Šta je novo?

Hardver Ploca, napajanje

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Marko1996

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2011
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 14600KF + Corsair Nautilus 240 RS ARGB White
Matična ploča
Gigabyte Z690 UD DDR4
RAM
Kingston Fury Beast 1x8GB DDR4 @3200Mhz i Kingston Fury Beast 32GB DDR4 @3200Mhz
GPU
ASRock Intel ARC B580 Challenger 12 GB DDR6
Storage
WD Blue SN570 1TB m.2 + WD Blue 500GB Sata + WD Green 120GB Sata + WD Blue 320GB + WD Black 500GB
Zvuk
Logitech zvučnici
PSU
Asus TUF 750B
Kućište
Corsair Frame 4000D White
Monitor
Samsung Odyssey 27 G51C
Miš & tastatura
Corsair Harpoon RGB Wireless + Razer Cynosa Lite Essential
Ostale periferije
UE49KS7000 & Xbox SX
Tablet
iPad 10.9
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch Series 3 + Fitbit Inspire 3
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Pozdrav drugari,

Gledao vise maticnih jer bih zamenio ovu H610 sto imam, bas je taraba, pa da cujem razlicita misljenja, isto vazi i za napajanje, ovo iz potpisa radi savrseno ali vec ima 13god pa kao da osvezim 😅

Znaci ostao bih na ddr4 jer u igrama je mizeran dobitak sa ddr5, tako da ne bacam pare u ovom trenutku, prosto ne vidim potrebu, pa cu samo dodati jos 32gb stap u nekom trenutku, a sad prvo kandidati za maticnu:

Asus TUF B760M Plus D4 sa ili bez wifi jer svakako imam tp link 5Ghz adapter tako da nije wifi neophodan

Asus Proart B760 Creator D4

Ili neka treca u tom rangu, ali da ne prelazi 140eur, mozda ne kupim sad, ali da imam u vidu sta i kako, plan je da se tu kada i5 12400f ne bude sluzio bocne neki i5 ili i7 u KF varijanti (ne bih ga klokovao, ali jelte ti imaju vise jezgra nego obicni i vece boost-eve).

A sto se napajanja tice zapalo mi je za oko Asus ROG-STRIX-750G za oko 100eur, video sam da je Seasonic platforma i da je generalno ok napajanje, ali svakako ako ima bolje preporuke nemam nista protiv, u obzir dolaze sve kombinacije sto se kupovine tice 😊

Strix je dobra kupovina za te pare.

Gde si našao te ploče za oko 140e, koliki ti je limit?

VRM im je isti, koliko sam video, ProArt je našminkaniji, ima 2 LAN konektora i po jedan M.2 i fan konektor više, plus naravno PCIe slotovi.

Pa nazalost Strix nema za taj novac, a sto se cena ploca tice imam neke kombinacije pa ih mozda ugrabim po nesto nizoj ceni.. A limit tu 130, 140eur.. A napajanje tu oko 100-tke

Nazad
Vrh Dno