Šta je novo?

ploca,proc,hard i mem.

• Začetnik teme Začetnik teme burca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Cao ljudi!

Napabircio sam kako bi kinezi rekli "tri handrd" evra i resio da ih ulozim u nove komponente tj.plocu,procesor,novi hard i memoriju.Voleo bi da mi ovde neko preporuci integrisanu plocu sa "normalnom" grafikom,sto bi znacilo da cu 99,99% vremena biti u Word,Excell i ostalo a ono malo u nekoj igrici.Sto se tice procesora ja bih iskreno neku C2D kombinaciju,tj draze mi je da dam veci deo para na npr "Athlon 64 6000+" nego da pare odu na plocu koja ce raditi po defaultu svo vreme.Memorija 2 giga to je reseno,jedino ako bude frka onda 1gb.Hdd izmedju 320gb i 500gb sata 2,ostalo staro..

Pitanjce:jel to sve ne bi vuklo mnogo struje jel moze 300w al kineskih 🙂

Samo da napomenem mora integrisana,jer inace je cist gubitak,tj ko da dedi od 60 godina koji je komunisticki vaspitan date Bugatti Veyrona.."moze do 50kmh,preko toga nije bezbedno"
🙂

Poslednja izmena:
Sto se tice procesora ja bih iskreno neku C2D kombinaciju,tj draze mi je da dam veci deo para na npr "Athlon 64 6000+" nego da pare odu na plocu koja ce raditi po defaultu svo vreme.
??

Oprosti ali ovo je malo kontradiktorno 🙂.Iskreno bi zeleo C2D,a u istoj recenici bi radije dao vise para na 6000+,sto je u suprotnosti jedno sa drugim 🙂.
Hoces da kazes da zelis AMD ,jer ce raditi na def.(za razliku od Conroe-a kojeg bi OCovao) i zelis dobru integrisanu plocu,a takve su uglavnom bazirane na 690G chipset-u(znaci opet AMD).
Moras da se odlucis 🙂.Ili C2D i losija integrisana ploca(naravno zbog graficke koja je losija) ili AMD(neki X2) i dobra Biostar 690G ploca.

Poslednja izmena:
izvini,mozda sam slabije objasnio,znaci zanima me da u odluci sklapanja jaci uticaj ima jacina procesora od mogucnosti ploce (tipa moze da se oc,zato je 10e skuplja).
Sto se tice procesora C2D ako gresim je bolji od ajde posto se ne razumem neC2D 🙂

C2D jeste jaci,ali su graficke koje su integrisane na intel plocama dosta sporije od 690G ploca koje su za AMD procesore.
C2D je u proseku 15-20% brzi klok za klok od X2 procesora.Potrosnja je slicna(i jedni i drugi pokrivaju TDP od 65W i vise,ali zato AMD ima i nove BE verzije koje su deklarisane samo na 45W).Oba procesora su i vise nego dobra za navedenu upotrebu.

Inace 690G chipset ima grafiku baziranu na ATi X700 chipu.

Poslednja izmena:
Oh lol 🙂.Pa ti vec imas Core 2 Duo??
Iz tvog posta se da zakljuciti da imas stariji komp pa treba da radis upgrade...

dosta star...biblija od 750mhz...da se razumemo u celoj ovoj prici meni je najbitniji hard,sto znaci kada bi ja mogao na staru plocu da nakacim 500gb svega ovoga ne bi ni bilo...
znaci da rezimiramo,da objasnim pricu ovako:
dacia logan 1400 kubika -normalan procesor
dacia logan 1600 kubika - ono sto meni treba,takav procesor,AM2 platforma mora!
ploca ljudi ne da mi ne igra neku ulogu,nego to je smesno,znaci radice torrenti i internet i to je to,zato mi se ne daje 100e za plocu 965cipset ili nesto slicno,jel onda bi dao manje za procesor.E sad ako je fora da ne moze jak proc bez besne ploce ok recite!

Iz postova ovde ste zakljucili da se mnogo ne razumem..pa ne bi bilo lose nesto konkretno!

Mislim da ti ustvari nisi baš siguran šta želiš, ali pomoćićemo ti.
Dakle, 300 evrića za mobo, cpu, ram i hdd.
Mobo: AMD 690G što se mene tiče, s obzirom da nećeš da se baviš overklokom, a ova grafika je mnogo bolja od Intel rešenja. Npr. BIOSTAR AMD 690G
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5200+ / 2.6GHz, S.AM2
RAM: 2x1 GB DDR2 667 Corsair Value
HDD: 320 GB, best buy
Ostatak: napajanje

p.s. obrati malo pažnju i na napajanje. Ako već ulažeš pare nemoj da se posle kaješ. BTW, 300 w kineza ti sigurno neće biti dovoljno, ali na tebi je da prosudiš.

Poslednja izmena:
dosta star...biblija od 750mhz...da se razumemo u celoj ovoj prici meni je najbitniji hard,sto znaci kada bi ja mogao na staru plocu da nakacim 500gb svega ovoga ne bi ni bilo...
znaci da rezimiramo,da objasnim pricu ovako:
dacia logan 1400 kubika -normalan procesor
dacia logan 1600 kubika - ono sto meni treba,takav procesor,AM2 platforma mora!
ploca ljudi ne da mi ne igra neku ulogu,nego to je smesno,znaci radice torrenti i internet i to je to,zato mi se ne daje 100e za plocu 965cipset ili nesto slicno,jel onda bi dao manje za procesor.E sad ako je fora da ne moze jak proc bez besne ploce ok recite!

Iz postova ovde ste zakljucili da se mnogo ne razumem..pa ne bi bilo lose nesto konkretno!

Prijatelju ti izgleda ne znas ni sta imas 🙁.
To sto ti imas je daleko od C2D kao fica od Fiat Punta(i to novog) :d.
To sto ti imas je izgleda neki P3(daleki predak Core2Dua).Koliko je sporiji ,u to ne bih da ulazim,reci cu samo :kameno doba.

E sad ono sto tebi treba

Procesor:AMD Brisbane 5000+ (2.6Ghz,2x512KB L2,65nm,65W)
Ploca: Biostar T690G
Memorija :Corsair ValueS 2x1GB,667Mhz,cas 5
Hard Disk:320GB Seagate Barracuda,7200RPM
Napajanje:Chieftec GPS 550, 550W

Poslednja izmena:
Prijatelju ti izgleda ne znas ni sta imas 🙁.
To sto ti imas je daleko od C2D kao fica od Fiat Punta(i to novog) :d.
To sto ti imas je izgleda neki P3(daleki predak Core2Dua).Koliko je sporiji ,u to ne bih da ulazim,reci cu samo :kameno doba.

E sad ono sto tebi treba

A copyright?😀

Joj ljudi,daleko vi odoste.Gde moze ubogi duron da bude c2d,*ebiga toliko znam.ajde da napisem sta imam,tj sta leti napolje.durko 750,pcchips ploca integralka,256 sdrama,ostace maxtor 40gb(sentimentalno vezan za njegovo uskoro cu da crknem kliktanje)pioneer citac,pioneer rezac i to je to.

Joj ljudi,daleko vi odoste.Gde moze ubogi duron da bude c2d,*ebiga toliko znam.a

Pa to si ti napisao an ne mi!!! lol....

Evo da te citiram:
burca je napisao(la):
joj ljudi sto mi neko ne kaze da moje c2d je u stvari DUAL CORE!

E sad ,sto je rec "moje" mozda trebala da znaci "mu je",i to u smislu:"da mu je c2d isto sto i dual core", e to je druga stvar...

Mi citamo ono sto je napisano 🙂.

E sad,na kraju,mi smo ti napisali sta je optimalna kupovina za tebe,a ti se odluci.Prakticno smo istu preopruku napisali RingeRaja i ja

Poslednja izmena:
Mobo: AMD 690G što se mene tiče, s obzirom da nećeš da se baviš overklokom, a ova grafika je mnogo bolja od Intel rešenja. Npr. BIOSTAR AMD 690G
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5200+ / 2.6GHz, S.AM2
RAM: 2x1 GB DDR2 667 Corsair Value
HDD: 320 GB, best buy
Ostatak: napajanje

Jedino rešenje.

Nazad
Vrh Dno