Šta je novo?

Ploca i DDR3

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo svima.

Moja dilema je sledeca. U kompu imam ( bitno za pricu ):
2x1Gb Geil DDR2
Gigabyte P35-DS3
Intel e6750, 775 socket.

Hteo bih da uradim upgrade, ALI... Zamenio bih plocu, uglavnom zbog DDR3 memorije, ali bih zadrzao svoj stari procesor. Pitanja sa sledeca:
1. Da li se uopste nesto ovako isplati, u smislu, vredi li danas uzimati 775 socket plocu ? Vremenom cu hteti da zamenim i procesor, da li to znaci da cu onda verovatno ponovo menjati plocu?
2. Koju plocu bi mi preporucili u ovom slucaju?
3. Ili mislite da je bolje da se stisnem, pa da promenim sve u kompletu, procesor, plocu, ram... ?

Hahahaha. :)
Jos samo kad bih znao gde da nadjem 150e + za neki posteni procesor. ;)

U 150€ ide novi IB/SB procesor + ploča + memara. Uzmi Celeron G550 ili noviji G1610 za početak. Barem je jednako dobar kao ovaj e6750 ... mislim, sigurno je bolji :). To i neka solidna H61 ili B75 ploča = upgrade za male pare. (kad kažem solidna H61/B75 ploča mislim 5-fazna naponska, neki solidni Realtek audio čip, USB 3.0, možda dodatni SATA kontroler isl.).

Inače, sâm upgrade na DDR3 na postojećoj s775 platformi nema neke svrhe. Teško da ćeš išta dobiti na performansama.

Poslednja izmena:
I mene kopka ovo pitanje oko uzimanja G41 ploče. Podnožje 775 i ddr3. Mislim da bi se dobilo nešto na perfomansama. Kako ne bi? DDR3 je brža od ddr2, plus garancija koja se dobija jer je staro već van garancije :d

Slažem se da je bolje ići na novije, ali kad se nema nema se...

Ne isplati se nikako.
Dual-core Celeron G košta "siću", a H61 ploča je tu, slično kao i G41. DDR3 može biti neki najjeftiniji, nije bitno (osim kod testiranja sintetike).

Nazad
Vrh Dno