Šta je novo?

Ploca mi ne prepoznaje novi hard

kroki23

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
330
Danas sam kupio novi hard Maxtor 160GB SATAII 8MB DiamondMax17. Pre toga koristio maxtor 20gb 5400rpm. Kad stavim novi hard da instaliram Winxp sa sp2 ploca (A7N8X-E Deluxe) mi ne prepoznaje doticni. Da li je to zbog biosa? Da li ga moram apgrejdovati? Ploca inace podrzava SATA diskove, mada me buni ovo SATAII, da li je zbog toga? Naravno kad ubacim ovaj novi, stari izbacim.

Da li na HDD imas jumper da izaberes da li ces koristiti Sata ili SataII? Cuo sam negde da ti Maxtori imaju taj posibiliti...

Dzamperisi hdd na SATA I.Prilikom instalacije win ,na pocetku negde stiskaj,ja mislim f6,i onda ubaci flopi koji si dobio uz plocu.Jedno od te dve stvari je sigurno.

Pa ne znam zasto bih dzamperisao, kad bi ploca ionako trebala da prepozna i sata i sataIi, ili se varam? Dzamperi mi stoje na poslednje 2 iglice od mogucih 4. Na hardu ne postoji neka shema u vezi dzampera, sem ovoga:SATA 1.5Gb/s Mode setting J4 (partial). i stoji slicica sa dzamperima na prve dve iglice

evo dzamperisao sam i nista.....a do instalacije win-a i ne stignem....ako ne resim problem veceras odoh sutra da ga menjam za ata

A jel ti vidi disk disk-managment u Windowsu?Jel si probao prvo da formatirash taj disk pre bilo kakve probe instalacije Win-a?

perodeformero, on ga uopste ne prepoznaje, kakav windows, (kako da ga instaliram kad ga ploca ne prepoznaje). Citajte ljudi malo pazljivije

A podesavanja u BIOS-u ?

Jel se u biosu vidi hdd?

Da li ga prepoznaje bios? Mozda da pokusas da ubacis najnoviju verziju bios-a.

Bas tako ljudi, bios ga uopste ne prepoznaje. Tako da ne mogu ni da ga formatiram. Mislim da treba osveziti bios. Ima li razlike neke velike izmedju sata i ultra ata diskova? oba imaju 8mb?

Pre flesovanja, proveri u biosu da ti jednostavno nije disejblovan onboard sata kontroler ..

Pozdrav..

Ljudi......ma nisam mogao vise da se bakcem oko SATA diska i nepotrebno gubim zivce. Otisao lepo zamenio za ultra ata i vozdra...kad ono novi problem radio dva dana i kad treba da mi digne sistem, monitor se jednostavno iskljuci dok se u pozadini cuje dizanje win-a (win melodija). Restartovao par puta...nista. Poludecu.....mozda je napajanje, memorija...ne znam vise...odlepicu.

ako vidis post na ekranu dok se ne digne Win, onda su ti driveri za graficku (mozda ne 100 posto ali probaj reinstalaciju)

Toxic, pretpostavljam da su drajveri za graficku. Obrisao sam ih u safe modu ali kad pokrenem opciju start win normally, posle ucitavanja desktopa, racunar se restartuje i tako u nedogled. pokusao sam i da ih instaliram u safe modu ali problem ostaje. ne bih bas da brisem win jer sam dosta stvarcica nabasao

jesi probao da dignes Win sa opcijom Enable VGA mode ?

nisam...deinsalirao sam opet sistem i stavio starije drajvere. nadam se da ce sad sve biti ok. hvala vam ljudi na pomoci

Vrh Dno