je napisao(la):
sa pakomovog sajta stize sledeca informacija :
-----------------------------------------------------------------------------
Nova 2.0 Verzija ploce Shuttle AK31 snazna ,pouzdana ploca

Podrzava AMD athlon/DuronFSB 200/266
4X184 -pinski memorijski slotovi do 4GB DDR
Na ploci integrisana AC 97 Audio
1 4XAGP , 6XPCI , 1X CNR
Podrzava ATA33/66/100Mb/s IDE interfejs
Ima 6XUSB portova
Poseduje Hardware monitoring
------------------------------------------------------------------------------

Pitanje: Dali ste Gedza i ti Aco gledali ovu 2.0 verziju ploce za koju kazes da je sto se izrade tice katastrofa?
Jesu sigurno gledali bas tu plocu,a ti ako hoces vise veruj Pakomu nego njima ili bilo kome ovde.:D

Posto me ubedise da ECS ploca nije 100% ispunjenje mojih snova i namera sta reci onda za Shuttle AK312 ima mogucnosti preomene takta magistrale u intervalu od 1MHz, promene napona procesora, mnozilaca... itd... Dali ce ona biti ono pravo.

Shuttle AK312 sa duronom na 1000MHz.
Brzina, overklokabilnost i pouzdanost-stabilnost.
Ako neko ima neke informacije ili sugestije neka ih izlozi.
Ja sam testirao tu plocu 20-ak dana.Da je brza i overklokabilna,to stoji.Mozda svega 1-2% slabija od drustva naj boljih.Stabilnost na prvim testovima -odlicna.A onda pomislis da je to prava stvar,jer je jeftina, i sto bi bacio 50-80€ za 1-2% performansi.E, u tom grmu cuci zirafa!!!Stavis jos jedan HDD,USB stampac i skener,DVD i CDR-W i ploca se skroz zbuni.Nije htela ni da bekne pod tolikim opterecenjem.Na kraju je nateram da radi sa samo jednim USB koji nesme biti veliki potrosac (5V).Sve o njenoj stabilnosti i pouzdanosti pada u vodu.
NE VERUJ testovima hardvera koji traju 1 dan,vec ljudima koji su imali prilike da probaju gomilu toga(za Gedzu,Acu,Studenta,Gozzilu... znam sigurno):p :p

Re: Re: Ploca Shuttle AK312

simpson H je napisao(la):
A onda pomislis da je to prava stvar,jer je jeftina, i sto bi bacio 50-80� za 1-2% performansi.E, u tom grmu cuci zirafa!!!
------------------------------------
Stavis jos jedan HDD,USB stampac i skener,DVD i CDR-W
----------------------------------------------------------------
i ploca se skroz zbuni.Nije htela ni da bekne pod tolikim opterecenjem.:p :p

E dobro sto si mi ukazao na to jer ja imam dva HDD, CD, CDRW, skener..... znaci imao bih problema sa ovom "stabilnom plocom"
ctp;

Aca je napisao(la):

Nemoj da lupas gluposti !!!
SHUTLLE AK31 v2.2 ima NEC tranzistore i HEC elektrolite !!!
NEC tranzistori su 100puta bolji od glupavih " f " koji se ugradjuju na ABIT plocama.
SHUTTLE AK35GTR je terala mog ATHLINA AXIAR na 10 x 150fsb pri naponu od 1.9v sa KingMAx ddr .

Ja sam narucio ABIT kr7 raid ali videcu da li cu da je zadrzim kad je budem dobio .

Kralj ARTUR je napisao(la):
NEC tranzistori su 100puta bolji od glupavih " f " koji se ugradjuju na ABIT plocama.
SHUTTLE AK35GTR je terala mog ATHLINA AXIAR na 10 x 150fsb pri naponu od 1.9v sa KingMAx ddr .
.

ako je stara i bila losa mozda je to i sama firma uvidela pa je zato izdala verziju 2.0 sa mozda otklonjenim nedostacima. Velika je dilema kad hoces da uradi upgrade a nemas neki budzet za kupovinu.

Obicno se konstrukcijski nedostaci i losa izrada nadopunjuju kvalitetnim MOSfet tranzistorima i boljim kondenzatorima.
Prve serije KR7A su bile sa Nichicon kondenzatorima i slabije su se clockovale od ovih novijih sa Rubiconovim.
Isto je bilo i sa KG7 i sa MSI Turbo , Turbo Limited , itd...

A sta je sa plocom " Elitegroup P6IPAT"
prvi put cujem za nju, a vi?

Kralj ARTUR je napisao(la):
Nemoj da lupas gluposti !!!

Ja sam narucio ABIT kr7 raid ali videcu da li cu da je zadrzim kad je budem dobio .
Bolje da" lupam gluposti" nego tebe po p....;) Necu da se upustam u rasprave sa tobom,jer se palis na svoju plocu a hteo ti to ili ne, ona je go k..ac.
A sto se tvojih rezultata tice, ja sam sa AK31 v2 terao AYHJA na 9.5x166 bez podizanja napona,i najextremnijim setovanjima memorije 2x256MB Samsung PC2100 ECC.Ovakav OC mogu da sanjam sada sa ABIT-om KG7 Raid,koga imam trenutno,ali i dalje smatram da "Od govana pita ne biva".
Shuttle ce uvek ostati shuttle.:wave;

Simpsone,opusti se,covek vise nije sa nama na forumu.Mozda i dodje,kad prestane da pije :D.

Nešo pazi kada mu je drugi ili treći ban...dokle više. Neki ljudi baš ne shvataju neke stvari.

Shuttle AK31 rev.2 slobodno obidjite. Ima lepe stvari da nevuce kupca, ali je ona vrlo problematicna ploca (prvenstveno zbog lose odradjene elektronike za napajanje periferija). Inace cim sam je uzeo u ruke rekao sam da sa ovom plocom nesto nije kako treba (odaje nepouzdanost na prvi pogled).
AK35GTR je izgleda bolje odradjena, ali ne mogu dati svoje misljenje jer je nisam koristio.

Gedza je napisao(la):
Shuttle AK31 rev.2 slobodno obidjite. Ima lepe stvari da nevuce kupca, ali je ona vrlo problematicna ploca (prvenstveno zbog lose odradjene elektronike za napajanje periferija). Inace cim sam je uzeo u ruke rekao sam da sa ovom plocom nesto nije kako treba (odaje nepouzdanost na prvi pogled).
AK35GTR je izgleda bolje odradjena, ali ne mogu dati svoje misljenje jer je nisam koristio.

ponavljam pitanje

ljudi imam dilemu oko nadogradnje kompa hocu sa bezbednih 500 da dostignem bezbednih 1000 MHz.

nesharm je napisao(la):
Simpsone,opusti se,covek vise nije sa nama na forumu.Mozda i dodje,kad prestane da pije :D.
Ma nema nikakve frke,u svakom slucaju hvala.

ponavljam pitanje

ljudi imam dilemu oko nadogradnje kompa hocu sa bezbednih 500 da dostignem bezbednih 1000 MHz.
Kao sto rekoh, ne volim da komentarisem ploce koje nisam vozio. Mogu samo reci da proizvodjac veoma korektno odradjuje ploce.

Gedza je napisao(la):
Kao sto rekoh, ne volim da komentarisem ploce koje nisam vozio. Mogu samo reci da proizvodjac veoma korektno odradjuje ploce.

a jesi li vozio Soyo K7VTA Pro - meni je ona interesantna zbog postojanja jednog ISA slota. naime imam skener koji koristi isa karticu, a podrzava sdram tako da bi mi upgrade bio sto se tice cene minimalan.

Jedno obavestenje za sve koji su vredjali SHUTTLE ploce :

PAKOM Computers ce vas tuziti ... a mozda i SHUTTLE Corporation .

TDS je napisao(la):
Jedno obavestenje za sve koji su vredjali SHUTTLE ploce :

PAKOM Computers ce vas tuziti ... a mozda i SHUTTLE Corporation .
Samo se vi zaj....ajte sa BENCH-om.Ako ovde krene anti-reklama,ode Pakom pod stecaj.:D :D

simpson H je napisao(la):
Samo se vi zaj....ajte sa BENCH-om.Ako ovde krene anti-reklama,ode Pakom pod stecaj.:D :D

Ja samo da vas upozorim... Neznam da li ce PAKOM pod stecaj ili BENCH u vecna lovista i neki clanovi da plate debelu kaznu lil da se nadju iza res***** . PAKOM ceka zeleno svetlo od SHUTTLE Corporation .

Momce,ne lupetaj mnogo,nasao si pogresno mesto da to radis.

TDS iz kog si ti crtaca izasao ??? Tom i Dzeri sigurno nije... Smesan si...

TDS je napisao(la):
Ja samo da vas upozorim... Neznam da li ce PAKOM pod stecaj ili BENCH u vecna lovista i neki clanovi da plate debelu kaznu lil da se nadju iza res***** . PAKOM ceka zeleno svetlo od SHUTTLE Corporation .

A gde to? U kom gradu?:)

Vrh Dno