@The pocetnik
Ok, tebi je bitno da možeš ujedno igrati i skenirati AV-om. Meni recimo nije, i mislim da to ne bih radio i da imam dual core.
Evo ja ću još jednom ovo reći. Na defaultu je Venice 3200+ puno brži od 805-ice. To je logično. Pogledaj onaj test(Real Gaming Challenge), pa će ti biti jasnije.A i jedan i drugi CPU se dobro overk. Kada bi svi imali 7800/7900 i sl. kartice, to možda i nebi toliko smetalo. Ali sa 6600gt recimo je priča skroz drugačija.
Kada dual core bude radio u makar 50% aplikacija onako kako treba, ja ću ga kupiti. Po svoj prilici to će biti baš Conroe, a ne buđava 805-ica.
@Spacemaster
Ne kužim, zašto je ovaj thread glup? Daju se prijedlozi šta je bolje, i normalno raspravlja se o tome i to na jedan fin i kulturan način. Znači bez upotrebe izraza kao što su "glup" i sl. Tebi su izgleda glupi moji postovi, no to me ne iznenađuje. If you know what I mean!?
Baš zbog takvih i sličnih izraza se u zadnje vrijeme zatvorilo puno tema.I mnogi će ti ovdje uzvratiti istom mjerom. Bilo bi bolje da malo manje koristiš takve izraze, i da ti to pređe u naviku. Meni je prešlo u naviku.
@Misko
Pa ja sam Perlezu već rekao šta da kupi, i nisam mu rekao da mu treba Venice za igranje. Jesam li?
Dobar ti je taj pogled na život i svijet, ali možda si čuo za onu "ne kupuj ono što ti ne treba"
Ti vjeruj Tomi i Anandu, a ja ću Česima
Evo ti jedan konkretan primjer. U pitanju je D805/ MSI 845P Neo2-F/ Geil PC2 4300 DDR2/ MSI 7600GT i na kraju ono najzanimljivije- Aquagate Mini R80 CoolerMaster sistem za vodeno hlađenje. 2980 MHz je bio maksimum koji se mogao izvući bez obzira na povećanu voltažu. Temperatura je išla do 50C° sa ovakvim hlađenjem. Možda se moglo sa nekom boljom odnosno skupljom pločom izvući više, no iako je MSI 845P mainstream ploča, ima solidne oc mogućnosti. Eh da, ovo je iz domaće radionice.
Pazi, moj Venice hladi box cooler, a voltaža je tek na 1.5v. Temperatura maks. oko 46-7C°. Zato ne pričaj svašta
Ajmo mi lijepo ovaj "fajt" privesti kraju, jer bi ovako mogli u nedogled. Ti imaš svoje rezone, ja svoje. Meni je drago što se ova naša konverzacija nije pretvorila u svađu, mada čisto sumnjam i da bi. Dajte ovo u sticku neka bude primjer ovim flejmerima
Poz...