Šta je novo?

ploca asus p5q+komentar

struja16

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2008
Poena
304
Uzeo sam ovu plocu, pa me zanima vase misljenje o njoj. Ona verzija de luxe je previse za moj servisersku platu Necu komp koristiti za igranje vec samo za rad.

Veoma dobra ploca, solidno se pokazala, mali procenat reklamacija. Obzirom da nemas Quad cpu, deluxe ti nista mnogo ne bi ponudila u odnosu na pro verziju. Ploca je postala omiljena i medju OC-rima i gamerima, ima solidnu podrsku od strane proizvodjaca. Verovatno best-buy sto se tice standarnih komponenti. A kao serviser ti bi trebalo da ostalima preneses svoje utiske, a valjda si se raspitao o komponenti koju kupujes pre kupovine, meni je to logicno. Forum obiluje temama koje se bave ovom plocom. Verovatno hoces da se pohvalis. Pozdrav ,)

Ja sam hteo isto da uzmem P5Q-Pro ali posle pada dinara i skoka dolara plocha je poskupela sa 8600 na 11400 :wall:

Izvini nisam serviser za kompove vec za audio, video , i tv tehniku.Sa kompovima radim zadnje dve godine. Ako nesto treba oko ove vrste elektronike tu sam. Trebao bih da uradim i sajt, bar se nadam. Pozdrav i hvala za informaciju. Ako ti treba nesto vezano za moj domen pitaj

Izvini nisam serviser za kompove vec za audio, video , i tv tehniku.Sa kompovima radim zadnje dve godine. Ako nesto treba oko ove vrste elektronike tu sam. Trebao bih da uradim i sajt, bar se nadam. Pozdrav i hvala za informaciju. Ako ti treba nesto vezano za moj domen pitaj

Meni pisti TV kad se upali , moram da ga ugasim i cekam neko vreme da bi prestao . Nije vezano za zvuk , neki deo je u pitanju . Imas ideju o cemu se radi ? :D

Inace ja komp koristim za igranje i P5Q radi posao sasvim solidno (stabilna , moze neki OC iako ja izbegavam to , imas EPU - stedi struju , 8-fazna naponska itd.)

Poslednja izmena:
Na tv u ti je veoma kvaltetan visokonaponski trafo, probaj da ga cuknes malo ali da promnis steker ali slaba vajda od toga

Jedna od najpopularnijih ploca, bez dvoumljenja. U kombinaciji sa popularnom E8xxx procesorima, mirna kuca dosta vremena. P45 i gomila opcija i za svakodnevni rad i za entuzijaste.

Ja imam tu plocu u kombinaciji s E8500 ,radi dobo jedina zamjerka sto memoriju nisam uspio natjerat na 1066 da radi stabilno,moze na 1002 vjerovtno bi trebao prckat po naponu za memoriju.
(Memorija je Kingston HyperX 8500 4 stapa/1GB).Ostalo sve je OK.

Ja imam tu plocu u kombinaciji s E8500 ,radi dobo jedina zamjerka sto memoriju nisam uspio natjerat na 1066 da radi stabilno,moze na 1002 vjerovtno bi trebao prckat po naponu za memoriju.
(Memorija je Kingston HyperX 8500 4 stapa/1GB).Ostalo sve je OK.

ja sam imao isti problem sa OCZ reaper na 1200mhz+P5Q.....nije hteo da radi na vise od 800mhz stabilno......tako da sam morao da menjam memoriju i sada geil cepa perfektno.
neophodno je obratiti paznju na spisak preporucenih memorija u prirucniku i nece biti problema......ploca je vise nego solidna!

"neophodno je obratiti paznju na spisak preporucenih memorija u prirucniku i nece biti problema......ploca je vise nego solidna"

Ko bi se drzao specifikacije ,po njoj samo 4 modula mogu radit pod 1066MHz i to samo odredeni od:
GEILa,CORSAIRa,Kingston-a.
i to ne svi nego samo odredeni s tom i tom oznakom.To kod nas na balkanu je nemoguca misija za naci...
A ni updata bios-a ne pomaze bas...
Ovaj moj kingston radi na 1002MHz i meni je to dovoljno...

Poslednja izmena:
Meni Ocz Platinum radi na 1066 bez problema kad ga stavim na CL 5 :)

Sto se tice ploce odlicna je,odnos cena - kvalitet,a procesor E8500 i uz memoriju Geil Black Dragon PC2-6400, CL4 (4-4-4-12) dobices odlicnu i stabilnu konfiguraciju.

NESTO OKO TRAFOA

Meni pisti TV kad se upali , moram da ga ugasim i cekam neko vreme da bi prestao . Nije vezano za zvuk , neki deo je u pitanju . Imas ideju o cemu se radi ? :D

Inace ja komp koristim za igranje i P5Q radi posao sasvim solidno (stabilna , moze neki OC iako ja izbegavam to , imas EPU - stedi struju , 8-fazna naponska itd.)

Probaj da stavis drvce izmedju ferita i tela trafoa. Treba da ugusis zujanje, ovu oscilaciju. Mozda je i neka masa lose zalemljena. Probaj pa javi. Pozdrav

Vrh Dno