Šta je novo?

Ploca, procesor i ram

Spahija

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2008
Poena
319
Trebaju mi saveti za gore navedeno. U sustini dilema nastaje jer ne znam nista o AMD APU-ovima, pa nisam siguran da li uzeti to ili nikad popularniji G530 (ili G540, obzirom na malu razliku u ceni), plus neka ploca sa USB3, SATA 6 gb/s portovima (PCI isto ne bi bilo lose).

- Budzet oko 150e, dakle oko 18000 din.
- Komp ce se koristiti za net, office, filmove, eventualno neku igricu tipa Sims 3.

Razmisli i o Pentium G620 procesoru, smesna razlika u ceni u odnosu na Celerone (uzeh ga prosle nedelje za sekundarnu masinu, i vise sam nego zadovoljan)

Parazio G630, GA-B75M-D3V i 4 djiga nekog patriota. Kad ono medjutim, napajanje ne moze da ga potera. Kinez jeste, ali sam ocekivao da potera ovo sto trosi kao jedna jaca sijalica. Sta je, tu je, mora se manjati, pa da ne otvaram novu temu, dajte predloge za nesto do 5500.

imam pitanje, kupujem nov racunar a budzet mi nije bas veliki pa sam nasao konfiguraciju za 350 e i zanima me sta mislite o tome?

Maticna - MSI A55M-P33
Procesor - AMD Athlon II X4 641 2.8GHz
Grafika - AMD RADEON HD6570 1GB
HDD - 500 GB
RAM - 8 gb DD3
Napajanje - Cooler Master 500W

Unapred hvala

Ta ploca ti ne ide sa tim procesorom. To je za ove APU tj procesore sa integrisanom grafikom. Koji bi i bili bolja opcija za tebe. Za manje pare mozes da uzmes ovaj A10 bez grafike itd a radio bi ti bolje.

amd-a10-5800k-3.8ghz-4mb - taj procesro ti je jaci od tog procesora i ima integrisanu grafiku u sebi na nivou te ili jacu od te grafike :)
ploce su tek pocele kod nas da se pojavljuju za taj fm2 soket ali tu ce biti negde oko 60tak evra
2x4gb ddr3 po mogucstvu 1866mhz
i za to mozes slobodno neko napajanje 450 ili 400w :)

nesto si ti pogresio, to je Athlon za FM1 soket. taj ko je pravio tu masinu (verovatno Gigatron) sigurno ne bi stavio u ponudu masinu sa nekompatibilnim komponentama.

Nazad
Vrh Dno