Šta je novo?

Ploca+proc+grafa = 150e?

coolerns

Cenjen
Učlanjen(a)
12.03.2010
Poena
154
Dakle problem je sledeci, devojka oce da odradim upgrade njenog racunara (ploca, proc i graficka) i dace mi za to 150e. Moja ideja je da joj dam komponente iz mog kompa (neka stara nForce, x2 4800+, 7600gt) posto njoj svakako netreba nista jace (net/film/muzika), a da sebi za te pare pokusam da kupim nesto koliko toliko jace, cisto da bi mogao da odigram poneku novu igru (ne na fulu ofc, nisam blesav znam da nemoze neznam sta za te pare).

Konkretno imao sam na umu nesto tipa g31+e6300+ati4670 ako bih to uspeo da nadjem za te pare. Nemam nista protiv ni amd kombinacije, mada tu nisam siguran koju bih plocu uzeo, nisam preterano pratio hardware scenu u poslednje vreme, pa neznam koji cipset je sada ok za amd a da je jeftin.

Odmah da kazem da ne bih uzimao polovne stvari, ko se jednom(dva puta) opece vise ne zeli da rizikuje.

I jos jedna molba za kraj, za ljude koji eventualno budu odgovarali u ovom topicu, da ne predlazu stvari za koje svi znamo da su best buy a koje nemogu vise da se nadju u prodaji. I ako nesto i predlozite sa odredjenom cenom navesti gde ima da se kupi za te pare, posto sam vise puta vidjao da se ljudi frljaju cenama koje su potpuno nerealne.

Unapred hvala.

mb-MicroStar 770T-C45 oko 5100din
cpu-AMD Athlon II X2 240 oko 5000din
gpu-Asus EAH4670 oko 6300din

E sad ovde ide ddr3 memorija a memoriju nisi ni spominjao.

p.s:Iskreno da ti kazem, to sto radis je jako ruzno, a jos ti devojka...

p.s:Iskreno da ti kazem, to sto radis je jako ruzno, a jos ti devojka...

Hmm mozda sam se pogresno izrazio, ona zna za celu kombinaciju i u potpunosti se slaze. Naravno da tako nesto ne bih radio nikome iza ledja a pogotovo ne svojoj devojci (uskoro zeni ;) ).

A sad da se vratimo na temu, hvala na brzom odgovoru ali moram da te pitam, dali zaista mislis da je pomenuti amd procesor bolji od ovog intelovog koji sam ja naveo, i zasto? Posto se po chartovima ne bi tako reklo (ali jasno mi je da nemoze sve da se vidi u chartovima pa zato pitam mozda znas nesto sto ja neznam).
I drugo da li mozda postoji neka alternativa ovoj grafickoj koja bi bila bolja za slicne novce? (meni nepada nista na pamet)

Tu su negde. Svakako da je bolja opcija AMD Athlon II X3 425, koji je oko 1400din skuplji + postoji pogucnost da na ovoj predlozenoj ploci otkljucas i 4 jezgro. Velika vecina se otkljucava. Ako se bas ne igras, a hoces jaku masinu, onda mozes uzeti bilo sta samo da imas sliku, pa da kasnije uzmes nesto bolje. To je na tebi da odlucis, posto hoces da menjas 3 ili 4 komponente. O intelu za te pare i ne razmisljaj, jer je socket 775 vec zastareo i bez buducnosti.

najbolje bi bilo da uzmes athlon2 425 x3 jos ako tu uleti deneb jezgro za 60e
i msi 770 c45 za oko 50-tak evra
i onda vijaj neku polovnu 3850 ili 4670 kao sto su ti rekli...sigurno da ako ti zafali 15-tak evra da ces to moci ti da doplatis jer uzimas sebi taj comp

@coolerns
predlozena AMD - DDR3 kombinacija je mladja,S775 odlazi u penziju...

Apsolutno su mi jasne prednosti amd-ddr3 kombinacije ali:

1. Ova kombinacija je daleko van pomenutih 150e, pogotovo sto bi u tom slucaju bila potrebna i kupovina memorije. (trenutno imam 4gb ddr2, planiram da devojci dam 1gb a sebi da zadrzim 3gb).

2. Planiram da sebi kupim celu potpuno novu konfiguraciju za ~godinu dana, tako da mi ddr3 i jos neke "sitnice" koje nude novije i skuplje ploce neznace puno u ovoj prici.

Znaci kada je ploca u pitanju potrebno mi je nesto sto jeftinije a opet da nece gusiti procesor i graficku i da ce moci u potpunosti da ih podrzi. Zbog toga je i intel+s775 i dalje u igri, posto mi nisu bitne upgrade mogucnosti u buducnosti, vec da sada izvucem sto jacu kombinaciju za te pare.

Sledeca kombinacija je nesto najbolje sto sam ja do sada uspeo da smislim:

4041,00 ploca MSI NF520T-C35 http://www.gigatronshop.com/products/show_product/18226/4
5150,00 procesor AMD Athlon II X2 240 http://www.gigatronshop.com/products/show_product/16465/5
7154,00 graficka SAPPHIRE HD5670 GDDR5 512MB http://www.gigatronshop.com/products/show_product/17938/10
-------------
16345,00 i to je zaista neka gornja granica kada su novci u pitanju.

Fora je sto su ovde u NS sve komponente ~500 din skuplje nego u BG, tako da ako ovde budem kupovao verovatno cu morati neku losiju graficku. Jedino ako se odlucim da sve delove kupim u gore linkovanoj beogradskoj firmi onda je valjda dostava do ns-a besplatna preko 15k din.

Jedino me zanima vase misljenje dali bi ova ploca bila u stanju da odradi posao?

Poslednja izmena:
pogledaj onda ovu plocu biostar a770e jer ima sb710(znaci ima acc) oko 45e
i uzmi 425 athlon-a
ps ima jedan veliki problem sa tom plocom koju si napisao,a to je ht2,a za taj cpu ti treba ht3,dakle nece raditi kako treba taj cpu cak i ako ga podrzi ploca

Poslednja izmena:
graficka mora polovna za 40-50e imas 3850, 9600 8800GS, 8800 GTS 320, 4670 naravno sa 512mb DDR3, jedino je 8800GTS 320 model sa 320mb memorije ali on je prilicno redak.
Neuzimaj MSI 520 C35 plocu ipak je to zastareli NF520 cipset.

Tu istu 3870 sam kupio za 4900 pre 3 meseca, a drug 3850 pre mesec, tako da bar sto se toga tice, cene su tacne. Ako te cudi niska cena pa zato mislis da je netacno, to je zato sto su refubrished, imaju godinu dana garancije. A i GW vise ne radi ati karte. Meni radi odlicno, posto i ne igram neke zahtevne igre, pa mi sve rade na 1920*1080 bez problema(bez aa naravno, ponegde detalji na med/high, eventualno 1600*900 rez). Bolje mi ne treba
Pozdrav

Nismo se razumeli - veoma cesto se desava da komponente nisu na stanju,a ima ih u cenovniku :(
Zato kazem da obavezno mora da se proveri pravo stanje,pa tek onda da se pravi konacni racun.

Nazad
Vrh Dno