Šta je novo?

Ploca,proc

markoni96

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2009
Poena
319
E ovako, uskoro bih trebao da uzmem novu plocu, proc, i memoriju e sad vidim da je intel po performansama mnogo bolji od amd-a pa me sad interesuje ako bih uzeo i5 2500k , 4GB DDR3 1600MHz i sad je nastao problem, neznam koju plocu da uzmem vidim da intel izbacuje dosta socketa pa me interesuje sad kada bih uzeo 1155 plocu koji je najbolji procesor koji ce na taj socket moci ici...naravno da je bolji od i5 2500k posto nameravam da sa tim guram jos 3 god minimum pa da samo uzmem novi proc...koliko ja vidim to kod intela ide tesko tacnije mora se menjati i ploca sto mi ne odgovara... :( e sad neznam da li sam upravu sad bih stvarno zeleo da uzmem i5 2500k sa 1155 plocom ali da se posle mogu upgradeovati tacnije samo zameniti proc posle par godina...da li je to moguce ?

Pa 1155 bi trebalo da podrzava i Ivy Bridge. Sad eto uzmi neku sa Z68 cipsetom, ili neku jeftinu P67 pa posle zamenis za neku sa novijim cipsetom u 2012 ako budes nezadovoljan...:)

Pa za sad je i7 2600k, ali nije on bas toliko bolji da kida i5 2500k posto samo ima HT u odnosu na njega...

Pa za sad je i7 2600k, ali nije on bas toliko bolji da kida i5 2500k posto samo ima HT u odnosu na njega...

nije "samo" ht... velika stvar. plus, ima malo vi$i radni takt u startu. brat bratu, sa tom zveri tje da bude miran 3 godine. a za ivy jo$ ni$ta nije sigurno, mada najverovatnije netje motji...

koliko ja vidim u testovima i5 2500k je jedan od najboljih tacnije negde je i7 2600k a negde i5 2500k bolji...ako sad uzmem naprimer p8h67 plocu i i5 2500k koliko vremena mi nece biti potreban upgrade? Sluzio bi mi za gaming iskljucivo...da li bih sa p8h67 i nekim solidnim coolerom mogao da se ponadam jacem kloku ?

ne bi mogao,
h67 cipset ne moze da se klokuje
za to ti je tu p67 ili z67

Poslednja izmena:
haha sad sam vas zbunio, sryy, ide ovako Ploca(unknown, moze neka polovna, nova ~100e),i5 2500k 170e; ram(unknown do 50e) e sad pomozite plocu i mem koju da uzmem u tom cenovnom rangu...mozda usparati na memoriji i dodati na plocu...cene mogu ici par evra gore dole...samo pomozite!!!

@ turok
A zasto tako mislis? Zato sto se pojavile dosta jeftine memorije ili imas lose iskustvo sa Kingston-ovim? Kingston je i dalje ono sto je bio samo sto sada ima vise konkurenata pa mozes da biras za iste pare koji hoces.I da se odluci za Kingston nece pogresititi, kao i za patriot, geil, muskhin...nebitno koji...Najbolje je uzeti onu koja se najlakse nalazi zbog kasnijeg apgrejda.

Poslednja izmena:
Bez brige,sve danasnje,aj da kazem kvalitetnije ploce podrzavaju 1600, 1866... mhz, dok je 1333 standard kod ddr3 memorija.Tako da mozes slobodno uzeti neku na 1600mhz,a posto ce po default-u biti na 1333,u biosu je podesis za sekund na 1600mhz.Koju god nadjes,uzmi.Kingston HyperX blu nije losa memorija ,2x2 gb 1600Mhz mislim da je oko 3k crvendaca.

plasim se ove ploce posto pise da podrzava 1333mhz ram najvise...pa je ne bih....a kingston on je po meni jedan od najboljih proizvodjaca memorije...

uzmi bilo koju P8P67 ili MSI/GA ekvivalent ima ih za oko 100e a sto se tice rama daleko je kingston od najboljih uzmi exceleram za 5000din 2x4GB 1600Mhz u e*mi best byu za te pare

plasim se ove ploce posto pise da podrzava 1333mhz ram najvise...pa je ne bih....a kingston on je po meni jedan od najboljih proizvodjaca memorije...

plocha podrzhava do 2133 (oc). ne oslanjaj se na info sa itsvet-a i pcberze. nisu ni blizu korektni. podji na msi-jev sajt pa tje$ videti

@ turok
A zasto tako mislis? Zato sto se pojavile dosta jeftine memorije ili imas lose iskustvo sa Kingston-ovim? Kingston je i dalje ono sto je bio samo sto sada ima vise konkurenata pa mozes da biras za iste pare koji hoces.I da se odluci za Kingston nece pogresititi, kao i za patriot, geil, muskhin...nebitno koji...Najbolje je uzeti onu koja se najlakse nalazi zbog kasnijeg apgrejda.

dva puta mi je riknuo kingston: value ram oba modula, a hyperx jedan modul. dojadilo mi zezanje, stisnuo se malo, i uzeo mushkina... radi kao sat.
a, nije samo meni, u zadnjih godinu dana sam od makar 7-8 ljudi chuo da im je kingston umro bez jasnog motiva i bez ikakvog povoda:)
ranije je kingston bio medju najsporijima, ali je zato bio jeftin i trajaoooo... k'o maxtorovi hardovi. ali. ochigledno vi$e nije tako. chujem i lo$e stvari za patriot, jeftinije modele. lichna iskustva nemam, ali ovo su ljudi koji znaju $ta rade i kojima verujem...

Ne znam,ja od uvek imam Kingston,i sad imam HyperX Blu 2x2 gb 4gx i super radi,niko mi se nikada nije pozalio. Da,i Mushkin je se extra ram,kao i Geil.Mada, vidim u E***-u ima Exeleram 2x4gb za 5k, bagatela.MIslim da se to vise isplati nego za 3-4k 2x2 gb.Neznam dokle ce biti ovako jeftine memorije...Sve u svemu,nema danas losih memorija.Tu su i garancije,pa ako neka rikne,ne daj Boze,vrati se i zameni ili doplata za drugu.

Ne znam,ja od uvek imam Kingston,i sad imam HyperX Blu 2x2 gb 4gx i super radi,niko mi se nikada nije pozalio. Da,i Mushkin je se extra ram,kao i Geil.Mada, vidim u E***-u ima Exeleram 2x4gb za 5k, bagatela.MIslim da se to vise isplati nego za 3-4k 2x2 gb.Neznam dokle ce biti ovako jeftine memorije...Sve u svemu,nema danas losih memorija.Tu su i garancije,pa ako neka rikne,ne daj Boze,vrati se i zameni ili doplata za drugu.

da, vrati se, ali ja imam problem sa tim, jer sam na relaciji izmedju 2 grada/drzhave konstantno... to me j**e. jeste mushkin extra, ali je i extra skup:) 90 jura za 4 gb, ali cl6... dobarrr.
ima exceleram-a, da, bilo ga je i tada, ali sam puk'o soma dinara kredita zvanjem prodavnica koje ga imaju na sajtu, ali ga nijedna nije imala na stanju i nisu imali pojma kad tje dobijati. svi su se zhalili na dobavljacha(ochigledno svi rade preko jednog, pa oni nisu ni imali pojma $ta donose u SER, ni kako tje to da se proda..), pa je u nedostatku boljeg, izbor pao na mushkina

Nazad
Vrh Dno